Iida (nyk. Lumi)

Lisätty sivulle: 2015-09-22

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Iida (nyk. Lumi)
20.11.2015 Iida sai kodin toisen tyttökissan kaverina Helsingistä.

***

Kuulumisia ja kuvia omasta kodista:

23.2.2017 Iida nykyiseltä nimeltään Lumi on asustellut nyt 1,5 vuotta 6 vuotiaan Helmi-kissan kanssa. Lumista on tullut erittäin vilkas ja reipas kissa. Lumi käy vähän väliä aktivoimassa Helmiä, joka arvostaa päivisin enemmän rentoa makoilua kuin leikkimistä. Onneksi ainakin muutaman kerran päivässä tytöt innostuvat yhdessä rallittamaan matot rullalle. Lumi on edelleen hieman arka ja säikähtää helposti kovista äänistä tai äkillisistä liikkeistä. Yhdessä leikkimisen ohella Lumi tykkää tarkastella ikkunasta kadulla liikkuvia autoja ja ihmisiä. Myös talojen katoilla olevat linnut kiinnostavat kovin.

29.11.2015 Helmillä ja iidalla on mennyt todella hyvin. Kissat tapasivat tiistaina ja nyt he ovat parhaita kavereita. Aluksi Helmi pelkäsi Iidaa ja pysytteli etäällä mutta pikkuhiljaa he alkoivat leikkiä yhdessä. Nyt on jo monta yhteistä pesuhetkeä vietetty ja tytöt nukkuvatkin yhdessä. Kun iida tuli hän ei ensimmäiseen vuorokauteen liikkunut omasta pedistään. Onneksi alkoi kuitenkin itse tutkia paikkoja jo seuraavana päivänä ja leikkiminen kiinnosti heti.

***

Leikattu naaraspentu, synt. 7/2015, kotihoidossa Espoossa. Luovutus aikaisintaan 30.9.2015.

26.10.2015 Iidan sisarukset löysivät jo oman kodin, olisiko seuraavaksi Iidan vuoro? Iida on nyt reilun viikon verran päässyt elelemään perheen oman lauman joukossa. Isot kissat olivat heti Iidan mieleen, ja niistä nuorin leikkisä poika otti Iidan kaverikseen. Yhdessä nämä pesevät, nukkuvat, leikkivät ja riehuvat tuntikaupalla. Hoitajaa välillä hirvittää ison pojan ja pennun kokoero riehumisessa, mutta Iida tuntuu nauttivan. Jos meno yltyy liian rajuksi, Iida ottaa hieman etäisyyttä menemällä piiloon vaikka lipaston alle, mutta juoksee pian taas kaverin luokse. Alkuun Iidaa jännitti perheen iso koira, jonka yllättävät liikkeet saivat pennun perääntymään. Nyt koiran lähellä voi jo syödä vierekkäisistä kupeista ja nukkuvaa koiraa uskaltaa käydä nuuskimassa lähempää. Hännän viuhumista voi seurata läheltä, kiinni ei pikku neiti ole vielä rohjennut häntään käydä. Ihmisistä Iida tykkää myös, sylissä on mukava kehräillä ja ruokaa Iida osaa pyytää maukumalla keittiössä useita kertoja päivässä. Ruoka siis maistuu hyvin, vähän kiirettä pitää syödessä, jotta isot kissat eivät rohmua kaikkea. Hiekkalaatikolla Iida käy hienosti.

Äkkinäisiä liikkeitä ja perässä juoksemista Iida vielä pelkää jonkin verran, joten ihan pienten lasten kotiin Iidaa ei suositella. Muuten isojen lasten keskinäiset leikit eivät tunnu pelottavat, Iida mielellään seuraa läheltä kun lapset heittelevät lentopalloa seinään, tai toisilleen, ja yrittää olla itsekin mukana leikissä koppaamassa isoa palloa. Pallon vieriessä lattialla Iida on pian perässä. Muutenkin pentu on utelias, tutkii paikkoja ja tulee katsomaan jos jotain rapistelee. Iida on siis ihan valmis uuteen elämään, oma koti vain puuttuu! Ida etsii kotia, jossa sillä olisi leikkiseurana toinen tyttökissa.

22.9.2015 Suloinen Iida on pennuista isokokoisin ja ujoin. Hän mielellään katselee ensin taustalla sisarusten riehumista uusien juttujen kimpussa, ja vasta sitten uskaltaa itse mennä mukaan. Ihmisiä hän hieman vielä ujostelee, mutta viihtyy silti sylissä pitkiäkin aikoja. Sohvalla Iida tunkee mielellään itsensä ihan liki, sillä uusi ympäristö pelottaa ihmistäkin enemmän. Hoitotoimenpiteet sujuvat hienosti, ja kaikenlainen ruoka tekee kauppansa. Tämä pentu kaipailee ymmärtäväistä ja rauhallista kotia, jossa ei mielellään ole pieniä lapsia.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi, mikäli siitä ei ole erikseen mainittu.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.