Hopeatassu (nyk. Hopsu)

Lisätty sivulle: 2009-07-28

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Hopeatassu (nyk. Hopsu)
30.8.2009 Hopeatassu muutti omaan kotiin.

***

Kuulumisia kodista:

2.12.2009 Meistä on alkanut tuntua siltä, kuin Hopeatassu – eli tuttavallisemmin vain Hopsu – olisi ollut aina luonamme, siinä määrin siitä on tullut osa perhettämme. Hopsu ja aiempi kissamme ovat ystävystymässä ja minusta on alkanut tuntua, kuin molemmat omaksuisivat toisiltaan tapoja. Hopeatassu on saanut kursailemattoman ystävällisyytensä ja toimeliaisuutensa oheen myös eleganttia arvokkuutta. Oikein läheisinä hetkinä saattaa Hopsu nuolla toisen kissamme korvantakusia.

Puuhailemme kissojen kanssa kaikenlaista. Hopsu on varsinainen herkkusuu ja erilaiset kalaruoat saavat sen visertämään. Maitonappeja saadakseen se tekee jopa temppuja: istuu, seisoo ja hyppää syliin pyydettäessä. Se rakastaa loikkimista ja tutkimista ja kirjahyllyjen ja kaappien päälliset ovat tulleet tutuiksi. Olemme järjestelleet kotiamme turvallisemmaksi Hopetatassun löytöretkiä varten.

Syksyllä seurasi varsinainen karvanlähtö ja nyt Hopeatassulla on tuuhea talvikarva. Se viettää mielellään aikaa lasitetulla parvekkeella tarkkaillen ohi lentäviä lintuja vaikka siellä syksyn edetessä alkaakin olla viileää.

Aluksi Hopsu ei viihtynyt sylissä, mutta nykyisin se rentoutuu ja alkaa kehrätäkin. Erityisen ihastunut se on ollut lapseemme, jonka kanniskeltavaksi se antautuu ilmeisen mielellään. Öisin se tulee nukkumaan jalkojeni päälle tai kainalooni. Lapseni sairastuessa se vahti häntä herkeämättä eikä juuri poistunut hänen viereltään. Koemme olevamme onnekkaita, kun olemme saaneet Hopeatassun ilahduttamaan meitä.

4.9.2009 Tervehdys! Sunnuntaina on Hopeatassu viettänyt kanssamme viikon ja ajattelin kertoa, miten meillä sujuu.

Olemme kaikki ihastuneita Hopeatassun avoimeen rakastavuuteen. Jos kissat lähettäisivät terveisiä, voisin kuvitella Hopeatassun tulevan puskemaan joka taholta kehräten samalla. Sen jälkeen se hyppäisi syliin ja nuolisi kasvot. Niin se teki ainakin minulle. Olen nähnyt vain kerran aiemmin yhtä ulospäinsuuntautuneen ja positiivisen kissan eikä sekään ollut yhtä energinen kuin Hopeatassu. Tapa, jolla se on löytänyt perheen piknikillä on kovin kuvaava.

Haimme Hopeatassun satamasta, jossa se odotti lauttamatkan jälkeen häkissään hieman jännittyneenä. Automatka kotiin sujui hyvin. Ihmettelin lähinnä, miksi Hopeatassu tärisi, mutta syykin selvisi auton pysähdyttyä. Sen keho tärisi kehräyksen voimasta. Hopeatassu tuli ulos kantokopasta rauhallisesti ja sujahti ehkä pariksikymmeneksi sekunniksi piiloon, mutta tuli sitten välittömästi ulos puskemaan. Sijoitimme ohjeiden mukaan kissan karanteeniin makuuhuoneeseemme, jonka oven eristimme pentuaitauksella.

Alkupäivien riehakas puskeminen on hieman vähentynyt ja sen tilalle on tullut rakastava seurustelu, joka pitää sisällään ankaraa kehräämistä sekä meidän ihmisten kasvojen nuolemista. Hopeatassu käyttäytyy ajoittain hyvin koiramaisesti. Lisäksi se on alkanut sirkuttaa kuin kanarialintu nähdessään meidät.

Ruoka maistuu Hopeatassulle mainiosti – sekä kuiva- että märkäruoka. Se vaikuttaisi syövän vain sen verran kuin se tarvitsee tullakseen kylläiseksi. Erityisen ihastunut se on ollut kuivatusta kalasta tehtyihin herkkupaloihin. Kokeilemme varovaisesti uusia ruokia.

Toinen kissamme ihmettelee ja arastelee vielä Hopeatassua aitauksen läpi, mutta otamme tilanteen rauhallisesti. Kasvoissa olevien feromonien levittämisessä Hopeatassu on verraton ja toinen kissammekin on rauhoittunut ja rentoutunut vähitellen. Toivomme, että kissat vähitellen tottuvat toisiinsa karanteeniin päätyttyä ja että niistä tulisi lopulta jopa ystävät.

Ystävällisin terveisin, Maria

***

LEIKATTU NAARAS, noin 2v (kesällä 2009)

28.7.2009 Hopeatassu on kaunis kissatyttö joka on löytynyt keskeltä metsää kun kotihoitaja miehineen oli lähtenyt piknikille. Tällä hetkellä se on kotihoitopaikassa Tallinnassa ja se on tottunut siellä sekä muihin kissoihin, koiriin että kouluikäisiin lapsiin.

Kertomus Tallinnasta: Olimme syrjäisessä metsässä, levitimme peitteen, istuuduimme- yhtäkkiä hyppäisi meidän keskelle kissa, kiipeli syliin ja alkoi hieroa itseään, kehrätä ja kurluttaa. Raukka oli ilmeisesti metsään eksynyt tai jätetty, nälkäinen ja täynnä punkkeja. Emme kuitenkan voinut sitä jättää ja otimme sen mukaan. Kaunis, erittäin ystävällinen ja rakastava kisuli!

KULUKORVAUS leikatustakissasta on 115€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen EU-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.