Jack (nyk. Stinde)

Lisätty sivulle: 2015-09-27

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Jack (nyk. Stinde)
15.10.2015 Jack sai oman kodin Espoosta toisen uroskissan kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

22.10.2015 Jack tunnetaan nyt nimellä Stinde ja on ollut meillä viikon. Sopeutuminen tapahtui todella nopeasti, ja jo kahden tunnin kuluttua saapumisestaan pentu touhuili kuin olisi ollut talossa aina. Koska mitään pelokkuutta ei näkynyt, esittelimme Göstan jo ensimmäisenä päivänä, ensin toki turvallisesti lasin läpi, kuten kuvasta näkyy. Ensimmäisenä päivänä vahdimme kissojen tutustumista tarkkaan ja annoimme olla yhdessä vain pari lyhyttä pätkää, jotta molemmat ehtisivät välillä rauhoittua. Gösta oli aluksi todella kiinnostunut pienestä ja päästessään kosketusetäisyydelle alkoi pesemään Stindeä. Molemmat olivat todella kiltisti, kumpikaan ei sähissyt eikä murissut toiselle, vaan leikki alkoi lähes heti. Göstan otteet oliva aluksi välillä niin rajut, vaikkei se agressiiviselta vaikuttanutkaan, että kaksi ensimmäistä yötä pidimme Göstaa parvekkeella ja veimme sen sinne aina, kun leikki alkoi mennä liian vauhdikkaaksi. Gösta ei onneksi tuntunut suuttuvan eikä tulevan mustasukkaiseksi, vaan tyytyi kiltisti vahtimaan uutta leikkikaveriaan lasin läpi.

Stinde on osoittautunut oikein rohkeaksi ja ystävälliseksi kissaksi, joka tosiaan vahtii kaikkien kaikki tekemiset ja on apuna esim. kiipeilypuun tekemisessä. Jo ensimmäisenä yönä Stinde nukkui meidän kanssamme, mutta nyt kissat nukkuvat aina kaksistaan. Tämä on muuten mukavaa, paitsi silloin kun molemmat päättävät olla sängyssä niin leveästi kuin pystyvät, vaikka häntä sitten osuisikin vahingossa nukkuvan ihmisen suuhun. Kuten kuvista näkyy, Stinde ja Gösta ovat nykyään erottamattomat ja seurallisina ja uteliaina seuraavat toisiaan ympäriinsä: jos toinen menee vessaan, on siellä todennäköisesti pian toinenkin, ja jos kissoja ei heti löydy, makaavat ne yhdessä sängyn alla. Göstasta on kuoriutunut oikein huolehtivainen herra, joka ei pahastu vaikka tulokas valtaakin lempipaikat (eli pahvisen kenkälaatikon ja sen tietyn, joukosta mystisesti erottuvan ja parhaan tuolin). Parhaat nukkumapaikat jaetaan ja kasveihin kohdistuvia tuhotöitä tehdään yhdessä. Peseytyminenkin on helpottunut, kun on kaveri auttamassa. Ongelmana on ollut vain muutaman päivän hajuhaitat, sillä Stinden maha on ollut hieman kuralla. Stindellä on paha tapa huutaa heti, jos ei saa mitä haluaa. Yleisin huudon aihe on halu päästä keittiön tasojen päälle, jonne kissa ei vielä itse jaksa hypätä. Lisäksi kunnon rääkymisen aiheuttaa se, että halu päästä parvekkeelle on kova, mutta lattia on pilvisinä päivinä kylmä, eikä Stinde sitten oikein tiedä, mitä haluaisi, vaan on tietysti mielestään aina oven väärällä puolella. Valituksia tulee myös, jos typerä ihminen ei heti herättyään tajua nostaa kissaa syliin vaan yrittää laittaa kahvit tippumaan ensin.

Ruokinnan kanssa ei ole ollut ongelmaa, vaan Stindelle on uponnut kaikki mitä on tarjottu ja ruoka selvästi maistuu. Se on selvästi kiinnostunut myös ihmisten ruoista ja tarkkailee uunin sisältöä tunnollisesti. Valitettavasti Gösta söisi ennemmin Stinden raksuja ja Stinde Göstan, onneksi nirso Gösta ei Stinden märkäruoasta välitä. Jouduimme siirtämään Göstan kupit niin ylös, ettei Stinde yllä niihin ja “saastuttamaan” penturaksut laittamalla kupin toiseen päähän Göstalle kelpaamatonta märkäruokaa. Kuun lopussa viemme Stinden saamaan vahvistusrokotteen ja keskustelemme eläinlääkärin kanssa siitä, voisiko kissoilla olla esim. yhteiset kuivamuonat, sillä Göstan leikkauksen jälkeen lääkäri sanoi, että olisi tärkeämpää syöttää steriloidun sisäkissan ruokaa kuin penturuokaa.

Kaiken kaikkiaan Stinde on ollut oikein ihana ja kehrääväinen pentu. Jo nyt tuntuu olevan vaikea edes kuvitella aikaa, jolloin se ei olisi meillä ollut. Meillä on ollut oikein mukavaa ja Göstakin selvästi nauttii seurasta.

***

Leikattu urospentu, synt. 6/2015.

8.10.2015 Jack on osoittautunut erittäin aktiiviseksi vesseliksi. Nuoriherra malttaa hädin tuskin nukkua, niin kivaa on leikkiminen leluilla sekä hippaleikit ja painiminen kavereiden kanssa. Jack on reipas, rohkea, ja ystävällinen muita kissoja kohtaan. Se kaipaa kuitenkin poikkeuksellisen aktiivista kollia leikkikaverikseen ja hakee paljon huomiota myös ihmisiltä. Ihmisiä kohtaan Jack on hellä ja rakastava ja “auttaa” mielellään ihan kaikessa.

Jackille etsitään siis kotia, jossa olisi ainakin yksi painimisesta ja
hippaleikeistä nauttiva kollikaveri sekä omia ihmisiä, jotka ilahtuvat kissan
aktiivisesta seuranpidosta ja osallistumisesta kaikkiin toimiin.

27.9.2015 Jack ja sen sisarukset Doctor, Master, Phantom, Rose ja Rory ovat kotoisin Etelä-Savosta ja odottavat tällä hetkellä ikiomaa kotia Rekkujen kotihoitopaikassa Helsingissä.

Tullessaan kotihoitoon Jack oli hieman arka, mutta rohkaistui nopeasti. Nuoriherra rakastaa leikkimistä ja touhuamista sisarustensa kanssa, mutta myös ihmisen silitykset ja syli houkuttavat. Silityksiä saadessaan Jack alkaa kehrätä voimakkaasti.

Kaikki pennut ovat sisäsiistejä ja hyvin käsiteltävissä. Hoitotoimenpiteet (esimerkiksi kynsienleikkuun ja lääkkeiden annon) voi suorittaa normaalisti. Ruoka ja vesi maistuvat pennuille erittäin hyvin. Kaikki viihtyvät myös muiden kissojen seurassa ja kaipaavat leikkikaveria, joten pennut luovutetaan joko talouteen, jossa on jo (mieluiten samaa sukupuolta oleva) kissakaveri tai samaan kotiin yhdessä sisaruksen kanssa.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi, mikäli siitä ei ole erikseen mainittu.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.