James (nyk. Masi)

Lisätty sivulle: 2008-03-25

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

James (nyk. Masi)
11.7.2013 James sai kodin hoitopaikastaan.

***

Leikattu uros, yli 4v. (huhtikuussa 2012), kotihoidossa Turussa.

13.2.2013 Raamikas Masi kaipailee edelleen ikiomaa kotia.

30.9.2012 Masille kuuluu hyvää. Elo sijaiskodissa ja välit muiden sijaiskodin kissojen kanssa ovat vakiintuneet ja päivät ovat melkoisen rutinoituneita. Masin sijaiskotiin tuli syyskuun alussa uusi koirahoitolainen, mutta Masi ei ole ollut tästä juuri moksiskaan. Masi on rauhallinen jättiläinen, mutta aina välillä sen valtaa hellyydenkipeys ja joinain iltoina tai aamuina se saattaa hypätä sänkyyn ja heittäytyä hoitajan kylkeen pötköttelemään ja leipomaan kynsillään tämän jalkoja huristen samalla kovaäänisesti. Masi pitää rauhallisesta rapsuttelusta, mutta on itse kontaktissa välillä melko voimakasotteinen, joten lasten seuraan poika ei liene paras kissakaveri. Masi pitää edelleen kaveristaan Miku-kissasta, muttei ole tästä enää erityisen riippuvainen, joten sijoitus eri kotiin käy päinsä ihan hyvin. Ovesta paukkaavia vieraita ihmisiä Masi menee hoitopaikassaan piiloon edelleen, mutta se sopeutuu silti suhteellisen hyvin uusiin ympäristöihin, mikäli sille vain annetaan aikaa ja ymmärrystä hämmästellä rauhassa uusia nurkkia. Ruoka on myös hyvä houkutin; kun tarjolle asettaa jotain Masin makunystyröitä hivelevää, ei kolli tämän jälkeen kauaa jaksa nurkissa piilotella.

27.6.2012 Masin hampaista löytyi sanomista ja muutama hammas jouduttiin poistattamaan klinikalla. Masilla todettiin kissoille hyvin tyypillinen hampaiden syöpymäsairaus, joka todetaan väh. 1/3 kissoilla jossain vaiheessa elämää. Masin hampaat ovat nyt hoidettuina hyvässä kunnossa, mutta niiden tila tulisi kuitenkin tarkistaa vuosittaisten ell-käyntien yhteydessä. Pojan rokotus on myös uusittu. Klinikan vaa´alla Masin todettiin painavan yli 6 kiloa. Klinikan väki ihasteli, miten kiltti tämä kissa oli käsitellä kaikesta jännittyneisyydestään ja massiivisesta koostaan huolimatta. Masi tuo mieleen komean vanhanaikaisen maalaiskollin, ja vakavine vihreinen silmineen se on äkkiseltään jopa hätkähdyttävä näky. :)

16.4.2012 Masi palautui etsimään uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Se on asustellut viimeiset vuodet saman katon alla useamman muun kissan kanssa. Eniten maailmassa Masi kuitenkin rakastaa Miku-kissaa, joka on matkannut Suomeen alkujaan Pelastetaan koirat ry:n kautta ja asunut Masin kanssa yhteisessä kodissa jo vuosia. Pojat puskevat ja kihnuttavat toisiaan vallan mahdottomasti ja puuhastelevat muutenkin yhdessä hyvin paljon. Huiskalelut sekä keväiset pajunkissat ovat kumpaisenkin lempi leikittimiä!

Masi on vuosien saatossa varttunut todella ISOKSI ja komeaksi kolliksi. Sen katse on aina jollain tapaa vakava ja huolestunut, mutta kun korvansa kallistaa lähemmäs tätä raidallista mötikkää, voi kuulla matalan kehräyksen, joka kehottaa rapsuttamaan aina vain lisää, lisää ja lisää. Uusia paikkoja ja ihmisiä kohtaan Masi on alkuun hieman varautunut, mutta unohtaa jäykkyytensä ja ottaa jo jokusen tunnin kuluttua mallia reippaasta Miku-ystävästään. Hoitopaikan leppoisaan vanhaan koiraherraankin se tottui hyvin pian saapumisensa jälkeen. Masi syö hyvin ja osaa käyttää kissanvessaa mallikkaasti.

Masille ja Mikulle etsitään ensisijaisesti yhteistä kotia, mutta muunkinlaisia kotiehdokkaita kuullaan. Mikäli pojat kuitenkin pääsevät elämään jatkossakin yhteistä arkea, allekirjoittaa uusi koti erilliset luovutussopimukset kumpaisestakin eläimestä nämä kissat aikanaan maahan tuoneiden yhdistysten eli Rekku Rescuen sekä Pelastetaan koirien kanssa. Masin kaverista Mikusta voi lukea lisää PK:n sivuilta: Miku.

Parivaljakko Miku ja Masi on kotihoidossa Turussa, jossa poikia voi käydä sovitusti tapaamassa ja rapsuttamassa.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.

****

3.5.2008 JAMES MUUTTI OMAAN KOTIIN NELJÄN KISSAN KAVERIKSI

****

KUULUMISIA omasta kodista:

11.5.2008 Elikkäs vähän kuulumisia miten meidän elämä on lähtenyt käyntiin. Viikon Masi on meillä nyt asustellut ja hyvin on lähtenyt yhteiselo käyntiin.

Pari ekaa päivää meni sihistessä ja muristessa toisten kissojen kanssa ja meitä karkuun juostessa, mutta nyt on kuin ihan eri kissa. Muiden kissojen kanssa tullaan hyvin toimeen, ennestään meillä asusti 2 tyttöä ja 2 poikaa ja hyvin on otettu Masi vastaan. Parhaiten tullaan toimeen Kriimikin kanssa joka on myös virosta tullut poika, taitaa pojilla olla yhteinen kieli. :)

Nyt ei enää pelätä myöskään meitä vaan heti kun koskee niin kova kehräys alkaa ja sohvallakin pitää olla aina vieressä hakemassa silityksiä ja pörräämässä. Sylissä ei kyllä viihdytä, mutta kynsien leikkuu ym. hoituu kyllä hyvin. Mammanmussukka. :-*

Meillä ei oikeastaan syödä raksuja ollenkaan, vaan pääasissa raakaa lihaa ja nyt ollaankin opeteltu lihan syönnin saloja. Aluksi ajattelin pilkkoa Masille palat pienemmiksi, mutta eipä ne kelvanneet, isompien lautesella olevat isot palat kyllä maistui. Eilen syötiin jopa yksi broilerinsiipi hyvällä ruokahalulla, joten kaikin puolin on lähtenyt lihan syönti sujumaan ja raksuja ei ole syöty ollenkaan.

Loppukuusta olisi tarkoitus että poika liittyisi kastraattienkerhoon.

Ihanan pojan kyllä saimme, joten ISO kiitos siitä.

Mia

****

UROS, noin 4kk (huhtikuussa 2008)/Vantaalla

22.4.2008 James on tosi komea pentu, siitä tulee varmasti isona iso kissa, sillä käpälät ovat oikein kunnon kollit kourat. Sisareensa verrattuna tämä nuori komistus on paljon rauhallisempi ja kooltaan huomattavasti isompi. James tykkää kissaseurasta joten tulevassa kodissakin voi olla jo kaveri valmiina odottamassa tai sitten James voi ottaa mukaansa kämppiksensä Byten, sillä pojat viihtyvät hyvin toistensa seurassa.

25.3.2008 Sisarukset Jessie ja James odottavat omaan kotiin pääsyä kotihoidossa.

Kertomus: “2,5 kk valkearintaiset raidalliset sisarukset. Tammikuun lopussa katukissa toi 1-kk pennut oman elättäjän- naisen joka on ruokkinut sitä- ikkunan alle ihan kuin lahjoittaisi ne hänelle. Ihme että pennut jäivät eloon koska ilmat olivat todella kylmät. Olihan se emokissa kiltti, piti hyvää huolta lapsista ja kuin aika koitti- ei jättänyt oman onnensa nojaan vain luovutti ne luotettavalle ihmiselle. Mitäs teet- rouva otti pienokaiset kotiin ja korvasi emon.”