Jäbä (nyk. Cappucino)

04/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

29.11.2019 Jäbä muutti omaan kotiin Helsinkiin Jekku-kissan kaveriksi ja on nykyään nimeltään Cappucino eli tuttavallisemmin Kapu! 

***

Vauhdikas Jäbä saapui Rekuille kodinvaihtajana. Jäbä etsii kotia, jossa olisi tarpeeksi tilaa mennä lujaa ja toinen leikkisä kissa, jonka kanssa spurttailla.

21.11.2019

Jäbä on ihastuttava nuori kolli. Heti sijaiskotiin tullessaan se oli kuin kotonaan. Toisena päivänä se oli jo kehrännyt jokaisen perheenjäsenen sylissä. Päivät menee leikkiessä, uteliaana tutustuessa uusiin asioihin sekä ihmisten tekemisiin, tähystäessä ikkunoista ulos, ja välillä nukkuessakin. Yöt menee nukkuessa, vähän myös leikkiessä sekä rapsutusten toivossa ihmisen kainalossa.

Jäbä on vikkelä liikkeissään. Ensin se on yhdessä paikkaa ja kun päätä kääntää hetkeksi muualle, niin poika on jo toisessa huoneessa. Kaikki lelut on käyty jo läpi, ja pallot onkin valikoitunut parhaiksi viihdykkeiksi. Jotkut lelut on pitänyt laittaa sivuun, kun näyttää että ne on kohta jo tuhottu. Hiiri- ja lintuohjelmia on kovin mukava seurata telkkarista, tietokoneelta sekä kännykästä. Kiipeileminen on kivaa, ja sitä on kiipeilty lapsen parvellekin, tikkaita pitkin. Ruoanlaitto kiinnostaa kovasti, joten hellalle ja jääkaappiin hypitään ahkerasti, jos ihminen ei sitä estä.

Poika on todella kiltti ja mukautuvainen. Sijaiskodin ystävät ovat oikein tervetulleita kylään. Uusia vaatteita ja kenkiä on ihana haistella sekä vähän ehkä leikkiäkin mukavilla pörröisillä pipoilla. Ei kestä kuin hetki, kun vieraan sylissä on tyytyväisenä kehräämässä pieni käärö rapsutuksia hakemassa.

Sijaiskodin mielipide: Jäbä on ihan napakymppi valinta <3

Jäbä on todella meneväistä sorttia, joten uudessa kodissa olisi hyvä olla hänelle runsaasti liikkumatilaa. Kotona olisi myös hyvä olla nuori ja leikkisä kissakaveri, mieluusti sellainen, jolla on myös vauhti veressä. Jäbä on käynyt kokeilemassa valjasulkoilua ja nautti siitä suunnattomasti. Ulkoilun jälkeen on selvästi pyrkinyt ulos uudestaan, joten Jäbälle voisi sopia säännöllinen valjasulkoilu, jokin tietty aika päivästä, johon hän voisi tottua. Ulkotarha tai lasitettu parveke voisi myös olla kiva tälle pojalle. Vauhtia on niin hurjasti, että ihan pienten lasten perheeseen Jäbä ei välttämättä sovi.