Itami

2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

19.11.2020 Itami muutti omaan kotiinsa toisen kissan kaveriksi.

***

Itami on rapsutuksia ja huomiota rakastava nuori kissaneiti, joka kaksi pentuaan huolella kasvatettuaan on vihdoin saanut olla sijaiskodin huomion keskipisteenä.

24.10.2020

Itami saapui Rekku Rescuen sijaiskotiin kahden pienen tyttöpennun kanssa. Pennut ovat nyt löytäneet oman kotinsa, ja vihdoin on Itamin vuoro löytää loppuelämän perheensä. Itamin kesyyntyminen on vienyt jonkin aikaa, mutta pentujen lähdettyä se on oppinut pitämään ihmisseurasta, ja sijaiskodin hoitajien tullessa huoneeseen se on aina ilolla vastassa tervehtimässä. Itami onkin oikein kova kehräämään ja saattaa jopa kuolata onnesta rapsutuksia saadessaan. Hellyystuokioihin kuuluu olennaisesti myös tassuilla vaivaaminen ja “hyppypuskeminen” ihmistä vasten.

Vaikka Itami rakastaakin huomiota, on sen kanssa vielä harjoiteltava käsittelyä ahkerasti. Itami ei vielä siedä syliin nostamista tai tassujen ja mahan koskettelua. Toisinaan se saattaa myös näykkäistä hellyyspuuskissaan tai läpsäistä tassulla jos jokin asia ei sitä miellytä, joskin tämä käytös on sijaiskodissa vähentynyt. Etsimme Itamille kuitenkin kotia, jossa ei olisi pieniä lapsia, ja jossa olisi jo kokemusta kissan totuttamisesta käsittelyyn ja hoitotoimenpiteisiin.

Nuorena kissana Itami on hyvin leikkisä, joten uudella kodilla tulisi olla aikaa ja halukkuutta touhuta yhdessä Itamin kanssa. Itami on myös hyvin sosiaalinen sekä ihmisiä että toisia kissoja kohtaan. Sijaiskodin kissat eivät vielä ole hyväksyneet Itamia, sillä sen tapa pyrkiä toisten kissojen seuraan saattaa kaikkine kehräyksineen olla hieman yli-innokas. Uudessa kodissa tulisikin olla sille reipas ja kissasosiaalinen kaveri. Itami tykkää asioiden pureskelusta, joten sille tulisi aina olla tarjolla sallittua pureskeltavaa. Muuten kodin tekstiilit ja muut pikkuesineet saattavat saada osumaa pikkupantterin purukalustosta.

Itami säikkyy suhteellisen helposti kovia ääniä ja yllättäviä liikkeitä. Se ei vielä täysin luota ihmiseen, joten paras koti sille olisi aremmanpuoleisiin kissoihin tottuneessa aikuiskodissa, jossa elämänmeno olisi yleisesti ottaen melko rauhallista.

Summary in English

Itami is a young female cat looking for an adult home with another cat for her to share adventures with. Itami is very playful and social towards both people and cats, so her future home should have a young and active cat buddy for her, as well as people who have time to play and socialize with her. Itami is not used to being picked up or handled yet, so her new home should already have experience of timid cats. Sometimes Itami likes to chew on things, so there should always be something available for her to use her teeth on. Itami does not fully trust people yet and she can be easily frightened by loud noises or sudden movements. She may also slap people with her paw when something makes her feel uncomfortable. This is why it would be best if there were no small children in her new family.

All in all, Itami is a very sweet, playful and social young cat, who will be the most loving companion for just the right people.