Inka

Lisätty sivulle: 2007-08-21

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Inka
5.7.2009 Inka sai kodin Uudestakaupungista.

***

NAARAS, noin 2v 2kk (heinäkuussa 2009)

22.5.2009 Inka tyttönen on nyt ollut kolme päivää Paimiossa hoidossa. Hiukan arka, mutta tosi ystävällinen kissa. Kuivaruoka maittaa ja vatsa voi hyvin. Märkäruokaa kokeiltu sen seitsemän sorttia, mutta vielä ei ole sitä oikeaa löytynyt.

16.4.2009 Nyt täytyy saada Inkalle pian oma koti (tai edes hoitopaikka), sillä se joutuu olemaan yksi melkein koko ajan nykyisessä hoitopaikassa kun pelkään hoitopaikan toista kissaa.

16.3.2009 Kuulumisia kotihoitopaikasta: Inka on päässyt uuteen kotihoitopaikkaan, mutta jatkaa yhä kiireisesti kodin etsintää, tai mahdollisesti uuden kotihoitopaikan. Inka ei nimittäin tule toimeen toisen oman kissani kanssa, vaan pelkää sitä. Jos oma kissani on samassa huoneessa, Inka ei uskalla tulla sängyn alta pois ollenkaan. Kerran tuli niin paha tappelukin, että olen katsonut parhaaksi eristää kissat kokonaan, jotta Inka ei vallan stressaantuisi. Eristäminen on vain omalla tavallaan ikävää kaikille osapuolille, minä kun en voi revetä yhtä aikaa kahteen paikkaan pitämään kaikille seuraa tasapuolisesti.

Ihmisten kanssa ollessaan Inka on kohtalaisen reipas ja pitää kovasti läheisyydestä. Nukkuu yöt ihmisen kanssa sängyssä ja käpertyy muulloinkin kylkeen kiinni lekottelemaan. Se pitää myös leikkimisestä ihmisten kanssa, mutta saattaa viihtyä yksinkin lelua heitellen tai rallia juosten. Hieman varauksella Inka yhä ihmisiin suhtautuu, ja välillä pelästyy silittävää kättä. Ja jos silitys ei miellytä, tulee tassusta. Inka kuitenkin vain läpsäisee tassulla varoittaakseen että nyt riittää, ei siis raavi. Tämä kissa nauttiikin erityisesti omaehtoisesta läheisyydestä: se tulee kyllä luokse, kun haluaa seuraa. Mutta se ei myöskään lähde pois, jos menen sen viereen sängylle makailemaan. Välillä myös juttelemme Inkan kanssa naukuen toisillemme.

Inka on aika rauhallinen kissa, vaikka kyllä sillä virtaakin riittää, kun oikein innostuu leikkimään (välillä esittää komeita loikkiakin). Se sopisi parhaiten kotiin, jossa ei ole pieniä lapsia, sillä Inkaa käsitellessä täytyy olla varmat otteet, ja sitä pitää lähestyä rauhallisesti. Kodissa ei myöskään saisi tapahtua liikaa muutoksia (esim. kissaa ei kuljetella paikasta toiseen paljon, mieluummin kissalle hoitaja kotiin omistajan poissaolon ajaksi), sillä Inka on herkkä stressaamaan. Mikäli kodissa on jo kissakaveri, pitäisi sen olla rauhallinen ja ystävällinen. Toisen kissani kanssa Inka on haisteluväleissä, koska tämä osaa lähestyä Inkaa nätisti, eikä juokse suoraan kohti kuristen, niin kuin toinen, jota Inka pelkää. Inka pärjäisi kuitenkin mainiosti ainoanakin kissana, sillä tuntuu pitävän ihmisseurasta eniten.

Lyhyesti sanottuna Inka on ihana ja seurallinen kissa, joka kaipaisi jo kovasti
omaan kotiin. Inka on yhtä aikaa kissamaisen viileä ja seurallinen kylkimyyrä, ei kuitenkaan missään nimessä riepoteltava sylikissa. Tulevan kodin tulisi kunnioittaa Inkan omaa tahtoa ja tilaa, mutta myös haluta pitää seuraa tälle mukavalle kissalle.

20.11.2008 Inkan kotihoitajan asumisjärjestelyt ovat muuttumassa ja Inkan pitäisi pian päästä omaan kotiin, mutta missä on se oma koti ihanalle Inkalle?

23.10.2008 Inka tulee hyvin toimeen muiden kissojen kanssa. Lapsista ja
koirista ei ole kokemusta, mutta Inkan käsittely vaatii varmoja ja tuttuja
otteita, joten pienten lasten riepottelusta tuskin olisi innoissaan. Inka on
myös ulkoillut valjaissa kesän aikana ja on kovasti tykännyt.

28.5.2008 Missä on Inkan koti? Inkalle lisätty muutama uusi kuva ja kotihoitaja kertoo: Inka voi ja elää hyvin. Tosin meillä loppui 24h/7 raksutarjoilu kun neitokainen on hommannut lisää elopainoa ja sehän ei ole tarkoitus. Tämä kissa nautiskelloo elämästään, syö ja nukkuu. Tosin leikkimään innostuu edelleen, kun jaksaa vaan leikittää!

25.3.2008 Lisätty Inkasta uusia kuvia. Inka on myös käynyt lääkärissä saamassa tehosterokotteen ja kotihoitajan mukaan Inka olisikin valmis jo omaan
kotiin, niin näpsäkkä kotikissa siitä on tullut.

14.2.2008 Inkan rutiinipäivä: Aamulla Inka ilmoittaa vahvasti haluavansa jotain muuta ruokaa kuin raksuja. Ja jos sitä ei tipu, niin sitten pyöritään jaloissa niin kauan, että tyhmempikin tajuaa. Aamiaisen jälkeen on kiva kelliä jaloissa aamukahvin ajan, kunnes iskee joka-aamuinen touhukohtaus. Touhukohtauksen aikana on joko juostava lujaa ympäri asuntoa tai sitten käpistellä koko ajan jotakin. Mielellään jotain rapisevaa tai liikkuvaa.
Kotiin tullessa Inka kömpii ylös pyykkikorista (liekö makaa siellä koko päivän, koska joskus tuntuu että asento sama kuin aamulla) ja tulee moikkaamaan ovelle. Ja tahtoo tuoreruokaa. Sitten nukutaan sängyllä (päikkärit ihmisten selkää vasten), kunnes illan touhukohtaus iskee.

21.1.2008 Kissamaistakin kisssamainen eläjä elää ihmisten kanssa omilla ehdoillaan. Tulee kyllä lähelle, mutta päättää itse milloin kelpaa silitykset. On piilossa suurimman osan päivästä eikä juurikaan välitä toisten kanssa makoilusta –Äijä ja Ines kun ovat aina yhdessä unilla.

Sinällänsä hän ei ole kovinkaan arka, sillä pitää puolensa hyvin vilkastunutta sisartaan ja huomattavasti isompaa Äijää kohtaan. Vieraatkaan eivät vaikuta käytökseen: Jos Inka on seurallisella päällä, käy haistelemassa vieraat. Jos ei, niin ei näyttäydy minullekaan koko päivän aikana. Siro kissa, jolla on Oma Tahto, jota kunnioittamalla saa varmasti tyytyväisen kissatoverin.

6.12.2007 Inka, Ines ja Äijä odottelevat Tampereella omaan kotiin pääsyä

3.12.2007 Inka on nyt steriloitu ja valmiina omaan kotiin.

2.10.2007 Inkan hoitopaikassa on todettu kalikki/herppes viirus, mutta Inkalla ei ole mitään oireita ollut, joten tuskin tarttunut Inkaan.

***

21.8.2007 Sisarukset Inka ja Ines odottavat omaan kotiin pääsyä joko yhdessä tai erikseen.

Kertomus Tallinnasta: Noin 1,5kk ruskeasilmäiset kissatytöt löydetty pahassa kunnossa. ollut nälässä ja kuivunut, syönyt mitä onnistui löytää- tuloksena vatsatauti. Mutta ei hätää, hyvä hoito ja ruoka tehovat kaikkiin. Sisarukset ovat jopa 2,5kk kiiltovaturkkiset ja rotevat, hyväkuntoiset ja terveet.
Mustavalkoinen sisar on ystävällisempi ja tykkää silityksistä ja viihdy syliissä. Musta valkeakaulainen sisar on ujompi mutta lupaa varovaisia silityksiä. Vaadi vielä hiukan aikaa ja rauhallisia tilanteita – ja ne kesyvät. Kyllä pikkuisista tulee mukavia seuralaisia!

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 115€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.