Jaskier

2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

22.9.2021

Jaska muutti ikiomaan kotiin kiltin Vili-kissan kaveriksi.

 

Jaskier eli Jaska on leikkisä, utelias, hellyydenkipeä, mutta vielä arka veijari, joka rakastaa loputtomasti erilaisia saalistusleikkejä ja temppujen opettelua.

30.8.2021
Jaska on syntynyt ja kasvanut elämänsä ensimmäiset kuukaudet hoivatta luonnonoloissa, josta tuli Rekkujen kotihoitoon loppukeväästä. Tullessaan Jaska oli kauhusta jähmettyvä pieni laiha yöeläin, jonka korvat olivat korvapunkkien täysin tukkimat.  

Jaska on kotikissakoulun priimusoppilaana nopeasti oppinut yhdistämään ihmiset hauskanpitoon, silittämiseen ja ruokaan. Kun ovi käy, Jaska juoksee uteliaana ovelle vastaan. Vieraampaa tulijaa ihmetellään puoliksi sohvan alta, kunnes uteliaisuus voittaa ja on mentävä tutustumaan. 

Jaska nauttii kehräten erilaisten temppujen opettelusta ja palkinnoksi heitetyn raksun pyydystämisestä. Jaskaa ei saa nostettua kuin aivan pieneksi hetkeksi ja kaikki käsittelytoimet on sen vuoksi toistaiseksi tehtävä leikin ja temppujen avulla. Temppuleikkien avulla Jaskan vuotavan silmän saa pyyhittyä ja huijattua kissan kuljetuskoppaan. Jaska tulee nukuttamaan ja herättämään kotihoitajat aamuisin; vaikka puuha saattaa päättyäkin kotihoitajien varpaiden saalistamiseen. Leuanalus- ja kainalorapsutukset ovat Jaskan mielestä parasta, vaikkei tosin aina malta vastustaa kiusausta kiepsahtaa rapsuttavan käden ympäri leikkimään. Jaskan mieluisimpia leikkikaluja ovat pienet rapisevat ja kolisevat esineet, joita Jaska paukuttaa pitkin lattioita ja kuljettaa suussaan. Jaska on hyvin aktiivinen ja tekemistä kaipaava kissa ja etsimmekin kotia, jossa Jaskalle voidaan antaa tarpeeksi sen kaipaamaa seuraa. Jaska on elänyt osana isompaa kissalaumaa ja saattaisi leikkisyytensä vuoksi hyötyä, jos kotona olisi toinen suunnilleen samanikäinen seurallinen ja leikkisä kissa kaverina. Toisessa sijaiskodissa asuva ja kotia etsivä Roach on kotoisin samasta paikasta ja voisi olla potentiaalinen kaveri Jaskalle.

Vaikka Jaska on edennyt kotikissakoulussa mainiosti, se tarvitsee vielä huomattavan paljon kärsivällistä käsittelyyn totuttamista, eikä sovi sen vuoksi ensimmäiseksi kissaksi tai pikkulapsiperheeseen. Jaskan silmäoireiden taustalla lienee virusperäinen silmätulehdus, joka saattaa esimerkiksi muuttostressin yhteydessä oireilla uudelleen. Uuden kodin kannattaakin opettaa silmätippojen laittamista osana leikkiä, sitten kun Jaska on enemmän tottunut käsittelyyn.