Iivari (nyk. Ilpo)

Lisätty sivulle: 2012-09-29

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Iivari (nyk. Ilpo)
25.10.2012 Iivari muutti omaan kotiin Helsinkiin toisen kissan kaveriksi.

***

Kuulumisia kodista:

30.1.2014 Kävimme katsomassa Iivari- poikaa 24.10. kaveriksi meidän Toto- tytölle. Olimme jo hetken aikaa etsineet uutta kissakaveria Totolle toisen kissamme kuoltua syöpään. Heti kissan nähtyämme ja hetken pikku riiviön kanssa leikittyämme tiesimme, että juuri Iivari on se oikea lisäys perheeseemme. Ja haimmekin Iivarin kotiin heti seuraavana päivänä 25.10.

Aluksi jännitti, että mitenköhän meidän 5-vuotias daami ottaa pennun vastaan, mutta pelot hälveni kun pääsimme Iivarin kanssa kotiin. Laitoimme Iivarin ohjeiden mukaan toiseen huoneeseen, mutta tutkittuaan huoneen alkoi huoneesta kuulua kovaa maukumista. Olohuoneen puolella taas Toto raapi ovea, että päästäkääs nyt katsomaan että mikä siellä huoneessa huutaa. Muutaman tunnin eristyksen jälkeen avasimme oven ja kissat pääsivät tutustumaan toisiinsa.

Aluksi Toto oli hiukan epäluuloinen uutta tulokasta kohtaan, mutta sähinää tai turkin pörhistelyä ei ollut. Yöksi eristimme kisut taas toisistaan, koska emme voineet koko yötä valvoa ja katsoa ettei kinaa tule.

Toisena päivänä Iivari ja Toto tulivat jo hyvin toimeen vaikka Iivarin vauhdikkuus sai Toton välillä hämmentymään. Välillä kuului sähinää ja välillä juosta riehuttiin yhdessä. Tällaista välitilaa jakui noin viikon verran jonka jälkeen yllätimme Toton eräänä päivänä pesemästä Iivaria. Sen jälkeen kisuista on tullut hyvät ystävät. Tietenkin joskus Iivarin leikit yltyivät rajuiksi ja Totolla meinasi hermo mennä, mutta useimmiten yhdessä leikittiin ja nukuttiin.

Iivarin nimi muuttui matkan varrella Ilpoksi. Pojasta onkin kasvanut yli vuoden aikana varsinainen hellyyspaukkaus. Leikkiä ja rapsutuksia pitää saada useaan otteeseen päivän aikana. Toto ja Ilpo ovat tottuneet toisiinsa todella hyvin ja Totokin hakee Ilpoa välillä rajuunkin leikkiin ja Toto-tyttömme onkin piristynyt kovasti uuden leikkikumppanin saatuaan. Pientä mustasukkaisuutta rapsuvuoroissa on toisinaan havaittavissa, mutta toisaalta kaverukset nukkuvat toistensa kanssa ja pesevät toisiaan, joten mistään rajusta kilpailusta ei ole kyse.

Kesällä ollut muutto on tuonut kissoille lisätilaa ja kesällä pääseekin valjaissa köllötelemään aurinkoon ja ihmettelemään kaikenlaisia kesän pörriäisiä pienelle pihallemme. Vaikka pihalla saattaa vilahtaa pelottava koira, on Ilposta kasvanut varsin rohkea ja seurallinen kollipoika jonka kommelluksia on ilo seurata. Liitteenä vielä muutama kuva.

***

Urospentu, noin 5kk (lokakuussa 2012), kotihoidossa Helsingissä

17.10.2012 Iloinen Iivari olisi jo valmis lähtemään omaan kotiin.

29.9.2012 Iivari on komea ja kiltti pikkukolli, joka kaipaa hurjasti ihmisen seuraa. Nyt Iivari viettää aikaansa hoitohuoneessa yhdessä Ingan ja Iivon kanssa, mutta silti herra sieltä huutelee ihmisen perään. Iivari voisikin sopia perheeseen, jossa riittää useampia silittäjiä ja leikittäjiä, ja voisi uudessa kodissa olla vaikka kissakaverikin odottamassa.

KULUKORVAUS kissanpennusta on 120€. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.