Hile (nyk. Hilla)

Lisätty sivulle: 2007-02-01

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Hile (nyk. Hilla)
6.8.2007 HILE MUUTTI OMAAN KOTIIN TURKUUN VEIKKA-KISSAN KAVERIKSI

****

KUULUMISIA omasta kodista:

16.8.2009 Hillan tulosta meille tuli viime viikolla täyteen kaksi vuotta ja sen kunniaksi kirjoitan vähän kuulumisia ja laitan mukaan uusia kuvia.

Hilla voi hyvin/terveesti ja on viimeaikoina vähän myös pyöristynyt.. Hilla
tuntuu kotiutuneen täysin ja elo tuntuu menevän jo tutusti ja turvallisesti.
Järkytystä aiheuttaa toisinaan aidan takana vierailevat oudot kissat, joita
vastaan kaksikko puolustautuu yhdessä rintamassa karvat pystyssä mouruten.
Kissojen kesä on kulunut pihalla laiskotellen sekä erilaisia ötököitä jahdaten. Lämmöstä Hilla todella nauttii ja retkottaa selällään auringossa.

Hilla on erikoistunut tönkimään kaapeissa ja nukkumaan peittojen sisällä. Pari kertaa on kattia etsitty kauheassa hädässä ja sitten pimu onkin löytynyt sängystä peiton alta nukkumasta.. Joskun Hilla kyllä osaa avata emon vaatekaapin ja mennä sinne, mutta ulostulo tuottaa vaikeuksia niin, että keskellä yötä sitten nau´utaan täyttä kurkkua vaatekaapissa apua.. Ruoan suhteen Hilla vähän nirsoilee, mutta yksiin namuihin on katti ihastunut niin, että kun pussi rapsahtaa on tyttö salamana paikalla! Myös nakkeihin tyttö on kehittänyt sellaisen addiktion, että.. Aina kun keittiöstä tulee nakin haju Hilla tulee paikalle ja vaatii kovaan ääneen nakkia. Kun sitten se saa palan alkaa armoton ralli pitkin kämppää nakinpalan perässä.. Lopulta nakki syödään tai kätketään emännän kenkään.. Hilla on todella puhelias ja muutenkin aivan omaa luokkaansa kuten tytön hiekkalaatikkokäyttäytyminenkin.. Hilla saattaa toimittaa asiaansa pitkään ja ruopia muuten vaan laatikolla ja sitten makoilla siellä..

Kissakaksikko leikkii edelleen villisti, mutta nykyään Hilla on jo oppinut niksit, miten Veikka selätetään.. Joskus harvoin enää tosissaan sähistään. Veikkakin on alkanut jo putsata Hillaa kun isäntäväen silmä välttää.. Hillan
hellyydenkipeys tuntuu olevan rajaton ja melkein aina saisi pimua nykyään
rapsuttaa, siitä pidetään huoli kihnaamalla jaloissa.. Myös sylissä tyttö on
hienosti ja itsekin välillä tulee sylittelyyn. Öisin Hilla nukkuu emännän jalkojen päällä tai sängyn vieressä tuolilla, kerran on katti nukkunut myös
isäntäväen tyynyjen välissä. Myös päiväunille emäntää Hilla oikein kutsuu
kuuluvalla äänellä.

Kiitokset vielä rekkujen väelle Hillasta ja arvokkaasta työstä, jota teette kodittomien parissa!

14.2.2008 Hilla oli taas kaksi viikkoa sitten leikkauksessa, sillä tyrä uusi. Eläinlääkäri ei osannut varmasti selittää syytä tyrän uusiutumiseen ja niin tapahtuu kuulemma tosi harvoin.. Lääkäri arveli, että vatsakalvo ei ole ehkä umpeutunut viimekerralla jonkin tulehduksen takia, joten Hilla sai tälläkertaa pitkään vaikuttavaa antibioottia ja nyt toivomme, ettei tyrä enää uusi ja tämä on viimeinen leikkaus, joka tytölle koskaan tehdään! Hilla sai toipua leikkauksesta kauluritta, sillä ei nakertanut tikkejä masustaan.. Tyrä ei muuten Hillan menoa haitannut ja pimu on ollut oma ihana itsensä. Lohduttavaa tässä olikin se, ettei Hillaan ole tuntunut sattuvan tyrän takia. Leikkaus ilmeisesti tuotti tulosta, sillä nyt mahaan ei ole tullut tyrään viittaavaa kohoumaa. Leikkaushaavasta tuli hiukan verta vielä tikkien poistamisen jälkeenkin muutaman päivän ajan, joten puhdistimme haava betadine-liuoksella.. Tätä lukuun ottamatta Hilla on parantunut hienosti, mutta seuraamme mahaa jatkossa.. Mitään erikoista hoitomenetelmää toistuvasti tulevaan tyrään ei isompien eläinklinikoiden mukaan ole. Olemme ottaneet selvää myös niistä varmuuden vuoksi..

Hilla on muuttunut ja nykyään on eri kissa kuin meille tullessaan! Hillan turkki on tullut tuuheaksi ja kiiltäväksi ja tyttö on taas hiukan enemmän rohkaistunut. Menee nykyään vieraidenkin ihmisten jalkoja kihnuttamaan.. Hilla juttelee paljon ja on tullut entistä seurallisemmaksi.. Voikohan tuosta seurallisemmaksi katti enää tulla!? Hilla rakastaa harjaamista ja ulkoilua ja kierittelee vapautuneena mullassa ulos päästyään.. Kissakaksikkomme oli onnesta soikeana kun vähän aikaa sitten takapihallemme satoi lunta, joka kylläkin on jo sulanut.. Yhtään ei kylmyys leikkiä haitannut ja lumi pöllysi kaksikon kirmailusta! Ulkoilun jälkeen Hilla asettuu lämpimän patterin päälle nukkumaan. Kaikki lämmin ja pehmeä on Hillalle mieleen.. Hilla leikkii entistä vilkkaammin ja lelut saavat hurjaa kyytiä Hillan käsittelyssä.. Hilla tulee usein itse naukumalla ilmoittamaan milloin haluaa leikkiä ja kantaa luokse leluja..

Hilla on meillä varsinainen siisteyspoliisi ja käy välillä hiekkalaatikolla peittelemässä Veikankin asioinnin jälkiä, mikäli pojulta on jäänyt huolimattomasti jätökset peittämättä.. Nauroimme yhtenä päivänä kun Veikka oli menossa hiekkalaatikolle, jolloin Hilla hyökkäsi leikillään takaapäin Veikkaa kohti ja näykkäisi tätä takajalkaan, jolloin Veikka hyppäsi äkkiä vessaan sisälle ja ruopaisi hiekkaa Hillan päälle..

Kattimme saivat joululahjaksi uuden kiipeilypuun, joka on osoittautunut mieluisaksi. Vietimme Hillan ensimmäistä oikeaa joulua ja sitä oli syytä juhlistaa.. Tyttö tykkäsi nukkua joulukuusen alla ja tassullaan lätkiä kuusenkoristeita. Muutaman kerran kuusi meinasi kaatua Hillan ja Veikan leikkien seurauksena.. Uudenvuodenaatto sujui varsin rauhallisesti: Hilla ei juurikaan välittänyt raketeista tulevista äänistä ja mikäli jokin ääni kuului läheltä niin tyttö murisi kuuluvasti.. Olen tähän asti kuvitellut, etteivät kissat murise, mutta Hilla on muuttanut käsitystäni siitä! Hillan elo sujuu makoisasti meillä ja leikkauksista huolimatta tyttö vaikuttaa onnelliselta. On mukava huomata Hillan tuntevan olonsa meillä turvalliseksi! :)

Terveisin A, E, Veikka ja Hilla

11/07 Terveisiä Turusta! Hilla on toipunut tyräleikkauksesta hyvin ja tuntuu nyt entistä energisemmältä ja uteliaalta tytöltä. Ruoka tuntuu maistuvan entistä paremmin ja vatsakaan ei enää oikuttele. Leikkauksen jälkeen Hilla joutui pitämään muovikauluria viikon ajan, joka tietenkin harmitti ja vaikeutti elämää. Tötteröpäänä elo kuitenkin kannatti, sillä leikkaushaava parani tosi hyvin, kun Hilla ei päässyt tikkejä itse nyppimään. Eläinlääkäri tarkisti vielä tikkien poiston yhteydessä Hillan kunnon ja kaikki näyttää nyt masussa olevan onneksi ok.

Hillan “sairastuminen” tuntui lujittavan kissojemme välistä ystävyyttä. Veikka piti leikkauspotilaastamme hellää huolta ja putsasi tämän turkkia kun Hilla ei kaulurin takia oikein yltänyt itseään nuolemaan.. Nykyään kattikaksikkomme nukkuu jo sulassa sovussa vierekkäin useinkin. Aina Veikka ei tosin nukkumaseuraa sulata ja ilmoittaa neitokaiselle silloin kyllä äänin ja elein.. Mitään tappeluita ei kaksikolle kuitenkaan synny, vaikka leikit ovatkin aika villiä ja hulvatonta seurattavaa, jolloin näyttää siltä, että lattiaa pitkin pyörii yksi iso karvapallo, jossa on kaksi häntää.. :)

Hillan kanssa on tapahtunut paljon edistystä ja tytöstä on tullut rohkeampi ja nykyään antaa jo ottaa syliinkin. Pimu on muutaman kerran tullut jopa itse syliin hyrisemään.. Tyttö tykkää yli kaiken pehmeistä peitoista ja lämpimistä paikoista. Hilla sijoittaa itsensä yleensä meillä nukkumaan aurinkoisiin paikkoihin ja nyt kun on tullut kylmempää, tyttö on löytynyt monesti lämpimän patterin päältä nukkumasta.. Ulkona pimu tykkää käydä, mutta muutaman kerran kun tänä syksynä on ollut pari astetta pakkasta, niin nauku on käväissyt pihalla pikaisesti ja kirmannut sitten lämpimääm sänkyyn kellimään! Menneisyys on varmaan jättänyt jälkensä Hillaan ja sen takia se ei pidä hiukkaakaan kylmästä.. Onneksi tyttelin huolet ovat siinä mielessä lopullisesti ohi ja se pääsee aina sisälle lämpimään ulkoilun jälkeen! :)

18.10.2007 Moikka! Hillan vatsassa leikkausarven kohdalla oleva patti osoittautui tyräksi. Vatsakalvossa oli sentin kokoinen reikä. Olimme tänään leikkauksessa ja tyttö on vasta toipumassa. Oli korkea aika käydä lääkärissä, sillä patti vain kasvoi ja lisäksi Hillalla oli usein vatsa sekaisin parin viime viikon aikana, joka ilmeisesti on johtunut tyrästä. Muutamana viime päivänä on myös tuntunut, että tytön ei tee mieli syötävää. Sen huomaa kun muuten on niin innolla aina ruokakupin ääressä! :)

Muuten kaikki on mennyt yhä vain paremmin ja kissa ovat jo yllättäneet nukkumalla usein yhdessä vierekkäin.. putsailevat jo toisiaan ja kisailevat kuin vanhat kaverit! Sylissä olemiseenkin Hilla alkaa tottua ja hyrisee tyytyväisenä! Meillä on kaksikosta jo aika mainioita kuvia, joita voisi jossain vaiheessa laittaa lisää nettisivuille..

Toivottavasti Hilla toipuu nyt hyvin! Onneksi tajusimme lähteä lääkäriin nyt eikä myöhemmin, sillä tyttö ei juurikaan ole osoittanut isommin merkkejä sairaudesta.. Aika moni tuttu kissanomistaja veikkasi kohoumaa rasvapatiksi, joka on ilmeisesti vaaraton. Kylästyimme arvailuun ja onneksi juttu selvisi lääkärissä. Nyt pitääkin sitten yrittää ottaa rauhallisemmin leikkiessä hetken aikaa.. saas nähdä miten sekin onnistuu! Eikä parane tyttöä päästää pihallekaan vähään aikaan, ettei haava kastu.. Ehkä odotellaan, että vatsakarvat kasvavat takaisin edes vähän, ettei pimua palella takapihalla kun nyt on jo aika kylmää! :)

Terveisin, Armi

18.8.2007 Tervehdys! Hile tuli meille Turkuun Veikan seuraksi vain muutama viikko sitten ja karvapallo on kotiutunut mainiosti! Hile nimettiin meillä uudelleen ja neitokaisesta tuli Hilla. Aluksi Hilla sähisi Veikalle, mutta parin päivän päästä pariskunta alkoi ystävystyä.. Olimme lähes varmoja, että Veikka ja Hilla tutustuvat nopeasti ja isommitta rähinöittä, sillä tunnemme Veikan mahtavan luonteen ja Hillan kotihoitaja kertoi sen olleen edellisessä kodissa kissaseurassa. Kaikki on mennyt meillä tosi hyvin.

Tullessaan meille Hilla antoi melkein heti silittää itseään, mutta on yhä arka käsittelyn ja nostamisen suhteen, säikkyy myös äkkinäisiä liikkeitä, mutta tuntuu rohkaistuvan päivä päivältä. Hiekkalaatikkoa Hilla käyttää mallikkaasti eikä ole pahemmin nirsoillut ruoan suhteen. Myös kärpäset ja koppakuoriaiset maistuvat näin kesällä.. Hilla pääsee ulkoilemaan takapihallamme olevassa aitauksessa päivittäin ja siellä saa saalistusviettiään harjoittaa.. Kaverukset saavat nyt kirmata hulvattomasti pihalla ja nauttia kesästä! Ulkoilu tuntuu olevan Hillalle harvinaista herkkua ja se tosiaan on tykästynyt ulkona olemiseen. Heti aamulla kaksikko on syömisen jälkeen norkoilemassa takapihan ovella, että josko jo ulos päästäisiin!

Hilla löysi heti meille tullessaan oman paikkansa kiipeilypuussa olevasta
“pesästä”. Veikka ei enää mahdu sinne, joten se on oiva paikka! Parivaljakko näyttää huvittavalta yhdessä, sillä Veikka on iso ja lihaksikas ja Hilla pieni ja siro. Veikka kasvaa 4-vuotiaaksi asti, joten saa nähdä miten upea komistus siitä tulee.. Ennustehan ragdoll-kissoilla on 10-15 kiloa..

Hilla on meillä ollut tosi touhukas ja aikamoinen kehruukone.. Se nauttii täysillä silityksestä ja harjaamistakin tuntuu rakastavan, johtuneeko sitten namupalasta minkä se saa harjauksen jälkeen.. Hillalla on huvittava tapa kuolata nauttiessaan silityksestä.. Kainaloon se on välillä tullut aamuisin pörisemään ja nukkumaan illalla jalkojen päälle. Veikka suhtautuu Hillaan suvaitsevasti, mutta Veikalla on omat paikat, missä se nukkuu ja niihin Hilla ei saa mennä. Veikka ilmoittaa asiasta tassun läppäisyllä ja naukumalla.. Parivaljakko on ilmeisesti selvittänyt keskinäisen arvojärjestyksen ja Veikkahan se kuningas on meidän valtakunnassa! Mutta kyllä Hillakin osaa puolensa pitää leikeissä..

Hilla ei ilmeisesti tunne ei-sanaa ja sitä olemme yrittäneet opettaa, koska meillä on tietyt säännöt kissojen oman turvallisuuden takia. Tyttö ei kuitenkaan ole pahojaan tehnyt ja oppii kyllä hyvää vauhtia, ettei hellalle mennä ja sohvaa ei kynsitä.. Ei ole sittenkään tarvinnut turvautua “suihkepullokoulutukseen”.. Lähinnä Hilla on seurannut minne Veikka meillä menee ja oppinut sitä kautta kielletyt ja sallitut paikat.

Hilla tuntuu olevan tyytyväinen elämäänsä meillä ja näyttää sen puskemalla ja kehräämällä. Nauku tuntuu tietävän tulleensa kotiin. Veikka vaikuttaa myös tyytyväiseltä tyttöystäväänsä ja saamaansa seuraan. Veikka ei heti Hillan tulon jälkeen ollut oma itsensä, mutta nyt kunkkumme alkaa tottua tilanteeseen.

Valitettavasti kaveruksista ei ole saatu monta yhteiskuvaa, koska viihtyvät vasta hetkittäin yhdessä ja ikinä ei ehdi kuvaa näpätä..

T: Emäntä A., Isäntä E., Veikka ja Hilla

****

LEIKATTU NAARAS 9,5 kk (heinäkuussa 2007)/Vantaa

23.7.2007 Hile kävi viime viikolla lääkärissä tarkastuksessa, samalla se myös steriloitiin sekä se sai tehosterokotteen. Lääkäri kehui Hilettä kauniiksi ja siroksi, ja sitähän se todella onkin. Eilen kun palasin viikonloppureissusta ja kävin tietokoneen ääreen halusi Hilekin seuraa ja hyppäsi näppäimistön päällä: “Mullekin huomiota ja heti!” Vaikka Hile ei sylissä viihdykään niin rapsutukset ja silitykset ovat sille nannaa, eilen se aloitti kehräämisen ennen kun ehdin edes aloittaa silitystä:)

18.7.2007 Hile tuli hoitoon Vantaalle, huomenna käydään eläinlääkärissä tarkastuksessa ja mahdollisesti myös steriloinnissa. Hile on tosi pieni, siro ja kaunis. Toki uudessa hoitopaikassa vähän pelottaa, mutta kyllä tyttöä on saanut jo sylitellä ja silityskset sekä rapsutukset se ottaa innolla vastaan.

4.7.2007 Hile kissa etsii uutta kotia.
Hile-tyttö etsii kotia pitovaikeuksien vuoksi. Hile on n. 9 kk vanha, ujopiimä
tyttökissa. Kisu on tottunut muihin eläimiin, tosin ihmisiä arkailee hieman. Hile on kaunis; väritys on valko-puna-musta ja turkki puolipitkäkarvainen.

****

HILE PÄÄSI OMAAN KOTIIN HELMIKUUSSA 2007, mutta joutui etsimään uudelleen omaa kotia.

Vanhat tiedot:

NAARAS, noin 4,5kk (helmikuussa 2007)

Hile on kaunis 4-4,5kk puolipitkäkarvainen kissatyttö, valkoisessa turkissa on erittäin kirkkaat eriväriset täplät- harmaat-punaiset-beiget-mustat.

Noin 2-kk pennu löysi piilopaikan lastentarhan vieressä, vilpolan alla- lapset ja hoitajat säälivät sitä ja antoivat ruokaa. Kuitenkin se sai elättyä kunnes iski 16 asteinen pakkas- raukka jäättyi puolikuolleksi. Onneksi kisulle etsitti hoitokoti ja nyt se on turvassa ja kunnossa.

Pentu on kiltti ja rauhallinen, seurallinen ja ystävällinen. Oli heti kuin kotonaan ja meni tutustumaan ihmisiin.