Huurre

2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

26.3.2022 Huurre läksi ikiomaan kotiinsa toisen tyttökissan kaveriksi, ja kahden huumanin palveltavaksi.

4.4.2022

Kuulumisia uudesta kodista:

“Huurre on kotiutunut loistavasti. Viime lauantaina tultuaan meille vietti pari tuntia vessakopan takana piilossa, mutta sitten alkoi leikki ja syöminen. On todella iloinen ja reipas tyyppi, kehrää ja tulee syliin. Juoksee jo ovelle ihmistä vastaan ja aloittaa puskemisen, vaikka edellisestä tapaamisesta olisi ollut alle tunti :). Vessaa käyttää hienosti ja yöt nukkuu rauhallisesti. Aivan ihana kissa siis kaikkiaan. Ollaan nyt aloitettu tavaroiden vaihto kissojen välillä, mutta vielä eivät reagoi mitenkään toistensa hajuihin tai ääniin. Uutena juttuna Huurre on innostunut tabletilla pelaamisesta, siis kissan peleistä. Hauskaa katsottavaa, kun tassut viuhuu tabletilla ja kehräys kuuluu.”

***

Huurre on noin kaksivuotias, seurallinen ja leikkisä kissa, joka rakastaa oman luottoihmisen antamia rapsutuksia ja haleja. Vieraat vielä hieman arveluttavat ja hoitotoimenpiteet kaipaavat treenausta, mutta muilta osin tämä suloinen neiti on täysin kotikissakoulunsa käynyt ja kiitettävin arvosanoin valmistunut.

12.2.2022

Emme ota tällä haavaa vastaan enempää hakemuksia Huurteesta. Kaikkiin tähän mennessä tulleisiin hakemuksiin vastataan sähköpostitse mahdollisimman pian.

30.1.2022

Alun perin arka ja ihmistä pelkäävä Huurre saapui sijaiskotiin syyskuussa pentunsa kanssa ja on pikkuhiljaa tottunut ihmisten kanssa elämiseen. Muutaman pennun kanssa yhdessä vietetyn kuukauden jälkeen Huurre siirrettiin toiseen sijaiskotiin, jotta sen kesyyntyminen lähtisi käyntiin paremmin. Muutos tapahtuikin hyvin nopeasti; aluksi Huurre ei antanut koskea itseään ollenkaan, paitsi ruoka-aikaan, jolloin kiehnäsi jaloissa, mutta nykyään neiti ei saa rapsutuksista ja läheisyydestä tarpeekseen.

Aluksi Huurre vietti päivänsä rauhallisesti nukkumalla lämpimissä paikoissa, seuraillen ihmisten tekemisiä tai katsellen ikkunasta maailman menoa. Kun ihmiset menivät nukkumaan, alkoi leikin aika. Nyt totuttuaan ihmisiin enemmän Huurre leikkii myös ihmisten läsnä ollessa ja mielellään ottaa myös leikitystä vastaan. Pallot ovat olleet koko ajan Huurteen lempileluja. Viherkasvit se on sijaiskodissa jättänyt kokonaan rauhaan eikä ole muutenkaan lähtenyt leikkimään muilla tavaroilla kuin omilla leluillaan.

Vaikka Huurre on tutun kotihoitajan kanssa hyvin rento, neiti edelleen jännittää vieraita ihmisiä. Huurre kuitenkin pääsee jännityksestään usein yli herkuilla ja joka päivä lisääntyvällä rohkeudella. Huurre tykkää tulla oleskelemaan lähistölle silloin, kun ihmiset istuskelevat sohvalla, muttei kuitenkaan välittömään läheisyyteen vaan ottaa omaa tilaa. Huurteella on loistava ruokahalu ja se rakastaa herkkuja. Herkkujen avulla on totuteltu koppaan ja sylissä olemiseen, jotka kummatkin sujuvat Huurteella nyt hyvin vaikka vähän harjoittelua vielä kaivataan. Kaikki lääkkeet ovat menneet helposti ruoan mukana. Kynsien leikkaaminen tarvitsee vielä harjoittelua ja siihen on varattava rauhallisia hetkiä ja aikaa.

Tullessaan Rekuille Huurre pissasi suuriä määriä, joten siltä otettiin terveystarkastuksen yhteydessä verikokeet. Koetuloksissa näkyi, että toinen munuaisarvoista on lievästi koholla. Tällä hetkellä tilanne ei ole huolestuttava eikä tarvetta lääkitykselle tai ruokavaliomuutoksille ole. Eläinlääkärin suosituksesta veriarvot tulisi kontrolloida uudestaan touko-kesäkuussa, minkä jälkeen niiden seuranta jatkuisi 1-2 kertaa vuodessa.

Huurre etsii kissakokenutta kotia, jossa osataan ottaa sen tausta ja sosiaalistamiseen liittyvät erityistarpeet huomioon. Seurallisen luonteensa vuoksi Huurre arvostaisi kotia, jossa olisi toinen kiltti ja leikkisä tyttökissa kaveriksi, mutta myös tarpeeksi tilaa vetäytyä välillä omaan rauhaan. Mukavuudenhaluisena Huurre arvostaa myös lämpimiä pesiä, joissa nukkua päiväunia.