Hugo

20.05.2019

Alkuperä: Suomi

13.3.2020 Hugo sai oman kodin kahden ihmisen, kahden koiran ja nyt myös kahden kissan laumasta.

20.3.2020

Ensimmäisen viikon kuulumisia uudesta kodista:

“Hugon kotiutuminen on edennyt hienosti ja nyt hän elelee täällä kuin olisi aina ollut meillä. Muutama päivä meni eristyksissä ja sen jälkeen poika hiljalleen otti paikkoja ja uusia ystäviä haltuun. Roope-kissa on enemmän kuin mielissään uudesta ystävästä ja pojat tulevat nyt mainiosti toimeen keskenään. Myös koirat ovat Hugolle varsin ok ja etenkin 15-vuotiasta Veeti-koiraamme Hugo fanittaa ja puskee aina kun mahdollista. On kertakaikkiaan hellyyttävää miten hyvin Hugo on sulautunut perheeseemme ja miten hienosti muut ovat ottaneet hänet osaksi laumaamme.”

***

Hugo on kiltti ja reipas nuori, muttei niinkään pieni, kissapoika. Tyypillisenä teininä Hugon elämän tämänhetkiset kolme tärkeintä asiaa ovat kaverit, kaverit ja kaverit. Oman ihmisen läheisyys kelpaa parhaiten silloin, kun poikaa alkaa väsyttämään.

16.2.2020

Hugo on kissapoika parhaassa nuoruus-iässä. Luonteeltaan poika on kiltti, sosiaalinen, leikkisä ja hellä. Kissakaverit ovat kovasti Hugon mieleen; se hakeutuu päättäväisesti toisen viereen puskemaan ja tarjoutuu pestäväksi. Myöskin hippaleikit kaverin kanssa ovat eri kiva juttu! Hugo tarvitseekin seurakseen toisen leikkisän, nuoren ja sosiaalisen poikakissan, jota ei häritsisi Hugon välitön asenne ja ajoittain kysymättä annetut hellyydenosoitukset. Yksin Hugo ei viihdy lainkaan, joten vähintään yksi kissakaveri on sille välttämätöntä.

Hugo ei varsinaisesti ole sylikissa, vaikka hän hienosti osaakin olla sylissä tarvittaessa. Sen sijaan Hugo käy tankkaamassa läheisyyttä omalta ihmiseltään öisin nukkumalla sängyssä, yleensä ihmisen päällä. Hugo osaa kaikki kotikissan perustaidot mallikkaasti: se käy siististi vessassa ja syö hyvin. Uusissa tilanteissa Hugo saattaa mennä aluksi hieman lukkoon ja tällöin oireilla syömättömyydellä. Näin kävi Hugon tullessa sijaiskotiin, mutta parin ensimmäisen päivän jälkeen jännitys laukesi ja Hugo oli oma itsensä. Hugo säikkyy äkillisiä kovia ääniä, joten pikkulapsiperheeseen se ei sovi. Kouluikäisten lasten kanssa se sen sijaan tulee toimeen, kunhan lapset osaavat kunnioittaa kissan omaa tilaa. Hugo saapui Rekku Rescuelle kodinvaihtajana kodista, jossa se eleli toisen kissan ja koiran kanssa. Näin ollen Hugo voisi muuttaa uuteen kotiin, jossa on toisen kissan/ kissojen lisäksi myös koira, kunhan se on kiltti ja jaksaa nuoren poikakissan loputonta energiaa.