Huisku

Lisätty sivulle: 2014-02-14

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Huisku
5.8.2017 Huisku sai uuden kodin Mörkön kaverina Helsingistä.

***

Leikattu uros, noin 4 v (s. arviolta 4/2013). Kotihoidossa Hämeenlinnassa

20.6.2017 Huiskulla oli viikonlopun ajan koirakaveri kylässä ja yhteiselo sujui vallan mainiosti. Lisätty pari kuvaa kaverusten kohtaamisista.

15.6.2017 Kuvaterveisiä Huisku-Julio-Huumorimieheltä! Rakkaalla hoitolaisella on monta nimeä. Arki Huiskun kanssa sujuu oikein leppoisasti, se nauttii päästessään lasitetulle parvekkeelle paistattelemaan aurinkoon ja välillä siirtyy omaan pahvilaatikkoonsa torkkumaan. Iltaisin otetaan ilospurtteja kavereiden kanssa ja nautitaan hoitajalta saadusta huomiosta. Huisku osaa istua saadakseen ruuan ja on muutenkin oikein hyvätapainen kissakaveri.

18.5.2017 Miten Huiskua kuvailisi parhaiten? Se on positiivinen, sosiaalinen ja seurallinen. Se tulee hoitajaa ovelle vastaan, painaa päänsä kädelle ja hurisee. Iltaisin se käpertyy ihan lähelle hoitajaa tai jos mahdollista, vatsan päälle torkkumaan.

Huisku rakastaa kaikkea ja kaikkia. Sen mielestä aikuiset, lapset ja kissakaverit ovat ihania. Myöskään koiraan tutustuminen ei järkyttänyt Huiskua. Se voisikin olla sopiva kissa myös lapsiperheeseen tai samaan kotiin koiran kanssa.

Kaikkein vauhdikkain kaveri Huisku ei ole, mutta ilospurtit ja painihetket kissakaverin kanssa kuuluvat Huiskun mielestä hyvään kissanpäivään. Huiskalelun esiinotto herättää pikkutiikerin saalistusvietin ja lelut saavat kyytiä. Leikin jälkeen onkin hyvä mennä kissakaverin kainaloon nokosille.

Huisku on alun perin kotoisin Savon sydämestä maatalosta, jossa kissalauma oli päässyt paisumaan turhan suureksi. Sen ajan peruina se kantaa todennäköisesti elimistössään kissoille tavallisia flunssaviruksia. Ne aiheuttavat lievää silmien vuotoa, ikenien punoitusta ja hengityksen rohinaa. Tämä ei Huiskun menoa haittaa, mutta ikenet on syytä pyyhkäistä desinfiointiaineella ja silmä keittosuolaliuoksella päivittäin. Talouden kissojen rokotukset on tärkeää pitää voimassa.

Huisku on tutkittu viimeisen puolen vuoden aikana kuonosta hännänpäähän eikä eläinlääkärit löytäneet siitä mitään erityistä. Hampaiden kunto on hyvä tutkia säännöllisesti normaalin terveystarkastuksen yhteydessä.

Aiemmassa kodissa Huiskun riesana olivat vatsavaivat. Kun kupin sisältö on vaihtunut raksuista raakaruokaan, on vatsakin pysynyt kunnossa. Myös vartalo on uuden terveellisen ruokavalion myötä sutjakoitumassa ja turkin kunto kohentunut. Raakaruuan lisäksi Huiskulle on maistunut erilaiset täydennysravinnot, kuten Porta 21, Cosma ja Cosma Glory. Hoitaja perehdyttää tarvittaessa uuden omistajan mielellään kissan raakaruokintaan.

Koska Huisku on aktiivinen nuori kissa ja nauttii lajitoverin seurasta etsitään sille kotia kivan kollikissan kaverina.

12.3.2017 Huisku palautui yhdistykselle etsimään kotia.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, toimi näin.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 130 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.

***

16.4.2014 Huisku sai kodin Helsingistä Santeri-kissan kaverina.

Kuulumisia kodista:

2.5.2014 Pidin Santeria ja Huiskua aluksi pari päivää eri huoneissa, kun Huisku tuli ja annoin niiden aluksi haistella toisiaan oven raosta. Jännitti vähän, kun Santeri sähisi aika tavalla aina kun näki Huiskun. Lopulta päästin ne samaan huoneeseen ja ei siinä mennyt montaakaan tuntia kun ne jo leikki toistensa kanssa.

Meillä on siis mennyt tosi hyvin, Santeri ja Huisku on jo parhaita kavereita, nukkuu vierekkäin ja syökin samasta kupista. :) Molemmat kissat vaikuttaa olevan tosi iloisia saatuaan leikkikaverin. Huisku on kyllä tosi hyvin sopeutunut tänne meille.

***

Leikattu uros, noin 1 v. Kotihoidossa Helsingissä

17.2.2014 Huisku on energinen ja reipas kollipoika. Huisku jaksaa leikkiä loputtomiin ja tarvitseekin itselleen reippaan ja leikkisän kissakaverin. Huisku tykkää kovasti kotihoitajastaan, kulkee hänen perässään ja tykkää saamastaan huomiosta. Huisku nauttii kehräten harjaamisesta ja rapsutteluista.

14.2.2014 Ystävykset Huuru ja Huisku etsivät omaa kotia. Huuru on vähän ujo ja varautunut harmaavalkoinen kissaneito, Huisku taas reippaampi nuori punainen kolli.

Kaksikko on kotoisin savolaisesta maalaistalosta jossa kissojen määrä oli päässyt lisääntymään liiaksi.