Hurja-Hertta

Lisätty sivulle: 2015-04-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Hurja-Hertta
30.7.2015 Hertta sai kodin Helsingistä.

***

Leikattu naaras, aikuinen. Kotihoidossa Hämeenlinnassa.

29.6.2015 Lisätty Hertalle pari uutta kuvaa! Hertta tulee nykyään lähes poikkeuksetta ovelle vastaan ja odottaa innolla seuraa, leikittäjää ja rapsuttajaa. Se kurkkii kiinnostuneena muita kissoja ja saavat ne käydä lyhyillä, valvotuilla visiiteilläkin Hertan luona. Ystävällisiä kissoja Hertta tervehtii häntä pystyssä ja käy varovaisesti tutustumassa niihin.

23.6.2015 Hertta blogissa ja uudella videolla rapsuteltavana.

9.6.2015 Täältä löydät videon Hurja-Hertan aamuhärdellistä!

23.5.2015 Hertta muuttaisi mielellään pian omaan kotiinsa, sillä se ei tule hoitajan toisen kollin kanssa toimeen. Hertta on ihana murunen, melko huomaamaton kissa, joka kuitenkin mielellään ottaa rapsutukset vastaan. Hertta etsii rauhallista kotia, jossa olisi erityisen kiltti tyttökissa kaverina tai sille voitaisiin kotiutumisen jälkeen hankkia tyttöpentu tai nuori, kiltti tyttökissa kaveriksi.

19.5.2015 Hertta se yhä odottaa sitä omaa kotiaan! Pikkuneiti kehittyy hiljalleen eteenpäin ja painokin putoaa tasaiseen tahtiin. Hertta tykkää yöt nukkua sängyssä vieressä ja aamulla on ihana heräillä, kun saa ensin rapsutuksia ja sitten vietetään yhteistä leikkihetkeä. Tyynynä Hertta käyttää pehmeää lelupötköä ja asettelee päänsä somasti sen päälle yöksi. Hertta ei itse hae huomiota ja yötkin se antaa nukkua ongelmitta. Mielellään Hertta kuitenkin ottaa aina rapsutukset vastaan ja huiskaleikkeihin neiti on valmis lähes koska vain! Joskus vielä jännittää sen verran, että täytyy tarkkailla tilannetta hieman sivummasta, mutta harvoin enää on tällaisia tilanteita. Perusluonteeltaan Hertta on todella kiltti. Hertta saa myös omia hepuleitaan ja antaa kyytiä erilaisille leluille! Se on kuin pentu kunnolla innostuessaan!

Ruokinnan suhteen kotihoitopaikka antaa mielellään ohjeita ja opastusta, joten raakaruokintaa ei kannata pelätä! Täällä esimerkiksi on hyvä ohje raakaruokinnan aloittamiseen.

Hertta voisi muuttaa myös aluksi ainoaksi kissaksi, jos sille kotiutumisen jälkeen hankkisi kivan tyttöpennun kaveriksi.

5.5.2015 Lisätty Hertalle uusia kuvia sekä ruoka-aikaan kuvattu video! Täältä voit katsoa rapsuttelu- ja leikkivideon Hertasta.

30.4.2015 Hurja-Hertta on hurjan suloinen, nuorehko tyttökissa (ehkä parivuotias). Hertta vielä aristelee ihmisiä, mutta on viime päivinä ottanut hurjia harppauksia kesyyntymisen osalta. Se tulee jo toisinaan ovelle vastaan ja nauttii rapsutuksista, painautuu vielä mahdollisimman kovaa rapsuttajan kättä vasten. Erityisesti leuan alla kaulalla on taikanappi, mistä kunnolla kyhnyttämällä saa Hertan nautiskelemaan ja venyttämään koko kaulansa pitkäksi.

Hertan vyötärölle on kerääntynyt melkoisen iso vararengas, jonka kadottamiseen tulisi uuden kodin sitoutua. Kodin olisi myös hyvä olla kiinnostunut kissan ruokinnasta, sillä Hertta tykkää syödä raakaruokaa. Kuivaruokaa sille ei voi tarjota kuin herkkuina niiden sisältämien turhien ainesosien ja suuren energiamäärän vuoksi.

Hertta etsii rauhallista kotia (ei pieniä lapsia), joka on valmis viemään kesytystyön loppuun. Siihen voi mennä aikaa, mutta mitään palkitsevampaa ei ole, kuin aristelevan kissan ensimmäinen kehräys tai kun se tulee häntä pystyssä sinua vastaan. Molempia Hertta on jo tehnyt kotihoitopaikassa.

Hertta tykkää kovasti leikkiä ja sitä kannattaakin hyödyntää suhteen luomisessa. Huiskat ovat hurjan hauskoja Hertan mielestä! Hertta tykkää myös hepuloida itsekseen. Hertan kodissa olisi hyvä olla erityisen kiltti tyttökissa tai kodin tulisi olla valmis hankkimaan Hertalle nuori kissakaveri kotiutumisen jälkeen. Pomottava kissa saa Hertan pelkäämään ja sitä kautta puolustuskannalle.

Hurja-Hertta tuli pentujensa Tuurin, Ventura, Pikku-Siilin, Blissin ja Lyckan kanssa Rekku Rescuelle Satakunnasta kesäkuussa 2014. Hämeenlinnan hoitopaikkaan Hertta muutti maaliskuun 2015 alussa.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.