Jaspis (nyk. Penelope)

Lisätty sivulle: 2006-12-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Jaspis (nyk. Penelope)
6/2006 Jaspis muutti omaan kotiin.

***

Kuulumisia kodista:

30.4.2007 Penelope täytti 10.03.2007 vuoden. Synttäreitä juhlittiin entistä isommalla porukalla, koska edellisenä iltana meille tuli uusi perheenjäsen, Donatello-poika Virosta.

Penelopella on useita lempinimiä, mm. Lunssi & Pampula. Pentuna Penelopella oli ongelmia ruoan kanssa, hän ahnehti kaiken minkä löysi ja huusi ruokaa koko ajan lisää. Pelkäsi ilmeisesti, että ruoka loppuu niin kuin kadulla asuessa :( Tästä seurasi, että Penelope alkoi lihomaan. Penelope on edelleenkin pullukka, siitä lempinimi Pampula, mutta koko ajan alaspäin painon kanssa mennään. 7kk ikäinen Donatello poika innostaa Penelopea leikkimään entistäkin enemmän ja paino tippuu näin huomaamatta. Penelope ei myöskään nirsoile light ruoan suhteen, muuten Penelopen terveyden suhteen ei ole ollut mitään ongelmaa.

Penelope on erittäin ihmisrakas, tykkää muista kissoista, eikä haasta riitaa. Kovasti tykkää leikkiä, varsinkin palloilla, joissa on kimaltelevaa lankaa. Vanhin kissamme, Cleopatra on pessyt Penelopen pienestä pitäen. Cleopatran äkäisen luonteen takia aluksi pelkäsimme miten hän hyväksyisi uuden tulokkaan, vaan äkäpussi onkin alusta asti ollut hyvin kiintynyt Penelopeen. Cleopatra antaa Penelopen jopa purra ja läiskiä itseään hermostumatta! Penelope on edelleenkin erittäin kiintynyt Jariin, mutta minäkin kelpaan paremman puutteessa :D Öisin hän nukkuu tyynyjemme välissä ja n. klo 4 aamuyöstä alkaa kova kehrääminen, jolloin pitää saada huomiota.

Penelopella on myös erittäin hauska tapa : Aina kun joku aivastaa, haukottelee tai niiskuttaa, Penelope päästää suustansa samanlaisen äänen, kuin lintuja katsellessa. Tämä tapahtuu joka ikinen kerta! :D

t, Samina & Jari Tampereelta

19.06.2006 Jaspis nyk. Penelope, saapui meille. Kehräsi jo automatkalla kotiin. Penelope ei vierastanut ollenkaan ja halusi heti leikkiä kahden kissamme, Cleopatran ja Afroditen kanssa. Penelope oli ensimmäiset 2vkoa ns. eristettynä olohuoneessa, jossa nukuimme hänen seuranaan. Eläinlääkärissä käytiin jo ensimmäisellä viikolla, koska Penelopelle tuli ripuli ja sen seurauksena anaalirauhaset tulehtuivat ja ne jouduttiin tyhjentämään. Aptuksen tuotteilla ripuli saatiin kuitenkin kuriin hyvin nopeasti ja pikkuinen oli reilun viikon kana/maitohappobakteeri/riisi + keitinliemi kuurilla. Tämän jälkeen suun ympärille ilmestyi rupea. Eläinlääkärillä käytiin kuonon kunto tarkastamassa ja nyt sitä puhdistetaan säännöllisesti. Karvakin on jo alkanut kasvamaan takaisin ja rupi on poissa. Seuraavan kerran mennään lääkäriin 17.07. uusimaan rokotukset.

Penelope on erittäin leikkisä, seurallinen, fiksu ja ylienerginen. Hän yrittää saada vanhemmat kissat leikkimään kanssaan keinoja kaihtamatta. Varsinkin äkäpussi Cleopatraa on kiva purra häntään ja läiskiä tassuilla. Penelope myös matkii mm. Cleon asentoja. Afroditea on kiva jahdata ja säikytellä. Ruoka maistuu hyvin ja madotukset hoituu vaivatta. Ehdoton suosikki on “kasvatti-isä”, Jari. Hänet jo pelkästään nähdessään alkaa kehräämään ja hänen kanssaan jaksaisi leikkiä koko päivän. “Kasvattiäidin” hiuksia on kiva repiä ja nenää purra. Samoin tatuointeja on kiva yrittää repiä irti selästä. :D Aamulla on kiva herättää lyömällä tassulla kasvoihin ja puskemalla päätä kaulaan ja kainaloon. t, Samina & Jari Tampereelta

****

NAARAS, noin 2kk (HUOM LUOVUTUSIKÄ 3KK!)

Jaspis on lupaava pieni kissan alku, odottelee omaa kotia vielä kuukauden Tallinnassa kunnes on luovutusikäinen kesäkuun 2006 loppupuolella.