Itami

2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

19.11.2020 Itami muutti omaan kotiinsa toisen kissan kaveriksi.

***

Itami on rapsutuksia ja huomiota rakastava nuori kissaneiti, joka kaksi pentuaan huolella kasvatettuaan on vihdoin saanut olla sijaiskodin huomion keskipisteenä.

24.10.2020

Itami saapui Rekku Rescuen sijaiskotiin kahden pienen tyttöpennun kanssa. Pennut ovat nyt löytäneet oman kotinsa, ja vihdoin on Itamin vuoro löytää loppuelämän perheensä. Itamin kesyyntyminen on vienyt jonkin aikaa, mutta pentujen lähdettyä se on oppinut pitämään ihmisseurasta, ja sijaiskodin hoitajien tullessa huoneeseen se on aina ilolla vastassa tervehtimässä. Itami onkin oikein kova kehräämään ja saattaa jopa kuolata onnesta rapsutuksia saadessaan. Hellyystuokioihin kuuluu olennaisesti myös tassuilla vaivaaminen ja “hyppypuskeminen” ihmistä vasten.

Vaikka Itami rakastaakin huomiota, on sen kanssa vielä harjoiteltava käsittelyä ahkerasti. Itami ei vielä siedä syliin nostamista tai tassujen ja mahan koskettelua. Toisinaan se saattaa myös näykkäistä hellyyspuuskissaan tai läpsäistä tassulla jos jokin asia ei sitä miellytä, joskin tämä käytös on sijaiskodissa vähentynyt. Etsimme Itamille kuitenkin kotia, jossa ei olisi pieniä lapsia, ja jossa olisi jo kokemusta kissan totuttamisesta käsittelyyn ja hoitotoimenpiteisiin.

Nuorena kissana Itami on hyvin leikkisä, joten uudella kodilla tulisi olla aikaa ja halukkuutta touhuta yhdessä Itamin kanssa. Itami on myös hyvin sosiaalinen sekä ihmisiä että toisia kissoja kohtaan. Sijaiskodin kissat eivät vielä ole hyväksyneet Itamia, sillä sen tapa pyrkiä toisten kissojen seuraan saattaa kaikkine kehräyksineen olla hieman yli-innokas. Uudessa kodissa tulisikin olla sille reipas ja kissasosiaalinen kaveri. Itami tykkää asioiden pureskelusta, joten sille tulisi aina olla tarjolla sallittua pureskeltavaa. Muuten kodin tekstiilit ja muut pikkuesineet saattavat saada osumaa pikkupantterin purukalustosta.

Itami säikkyy suhteellisen helposti kovia ääniä ja yllättäviä liikkeitä. Se ei vielä täysin luota ihmiseen, joten paras koti sille olisi aremmanpuoleisiin kissoihin tottuneessa aikuiskodissa, jossa elämänmeno olisi yleisesti ottaen melko rauhallista.