Ilo

Lisätty sivulle: 2008-08-29

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Ilo
5.9.2014 Ilo sai kodin entisen omistajansa lähipiiristä Vantaalta.

***

Leikattu uros, noin 5,5 v.

1.9.2014 Ilo joutuu etsimään uutta kotia allergian takia.

Kodin kertomaa:

Nykyään Ilo on rohkeampi ja ihmisläheisempi, nukkuu esimerkiksi kuusi yötä seitsemästä samassa sängyssä ja lähestyy vieraitakin helpommin. Ruokahalu on erittäin terve, eikä ole ollut kipeänä ollenkaan. Erittäin kiltti luonne: ei ole kertaakaan tiputellut tavaroita lattialle kuuden vuoden aikana ja uskoo kyllä kun opettaa, mitä saa tehdä ja mitä ei. Edelleen tykkää kyllä usein piilopaikoissaan lekotella, mutta sellainen se on. Yksi lempipaikoista myös on sohva, jossa nukkuu rentoutuen suuret osat päivistä.

Kodinvaihtajakissan kulukorvaus on 60€

***

21.12.2008 Ilo muutti omaan kotiin Helsinkiin.

***

Kuulumisia kodista:

25.2.2011 Moi! Ilo on nyt ollut kanssani kaksi vuotta. En ollut ennen pitänyt eläimiä, ja alku oli hyvin vaikeaa. Ilo oli äärimmäisen arka ja pelokas aluksi. Ymmärrän hyvin miksi: kissapentupesue, mihin Ilo kuului, oli löydetty jostain kartanosta, minkä isäntä oli kuollut, minkä johdosta pesueen emo oli kuollut ja pennut olivat joutuneet jäämään yksin. Äärimmäisen traumaattinen kokemus kelle vain elävälle oliolle. Ensimmäiset puoli vuotta menivätkin siinä, että totutin kissaa kosketukseeni, olemukseeni ja uuteen kotiin. Kynsistä sain usein kärsiä, välillä hampaistakin, vaikka ikinä ei ole Ilo purrut tarpeeksi kovaa, että voisi aiheuttaa haavankaltaistakaan. Kynnet, ne penteleet sattuu. :)

Vihasin itseäni. Miksi olin niin tyhmä, että otin vastahakoisen, psykopaattisen kissan asuntooni? Mitä oikein ajattelin? Halusin heittää kissan parvekkeelta alas, joka kerta kun tuli kynnestä. Tuli kesä, ja Ilo alkoi tottumaan uuteen kotiinsa entistä paremmin. Ensimmäinen kerta, kun Ilo antoi minun silittää selkäänsä ja päätänsä karvaansakaan liikauttamatta, oli maaginen. Olin saavuttanut jonkinasteisen luottamuksen! Ilo ei enää pitänyt minua pelkkänä uhkana! Tästä onnistumisesta piristyneenä aloin vähitellen totuttaa Iloa muuhunkin kuin pelkkään silittämiseen. Ja kuvitelkaa onneani, kun Ilo vastasi lisääntyneeseen huomiooni luottamuksella ja rakkaudella, jota en voinut kuin ihailla. Tämä kissa, joka oli joutunut pelkäämään elämänsä edestä, näytti minulle nyt olevansa vahvempi kuin olisin ikinä voinut kuvitella. Kaikki mitä hän tarvitsi, oli aikaa ja rakkautta.

Nykyään en voisi kuvitella eroavani Ilosta, tai heittävän sitä milloinkaan parvekkeelta. :D Ilo on kasvanut hellyydenkipeäksi ja aktiiviseksi, mutta on edelleen äärimmäisen varovainen. Minusta tuntuu, että Ilon luontainen temperamentti on myös hyvin arka ja ujo, koska Ilo ei tunnu olevan kiinnostunut tutkimisesta läheskään niin paljon kuin kaikki muut tapaamani kissat. Vieraisiin totuttelu on myös vielä hieman hankalaa. Mutta tiedä häntä, ehkä jo vuoden päästä Ilo on kokeneempi ja ovelampi, ja osaa hyppiä vaikka ovenkahvoihin kiinni. Tai vaikka syliinkin omasta halusta.

Aurinkoisia päiviä sinnepäin, t. Tobias

***

Uros, noin 5,5-6kk (joulukuussa 2008)/Järvenpäässä

9.12.2008 Ilo on nyt ollut viikon Järvenpäässä Ikuli-kissan kotona tottumassa tavalliseen perhe-elämään. Ensimmäiset päivät Ilo vietti suurimmaksi osaksi kylpyammeen alla, mutta yöllä uskalsi jo tulla tarkkailemaan paikkoja ja uusia kissakavereitaan. Ensimmäisinä öinä vielä vähän sähisi vieraille kissoille, mutta nykyään aikaa vietetään innokkaasti leikkien ja painien uusien kavereitten kanssa. Kolmantena yönä kävikin niin, että hoitotäti heräsi siihen, kun joku oli ahkerasti nuoleskelemassa hänen jalkojansa. Riemu oli suuri kun näki, että Ilo oli sillä tavalla tullut tekemään tuttavuutta!

Päivisin Ilo tykkää vielä nukkua piilopaikoissa, mutta iltaisin uskaltaa tulla jo rohkeasti näyttäytymään, vaikka väistääkin vielä jonkin verran ihmisiä. Kättä kyllä tulee nuuskimaan ja tassujakin saa vähän silitellä. Kärsivällisyydellä Ilosta kyllä varmasti tulee oikein seurallinen kissa tasapainoisella ja Ilo-isella luonteella!:-)

1.12.2008 Ilo harjoittelee nyt tavallista kotikissan elämää Ikuli-veljen kodissa.

25.10.2008 Lisätty uusia kuvia

29.9.2008 Kissakatras Inno, Iki-Ihana, Ilo, Inni, Ikuli ja Isomieli odottavat omaan kotiin pääsyä joko kaverin kanssa tai toivovat perheessä jo löytyvän mukavaa kissaseuraa.

VIISI (5) kissaa on löydetty kesähuvilasta. Huvilan isäntä kuoli ja pennutkin olivat hylätty kuolemaan.

ILO: Punainen uros, vielä vähän ujo mutta ystävällinen ja seurahaluinen. Lupaa ottaa syliin ja tykkää varovaisista silityksistä. Sopisi perheesen, missä jopa ovat kissat- se auttaisi pikkupojan paremmin tottumaan ja sopeutumaan ihmisiin.

KULUKORVAUS Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.