Ilja

26.06.2012

Alkuperä: Suomi

Ilja on isohko kollikissa, josta rakastaa hellyyttä ja läheisyyttä omien ihmistensä kanssa.

30.5. Iljasta on tullut paljon hakemuksia, emmekä tällä hetkellä ota kissaan liittyen enää hakemuksia.

27.5.2021

Ilja on 8-vuotias melko isokokoinen poikakissa. Hän tutustuu ympäristöönsä uteliaasti, mutta on saattaa silti helposti aristella uusia asioita. Erityisesti omituiset äänet ja yllätykset pelästyttävät helposti ja pakoon pitää lähteä omaan piilopaikkaan. Nopeasti kuitenkin pelko laantuu ja piilosta tullaan taas kurkistelemaan. Rohkeutta poika on kasvattanut päivä päivältä enemmän.

 

Kun Ilja on omien ihmisten seurassa, on se äärimmäisen sosiaalinen ja välillä suorastaan vaatii hellyyttä. Suurempaa sylikissaa on vaikea löytää. Kollista on kumppani niin ruoanlaittoon kuin muihinkin kodin askareisiin ja hän on aina vastassa ovella kotiin tullessa. Etätöitä ja TV:tä katsotaan tiiviisti yhdessä joko sylikkäin tai vierekkäin. Ilja on myös oppinut juttelemaan, mitä kuitenkin se tekee lähinnä vain rapsutuksia saadakseen. Ilja on hieman nirso ruuan suhteen ja hyväksynnän saavat vain tietyt märkäruuat. Kuivaruoka sen sijaan kelpaa paremmin. Iljan paheena kukkien syönti, johon uuden kodin on kiinnitettävä huomiota.

 

Ilja on hyvin leikkisä ja intoutuu usein leikkimään myös itsekseen. Tulevasta kodista olisi kuitenkin hyvä löytyä leikkiseuraa, joka jaksaisi kissaa leikittää aina rapsutusten välissä. Ilja käyttäytyy äärimmäisen kiltisti muita kissoja kohtaan, mutta ei sinänsä hae niistä jatkuvaa seuraa. Se soveltuukin ainoaksi kissaksi, kunhan ihmisestä saa tarpeeksi seuraa.