Hubert

2016 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

26.10.2021 Hubert muutti omaan loppuelämän kotiin

 

***

Pohjattoman ihmisrakas sylikissa Hubert etsii kotia, jossa se saa olla mahdollisimman paljon oman ihmisensä kanssa. Koska Hubertilla on kissojen immuunikatosairaus (FIV) niin uudessa kodissa mahdollisen kissakaverin tulisi olla myös tämän viruksen kantaja.

6.10.2021

5-vuotias Hubert oli sijaiskotiin tullessaan todella huonossa kunnossa. Se oli hyvin likainen ja nälkiintynyt ilmeisen pitkän ulkonaolojakson jälkeen. Elämän vaistoinkäymisten retuuttama Hubert onkin läpikäynyt monet lääkärikäynnit ja erilaiset hoidot, mm. laajan hammasremontin.  Nykyään Hubert voi  hyvin. Tulevan kodin on kuitenkin syytä paneutua jatkossakin hänen terveydenhoitoonsa, koska Hubert sairastaa FIV:iä (kissojen immuunikatosairaus), mikä vaatii hyvää hoitoa, laadukasta ravintoa ja jatkuvaa terveydentilan seurantaa. Hyvällä huolenpidolla Hubertilla on mahdollisesti monta hyvää elinvuotta jäljellä, ja tämä sydämet sulattava pusumaakari ansaitsee viettää ne ikiomassa rakastavassa kodissa.

Suunhoitoa ja herkän vatsan ruokavaliota on syytä jatkaa, jotta vältetään mahdollinen ripulointi ja oksentelu. FIV:n vuoksi häntä ei myöskään voida antaa kotiin, jossa on tätä virusta kantamattomia kissoja. Sen sijaan, jos kodista löytyy toinen FIV-positiivinen, ystävällinen ja toisiin kissoihin lempeästi suhtautuva kissakaveri, se sopisi hyvin Hubertille.  Hubertin ruoka-annoksia on myös syytä annostella, koska hän söisi kaiken eteen kannetun ruuan muitta mutkitta. Hubertin hoitotoimenpiteet ja kuljetus onnistuvat ilman ongelmia ja käsittely on sujunut alusta alkaen hyvin.  Hän on myös harjoitellut hiekkalaatikon käyttöä, mutta aina silloin tällöin tämmöiset sisäkissan elämän hienoudet kuten oma privaattikäymälä hämmentävät vaatimatonta katujen kasvattia, ja häneltä tuppaa unohtumaan miten päin siellä tulee olla jotta kaikki asiat osuvat reunojen sisäpuolelle. Kärsivällisyyttä siis tarvitaan uudessa kodissa, mutta Hubert kyllä palkitsee sen halauksin ja pusuin.

Hubert on rauhallinen sylikissa. Oman ihmisen turvallisesta ja lämpöisestä sylistä on kaikista paras seurata maailmaa mutta leikkisämpikin puoli näkyy jo pikkuhiljaa. Se on kuitenkin äärettömän hellyydenkipeä ja tulevalla kodilla tuleekin olla aikaa antaa silityksiä, pusuja ja syliä monta kertaa päivässä. Hubert haluaa myös nukkua vieressä. Jos huomiota ei ole annettu tarpeeksi, kiipeää hän jalkaa pitkin syliin ja vaatii huomiota kovaa kehräämällä. Hän haluaisi ideaalitilanteessa tehdä kaiken yhdessä :)

Hubertista saa todella kiltin, rauhallisen, viisaan ja rakkautta antavan sylikissan. Hän suhtautuu hyvin niin lapsiin kuin aikuisiin, mutta hyvin riehakkaat leikit ja huudot eivät ole Hubertia varten. Hän ei myöskään suhtaudu hyvin pitkiin yksinoloaikoihin, joten koti jossa ollaan paljon kotona on Hubertille paras.