Jäbä

s. 2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

15.5.2022 Reipas Jäbä pääsi muuttamaan omaan kotiin.

22.5.2022 Kuulumisia kodista:

“Tässä hieman Jäbän kuulumisia ensimmäisen viikon jälkeen. Hän on kotiutunut oikein hyvin, vain ensimmäinen päivä muuton jälkeen meni ihmetellessä ja ympäri asuntoa kävellessä ilman että malttoi yhtään rauhoittua. Mutta jo ensimmäisen yön jälkeen Jäbä rentoutui, vessa on löydetty hyvin ja kaikki tarpeet tehty sinne mallikkaasti. Ylipäätään hän on kissaksi todella rohkea, ei kavahda ainakaan toistaiseksi oikeastaan mitään. Ruoka maistuu, varsinkin kuivamuonaa söisi niin paljon kuin annetaan, mutta märkäruoastakin ollaan kokeilemalla löydetty muutama merkki/maku jotka hyväksyy :) Lisäksi naudan jauheliha ja raaka broileri maistuvat pieninä annoksina, tonnikala ei niinkään.

Jäbä tykkää edelleen tutkia kodin eri nurkkia ja kiivetä ja loikkia varsinkin korkeille paikoille, suosiksi on muodostunut pianon päällä makoilu sekä “oma” tuoli ruokapöytämme ääressä. :)  Ihmetystä aiheuttaa esim. kylppärin viemäri johon vesi mystisesti katoaa, ja raapimapuun tarkoitus on vielä hakusessa. Jäbä osallistuu meidän puuhiimme mielellään, ja kiehnää/kerjää päivittäin rapsutuksia alkaen kehrätä kun tarpeeksi pitkään silitetään ja rapsutellaan. Myös lasten kanssa hän viihtyy yhtä hyvin kuin aikuistenkin, suurimman osan alkuöistä Jäbä onkin nukkunut lastenhuoneen matolla. Sylissä Jäbä ei edelleenkään viihdy, mutta on jo nukkunut pieniä torkkuja niin aikuisten kuin lasten sängyissä samaan aikaan ihmisten kanssa, ja saattaa tulla sohvalle hetkeksi viereen makoilemaan. Jo viikossa on huomannut että hän hakeutuu alkua enemmän ihmisten lähelle. Jäbä innostuu leikittämisestä kovasti, häntä heiluu ja lelut saavat kyytiä, refleksit ovat salamannopeat :) Tuntuu että saalistamisesta on Jäbällä ihan käytännön kokemusta, sillä hän hallitsee ison kokonsa leikkiessä hyvin ja käyttää lihaksiaan loikkiin ja syöksyihin todella tehokkaasti. Sitten välillä mukavaa piilopaikkaa etsiessään taas oma koko ei aina vielä ihan hahmotu, vaan hän saattaa yrittää tunkea itsensä paikkoihin joihin ei mahdu :) Takatassuista saatiin kynnetkin jo leikattua hyvässä yhteistyössä, joten täällä kaikki hyvin, jatketaan kotiutumista ja palataan taas myöhemmin asiaan!”

***

Omaa kotia etsii iloinen ja rohkea Jäbä.

4.5.2022

Jäbä kiehnää ja kiemurtelee rapsutuksia (ja ruokaa) kerjäten niin ettei tiedä miten päin olisi ja pariin otteeseen on tippunutkin tasolta tai kissapuusta kesken kiemurtelun. Tutkii maailmaa iloisesti ja reippaasti, ilman kummempia pelkoja maailmaa kohtaan. Jäbää voi nostella ja kanniskella jopa hoitokodin 4 ja 6 vuotiaat mutta sylissä ei ole oppinut olemaan. Luonteesta päätellen sen voi vielä oppia mutta nyt ei kerkeä kun maailma odottaa. Kissakavereitakaan ei pelännyt ja mielellään leikkisi niiden kanssa mutta käy niin kierroksilla että innostus menee överiksi ja tappeluksi vaikka ei mitään pahaa tarkoitakaan. Seuralaiseksi Jäbä etsii hyvin ymmärtäväistä kissaa tai ehkä rauhallista koiraa tai kenties pärjäisi yksinkin jos löytyy ihmiskavereita viihdyttämään. Jäbä tykkää korkeista paikoista mutta ei niin ketteränä hyppijänä yrityksissä saattaa kaatua tavara jos toinenkin… Vessa-asiat hoidetaan mallikkaasti mutta kynsien leikkuuta ym. kotikissan käyttäytymistä täytyy harjoitella. Tämän takia tulevassa kodissa tulee olla kissakokemusta.