Iro

Nuori aikuinen (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

 

7.1.2018

Iro on reipastunut kotihoitajaansa kohtaan huimasti sen jälkeen, kun sen pennut siirrettiin toiseen hoitopaikkaan, ja Iro on viettänyt aikaa pelkästään ihmisseurassa. Se on suorastaan aivan eri kissa kuin hoitoon tullessaan – tulee hakemaan huomiota sekä myös antaa sitä.

Illalla Iro tulee sänkyyn viereen, “pesee” kotihoitajan tukan ja asettuu sitten viereen nukkumaan vienosti kehräten tai ottaa paikkansa jalkopäästä. Hoitopaikan omia kissoja Iro on päässyt myös tervehtimään, mutta yhteisen sävelen löytyminen lajikumppanien kanssa on ollut sen verran hankalaa, että varminta olisi, että Iro menisi omaan kotiinsa ainoaksi kissaksi.

Iro viihtyy hyvin itsekseenkin, parhaiten kuitenkin tutun ja turvallisen ihmisen kanssa yhteisistä hetkistä nauttien. Huiskaleikit ovat Irolle mieluisia ja raapimapuissa kiipeily ja raapiminen sujuvat myös sukkelasti. Iro onkin saanut jo hyvin lihaksia verrattuna sen surkeaan kuntoon hoitoon tullessa.

Irolla on kuitenkin ikävä mieltymys, nimittäin lankojen syöminen – tämä saatiin huomata hoitopaikassa, kun Iro oli syönyt kissanlelusta lankaa ja joutui leikkaukseen sen takia. Uudessa kodissa tuleekin olla tarkka siitä, että mitään lankoja ei jää Iron ulottuville. Leikkauksesta on onneksi toivuttu hyvin ja Iro olisi ihan valmis lähtemään omaan, rauhalliseen ja ymmärtävään kotiin, missä se saa oman ihmisensä jakamattoman huomion. Pienten lasten perheeseen Iro ei sovi.

11.12.2017

Iro tuli hoitoon vanhempien, jo omiin koteihinsa ennättäneiden pentujensa kanssa, kun se kaikkien yllätykseksi pyöräyttikin kuusi pentua lisää. Näistä pennuista kolme selvisi, ja luultavasti pelon aiheuttamien alkuvaikeuksien jälkeen Iro on pitänyt pienokaisistaan hyvää huolta. Nyt ovat nämäkin lapset valmiita lentämään pesästä, ja myös Irolle aletaan etsiä omaa, rakastavaa kotia.

Alkuun Iron arkuus tuotti kotihoitajille päänvaivaa, sillä sen apaattisuus ja pelko ihmisiä kohtaan oli hyvin huolestuttavaa. Käänteentekevä hetki oli Iron ensimmäinen kiima pentujen syntymän jälkeen. Sen myötä Iro löysi hellyydenkipeän puolensa ja alkoi saada luottamusta ihmistä kohtaan.

Iro on edelleen ehdottomasti yhden ihmisen kissa, joka ei vieraille itseään esittele. Omalle, tutulle ihmiselleen Iro on kuitenkin suloinen, kiltti ja huomionosoituksista nauttiva aivan erityinen kissa. Iro tykkää myös peuhata ja painia pentujensa kanssa.

Iro tulee uudessa kodissa varmasti vaatimaan aikaa tutustua ja oppia luottamaan ihmisiin. Uusilla omistajilla tulisikin olla kissakokemusta sekä kykyä ja kärsivällisyyttä ymmärtää arkaa kissaa. Iro voisi muuttaa tyttönsä Asagin kanssa yhteiseen kotiin, mutta hyvä vaihtoehto on myös, että uudessa kodissa on odottamassa lempeä ja sosiaalinen tyttökissa. Lapsiperheeseen Iro ei arkuutensa vuoksi sovi.