Irinja

05/2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

12.8.2019 Irinja muutti omaan kotiin toisen nuoren tyttökissan kaveriksi

***

Irinja oli alkuun hyvin arka pieni kissa. Nyt tämä rohkaistunut ja muista kissoista pitävä tyttö etsii omaa kotia.

9.6.2019

Irinja on lähtöisin Karjalan kunnailta kissapopulaatiosta, jossa se vietti elämänsä ensimmäiset kuukaudet ja sen sosiaalistaminen päästiin aloittamaan vasta sen jo ollessa muutaman kuukauden ikäinen ja tämä toi omat haasteensa neidin kanssa. Irinja saapui rekkujen sijaiskotiin tammikuussa yhdessä siskojensa Olenan ja Fainan kanssa, jotka ovat jo saaneet omat kodit.

Irinja oli pitkään hyvin arka ja pelokas ja se osoitti sen puremalla ja räpsimällä kynsillä kotihoitajaansa aina, jos sitä yritti koskea. Mutta sitten kuin taikaiskusta neljän kuukauden jälkeen Irinjan käytös muuttui ja nyt neiti tykkää silityksistä ja tulee niitä jopa itse hakemaan.
Varsinkin aamuisin Irinjalla on hellyyspula ja silloin se puskee, kehrää ja kiehnää kotihoitajansa ympärillä. Välillä Irinja vielä näykkäisee kotihoitajaansa, mutta kun Irinjan oppii tuntemaan, sen käytöksestä pystyy ennakoimaan koska sille riittää silittäminen. Sitä saa jo myös nostaa syliin lyhyiksi ajoiksi, mutta tulevassa kodissa on hyvä olla kokemusta kissan totuttamisesta käsittelyyn ja ymmärrystä, että uudet paikat ja tilanteet voivat vielä jännittää.

Irinjalla on hyvin hassuja tapoja, mm. suihkuletkulla leikkiminen, tiskialtaassa istuminen, villasukkien kantaminen pitkin asuntoa ja kukkien hieman raisu hoitaminen. Neiti rakastaa viettää aikaa lasitetulla parvekkeella maisemaa tarkkaillen. Irinja kaipaa myös paljon aktivointia ja se on heti valmiina leikkimään, kun näkee kotihoitajan ottavan lelun esiin. Ja jos sillä on tylsää neiti sen kyllä kertoo narisevalla äänellään ja keksimällä itse mitä erikoisempaa tekemistä itsekseen. Irinjan sijaiskodissa on viisi omaa kissa, joiden kanssa se tulee hyvin toimeen.

Vaikka Irinja on reipastunut, näkyy sen käytöksessä vielä toisinaan alkuajan arkuus ja siksi sille etsitäänkin rauhallista aikuiskotia.
Irinja tarvitsee seurakseen myös reippaan ja leikkisän kissakaverin, sillä neiti nauttii takaa-ajoleikeistä toisten kissojen kanssa.