Hurmi (nyk. Hirmu)

Lisätty sivulle: 2013-05-05

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Hurmi (nyk. Hirmu)
18.12.2013 Hurmi sai kodin Helsingistä toisen kissan kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

17.1.2014 Ihan ensiksi tässä uusi kuva Hirmusta (ent. Hurmi), se on otettu eilen aamulla. Toinen otos on Teddyn ja Hirmun ensi tapaamiselta, sitten on kuva mussukasta kellittelemässä. Nimi Hirmu astui käyttöön varsin luontevasti – kissa tunnistaa sen omakseen, ja onhan Hirmu, mamman merirosvokissa, Hyvin Hirmuisen näköinen! :) Kuten varmaan tekstistä paistaa, Hirmusta on tullut mamman kulta – se nukkuu jaloissani yöllä, päivällä makailee kirjoituspöydällä kun teen töitä (niin nytkin). Luonnetta Hirmulla on, halutessaan hän osaa olla hyvin komenteleva ja vaativa. Pääsääntöisesti kuitenkin iloinen ja erittäin leikkisä, kova juttelemaan. Muita vaivoja ei ole ollut paitsi hetkellinen ripuli – se johtui ilmiselvästi siitä, että Hirmu oli ahtanut raksuja vatsansa liian täyteen. Nyt olen jättänyt raksut pois kokonaan Hirmulta, ja vatsa on taas kunnossa. Zooplussasta tilasin ison satsin ruokaa, ja varsin hyvin näyttää pojalle kaikki maistuvan, Teddy se on joka meillä nirsoilee! :D Vinkkinä muuten, jos et ole tutustunut, Biocatin kissanhiekka nimenomaan herroille on erinomaista, se sitoo hajut erittäin tehokkaasti. Eikä ole kallista, 30 kg maksoi 25 euroa.

Muutama viikko siinä meni, mutta nyt Hirmu on täysin kotiutunut. Teddyn kanssa oli muutama tappelu, jolloin Teddy rähjäsi näyttäen pikkuveljelle kaapin paikan. Nyt elellään jo rauhaista rinnakkaiseloa, samalla laatikolla käydään, vierekkäin syödään jne. Hieman varautunut Teddy on vielä, sitä taitaa ärsyttää Hirmun aktiivisuus ja leikkisyys. Eli silloin kun Hirmulla on vauhti päällä, Teddy hyppää kaapin päälle ja katselee korkeuksistaan riehuvaa kakaraa. :D Hirmuhan on arvioitu vuoden 2010 pennuksi, mutta kissakokemukseni perusteella arvelen hänen olevan nuorempi, ehkä vajaa 3-vuotias. Sen verran leikki ja riehunta vielä on “pentumaista”.

Hauska esimerkki Hirmun luonteesta ja kekseliäisyydestä on se, kuinka eristys loppui – joulupäivän aamuna herätessäni musta kissa nukkui tyytyväisenä nojatuolissa. Eristystä kokeiltiin vielä kerran, mutta yhtä sujuvasti katti ylitti esteet tälläkin kerralla. Eli siihen loppui se eristys. Mitään sairauksia tuota ripuliepisodia lukuun ottamatta ei ole ilmennyt (ripulikaan ei ilmiselvästi ollut minkään bakteerin/viruksen aiheuttama, sillä Teddyllä ei ollut minkäänlaisia oireita). Nyt on tarkoitus käyttää Hirmu eläinlääkärissä ensi viikolla terveystarkastuksessa vakuutusta varten.

Laitan taas kuulumisia, Valgan tarhallekin voitte laittaa kuvia ja kertoa että pikku merirosvo voi mainiosti! (Opettelin muuten viroa jonkin verran Hurmia varten, ja selvästi se tunnisti itselleen tutun kielen. Nyt alkaa suomikin kuulostaa tutulta, ainakin “Syömään!” on täysin sisäistetty termi :D).

Kiitos vielä sinulle ja Rekuille, että sain tämän ihanan pörriäisen perheeseeni!

***

Leikattu uros, aikuinen

12.12.2013 Hurmin koti peruuntui ja se etsii nyt kiireellä uutta kotia. Hurmi on tarhalla melko rauhallinen ja se tulee hyvin toimeen muiden kissojen kanssa. Minkään nuoren villikon kanssa se ei pärjää, mutta rauhallisen vanhemman kissan kaveriksi se voisi hyvinkin sopia. Hurmi varmasti nauttisi myös ainoan kissan paikasta. Vieraatkin ihmiset saavat helposti sylitellä Hurmia ja tutummille ihmisille se on oikein hurmaava. Hurmi on arviolta 3-5 -vuotias.

11.7.2013 Hurmi oli ehkä hieman rentoutunut edellisen reissun jälkeen, mutta kuitenkin jännitti vielä vierailijoita. Hurmin saa nostaa syliin ilman mitään ongelmia ja siinä se olikin ihan tyytyväisen oloisena. Hurmi ei luiki pakoon eikä ole millään tavalla agressiivinen, se vaan jännittää vieraita ihmisiä.

5.5.2013 Hurmi on tarhan kuvauksen mukaan todellinen hurmuri. Se on tuotu tarhalle kodista, koska vanha omistaja ei voinut Hurmia enää pitää. Hurmi on ystävällinen, utelias, tykkää rapsutuksista ja sylittelystä.

Hurmia hiukan jännitti uudet tuttavuudet tarhalla. Hurmia sai kuitenkin silittää ja sylissäkin se oli rauhaksissaan vaikka sitä selkeästi ujostutti. Hurmi todennäköisesti kaipaa hieman aikaa kotiutuakseen ja päästääkseen hurmaavan luonteensa valloilleen. Hurmilla on hieno puolipitkä turkki.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta niin ota yhteyttä varaajaan puhelimitse. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentujen luovutusikä on vähintään 12 viikkoa.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissa on leikattu ja sille on tehty sienitesti. Yli 6 kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV -testit. Kissalla on virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Rekku Rescue järjestää kissan kuljetuksen Suomeen. Kissa luovutetaan uudelle omistajalleen Suomessa. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.