Hulda

Lisätty sivulle: 2012-05-20

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Hulda
1.7.2013 Hulda sai ikioman kodin hoitopaikastaan Helsingistä.

***

Leikattu naaras, noin 1,5v. (maaliskuussa 2013), kotihoidossa Helsingissä

Kuulumisia kotihoidosta:

3.6.2013 Varaajatäti kävi tutustumassa kauniiseen Huldaan ja neitihän on mitä hurmaavin kissa. Alkuun Hulda päätti minua ujostella, mutta jonkun tovin päästä tuo musta kaunotar hipsi minua ihmettelemään tosin välimatkan päästä. Huldaa houkuteltiin sitten lelun avulla ja ei mennyt kauaa, kun lelu voitti ja neiti aloitti hurjan leikkimisen. Sainpa neitiä kunnolla silitellä ja todistaa hienoja nautinnon aiheuttamia kuperkeikkoja, ja taas silitellä.

Hulda on oikein kivasti reipastunut hoitopaikassaan, jossa nykyään on myös pikkukoira kaverina. Huldalle paras koti on rauhallinen aikuiskoti, jossa on reipas ja kiltti kissakaveri tukena ja turvana. Ja jossa annetaan neidille rauhassa aikaa tutustua kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen.

26.3.2013 Kaunis Hulda odottelee edelleen omaa kotiaan. Hulda on jo tottunut kotihoitajaansa ja makoilee rennosti kotihoitajan vieressä sängyllä. Mutta uuteen sopeutuminen tulee viemään aikaa ja vaatii uudelta kodilta kärsivällisyyttä. Koska Hulda on ujo kissa se etsii itselleen rauhallista aikuiskotia, jossa seurana on reipas kissakaveri, josta neiti saa itselleen tukea ja turvaa.

21.1.2013 Huldalle kuuluu hyvää. Hidas kesyyntymiskehitys jatkuu, suunta on koko ajan ollut oikea, mutta Hulda on sellainen hitaasti lämpiävä tapaus :) Nyt on mukaan tullut hyppypusku, ja silittääkin saa sellaisissa tilanteissa, missä hän koki sen ennen ahdistava.

11.11.2012 Huldalle kuuluu oikein hyvää. Luottavaisuus vahvistuu pienin askelin ja säikkyys vähenee. Hulda tekee enemmän omia retkiä, eikä vietä ihan kaikkea aikaa enää kollikissan kyljessä tankkaamassa turvallisuutta. Nykyään Hulda ei välttämättä syöksy pakoon, vaan saattaa jäädä silitettäväksi, jos häntä lähestyy silloin, kun hän lepäilee esimerkiksi sohvan selkänojan päällä seinää vasten. Aiemmin Hulda koki tällaiset tilanteet uhkaavina.

Eräänlainen läpimurto oli myös se, että se uskalsi käydä hiekkalaatikolla samaan aikaan, kun olin kylppärissä pesemässä hampaita. Hulda kerjää entistä äänekkäämmin ruokaa ja huomiota sille päälle sattuessaan. Välillä tulee säikkyjä hetkiä, mutta yleensä se tulee hetken lymyämisen jälkeen esim. tutkimaan vierailijat.

Ja valtavan leikkisä Hulda on edelleen, tykkää leikkiä sekä ihmisten että toisten kissojen kanssa. Leikki onkin hyvä tapa saada säikkyys voitettua, jos Hulda kokee jonkin tilanteen liian jännittävänä. Aamuisin Hulda tulee joko yksin tai muiden kissojen kanssa kehräämään ihmisen hereille.

Ollaan myös harjoiteltu vähän kerrassaan syliin ottamista. Toistaiseksi vasta ihan pieninä nostoina silittelyn yhteydessä. Todistettavasti matolääkkeen antaminen Huldalle on mahdollista, vaikka se ei hirveästi käsittelystä tykkää. Käsittelijän pitää siis olla aika varmaotteinen, jotta hoitotoimenpiteet saa tehtyä. Kynsien leikkaamista en ole vielä kokeillutkaan. Hulda on pysynyt terveenä ja lihaksikkaana, turkki on musta ja hurjan pehmeä. Perusterveys vaikuttaa olevan kohdallaan. Hulda on varsinainen akrobaatti ja pystyy hurjiin loikkiin. Hulda on pienehkö ja sirorakenteinen, ja luulisin tässä vaiheessa, ettei se kasva enää kokoa. Huldasta on vaikea saada kuvia, kun se on niin musta että hukkuu taustaan, eikä yleensä viihdy sylissä. Mutta tässä on yksi, missä se makoilee muiden kissojen välissä.

11.7.2012 Kissaterveisiä Huldalta: elämä on jatkunut täällä tasaisena. Hulda on rohkaistunut ja tulee nykyisin lyhyen miettimisen jälkeen nuuskimaan vieraat, eikä enää lymyile sängyn alla koko aikaa, jos talossa on vieraita ihmisiä. Hulda on kova leikkimään, fanittaa edelleen uroskissa Bassoa ja on ottanut tavakseen riehua iltaisin Vilma-kissan kanssa. Ruoka maistuu, helteet eivät näytä vaikuttaneen kuntoon tai jaksamiseen mitenkään.

Olen edelleen aika vahvasti sitä mieltä, että tulevassa kodissa täytyy olla ystävällinen kissakaveri. Huldan varautuneisuus ihmisten suhteen näyttäytyy edelleen siten, ettei se välttämättä osaa tulkita ihmisen eleitä aina ystävällisiksi, ja hakee silloin muista kissoista varmistusta sille, että tilanne on turvallinen. Yleensä niin, että jos Basso on rauhallinen, Huldakin on rauhallinen ja alkaa esim. kehrätä vasta vilkaistuaan varmistusta toisesta kissasta. Ihmiseen luottaminen on tilannekohtainen juttu.

16.6.2012 Hulda saapui kotihoitoon Helsinkiin.

23.5.2012 HOITOKODIN KERTOMA: Hei! Valitettavasti on nyt se aika, kun olemme lähdössä kesäksi Hiiumaalle ja Hulda-Tipsik tarvitsee pikaisesti uuden kodin/ hoitopaikan. Ollaan yritetty pitkittää tätä aikaa mahdollisiman kauan (nytkin ollaan muutama päivä Hiiumaalla ja Hulda-Tipsik on yksin ) ja vaikeaa on myös hänestä luopua, kun tämä muutos on kisulle taas iso stressi. Mutta emme voi mitään. Huomenna ollaan taas Tallinnassa. Ollaan edistytty kisun kanssa niin hyvin, että hän pyörii sohvalla ja ikkunalaudalla ja leikkii onnellisena leluhiirellä. Mun omien kissojen seura rohkaistuttaa, vaikka yksi oma kisu on mustasukkainen ja antaa Tipsikille tassua. Kissojeni perässä tulee Tipsik sänkyyn ja silloin voi ottaa syliinkin ja alkaa kova kehräys.

Alku oli meillä vaikeaa, Hulda-Tipsu ei syönyt meille muuttaessaan muutamaan päivään ja piileskeli sängyn alla eikä uskaltanut edes yöllä liikkua. Olisi ihanaa, jos uudessa kodissa /hoitopaikassa löytyisi ystävällistä kissaseuraa, koska sitä tuntuu Hulda-Tipsik kaipavaan ihan mielettömästi. Toukokuun lopussa on Hulda-Tipsulle löydettävä uusi paikka, koska kesäkuun ensimmäisinä päivinä me ollaan menossa pois kaupungista. Hyvää kesän odotusta ja toivotaan, että kisulle löytyy kiva uusi koti/ hoitokoti!

18.4.2012 Hulda on kotoisin kadulle syntyneestä kissaperheestä (avunpyyntö alla). Hulda on ystävällinen tyttökissa, joka etsii tositarkoituksella sitä omaa kotia. Vaikka Hulda on syntynyt kadulle, se on tottunut ihmiseen sekä käsittelyyn. Toki ihan alussa siirtyessään uuteen paikkaa saattaa ihmetellä ja arastella uutta muutosta ja ihmisiä aluksi. Hulda on nyt saanut kotihoitopaikan, jossa se totuttelee sisäkissana olemiseen ja näin ollen Huldalle on tuttua mm. laatikolla käynti. Hulda on myös erittäin tottunut muiden kissojen läsnäoloon.

Kissaperheen avunpyyntö Virosta:
Saimme eräältä rouvalta avunpyynnön, ihan keskikaupungista ja pyydämme nyt teidän apua, kun yksin emme pystyy auttamaan. Hylätty nuori raidallinen emokissa oli myöhäissyksyllä synnyttänyt pihalle kissanpennut. Pennut ovat todella erikoiset ja kauniit, mutta vaikka hän oli pyytänyt eri yhdistyksiltä heille apua, ei ollut kukaan asiasta kiinnostunut, eikä kukaan tullut talvella auttamaan niitä. Edes ei tullut katsomaan. Ajattelka mikä pakkainen oli!

Onneton kissapentue emonsa kanssa kerjäsi ruokaa ja sinnitteli pakkasen aikana hengen edestä, pieni kolo puuvajassa oli heidän peti. Pennut ovat nyt jo 5-6kk. Naapurit vihaavat kissoja ja joku niistä hakkasi emokissan hännän. Nyt on kissaemo nutihäntäinen… Toinen naapuri taas halusi lopettaa koko pentuen konstilla millä hyvänsä, hän sanoi, että mikäli kukaan ei ollut kiinnostunut pienistä niin tuskin kukaan ottaa enää isoja… Tästä kaikesta kauhistuneena otimme kissapoppoon kiinni. Kaikki kisut ovat käsitteltäviä, uteliaita, vielä tietenkin vähän ujoja, mutta se on luonnollista. Valitettavasti meillä ei ole resursseja auttaa niitä ja näin pyydäämme teidän apua, että tämä erittäin kaunis ja paljon kokenut pentue saisi mahdollisuuden löytää se ikioma koti.

Tämä kissaperhe on yksi useista virolaisista kissoista, joille Rekku Rescue ry on sponsoroinut sterilisaatiot/kastraatiot.

HUOM! Jos tämä kissa kuulostaa sinulle sopivalta ota yhteyttä varaajaan puhelimitse. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentujen luovutusikä on vähintään 12 viikkoa.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.