Hildukka

26.08.2015

Alkuperä: Suomi

7.4.2022 Hildukka muutti omaan kotiin Rapu-koiran kaveriksi. 

***

Hildukka on määrätietoinen ja rohkea tyttö. Hildukalle täydellinen koti olisi sellainen, jossa on yksi tai useampi koira ja jossa lemmikkien kanssa harrastetaan aktiivisesti.

17.3.2022

Tällä hetkellä emme ota Hildukasta enempää hakemuksia.

28.2.2022

Hildukan lonkista otettiin röntgenkuvat, sillä liikkuminen oli muuttunut kömpelöksi. Lisäksi ajateltiin, että aiempi aggressiivinen käytös muita kissoja kohtaan saattoi johtua myös kivusta. Kuvista paljastui lieviä nivelrikkomuutoksia, joihin Hildukka on saanut kipulääkettä ja nivelravintolisää. Hildukka on hyötynyt lääkityksestä, ja näitä hoitoja onkin hyvä jatkaa uudessa kodissa. Nivelrikon lisäksi Hildukalla on lonkkaniveldysplasia, eli lonkkamalja on matala ja reisiluun pää ei sovi siihen täydellisesti. Tämän takia hyppiminen ja kiipeily on Hildukalle vaikeaa. Hildukalla tuleekin olla uudessa kodissaan tarpeeksi portaita, joita pitkin Hildukka pääsee kulkemaan korkeammille nukkumapaikoille ja tähystyspaikoille, joista hän pitää kovasti.

Hildukka on jatkanut aktiivista harrastamista sijaiskodissa esimerkiksi kosketuskeppitreenin muodossa. Hildukka on koko ajan tullut hyvin toimeen kotihoitajan omien koirien kanssa, joten Hildukalle sopivin koti olisi sellainen, missä olisi koirakaveri (tai useampia) ja missä eläinten kanssa harrastetaan aktiivisesti. Hildukka on asunut myös muiden kissojen kanssa, mutta kissojen kanssa Hildukalla on ollut erimielisyyksiä. Nämä ajoittaiset aggressiot ovat saattaneet johtua lonkkakivuista, joten aivan täyttä varmuutta ei ole siitä, voisiko Hildukka sopia muiden kissojen kaveriksi nyt kun kipulääkitys on kunnossa. Todennäköisesti Hildukka tulisi toimeen rauhallisen ja sopuisan kissan kanssa, kunhan Hildukan kanssa harrastetaan säännöllisesti.

9.2.2022

Hildukan kanssa samassa sijaiskodissa ollut Pipsa-kissa muutti omaan kotiinsa, minkä jälkeen huomattiin, että Hildukka alkoi käyttäytymään hyvin kiukkuisesti kotihoitajan omaa kissaa kohtaan. Tämän takia Hildukalle etsitään sellaista kotia, jossa hänelle olisi kaverina yksi tai useampi koira. Kuten Hildukan toisesta kuvasta näkee, hän viihtyy erittäin hyvin koirien seurassa ja kokee koirien kanssa olonsa rennoksi ja turvalliseksi.

6.1.2022

Hildukka on erittäin aktiivinen ja rohkea kissa. Hildukan sijaisperheessä on huomattu, että tyttö osallistuu todella mielellään esimerkiksi koulutusharjoituksiin, ja jatkaisi niitä senkin jälkeen kun muut kissat ovat jo väsähtäneet. Hildukalle etsitäänkin sellaista kotia, jossa hän saisi tarpeeksi tarvitsemaansa aktivointia. Hildukka oppii uusia temppuja nopeasti, ja hän sopisi parhaiten sellaiseen kotiin, jossa lemmikkien kanssa harrastetaan esimerkiksi agilitya, temppukoulua tai noseworkia. Hildukka ei sovi arkojen kissojen kaveriksi, vaan hän tarvitsee aktiivisen ja reippaan kissan tai koiran seuraa. Sijaiskodissa Hildukka on tullut oikein hyvin toimeen kaikenlaisten koirien kanssa, railakatkaan luonteet eivät pelota Hildukkaa lainkaan.

23.12.2021

Hildukka on upea ragdoll (paperiton), joka ei turhia arkaile. Kun mieli tekee keittiön suuntaan, Hildukka katsoo paimenkoiraa ja ponnistaa kertaheitolla yli sekä koiraportista että koirasta. Tuntemattomiin kissoihin tekisi mieli tutustua tarkemmin ja ihmisiä ja uusia paikkoja kohtaan ollaan uteliaita. Hildukka ei arkaile myöskään kertoa mielipiteitään. Jos jokin harmittaa – kuten autossa kökkiminen – siitä sanotaan ääneen. Kynsiä huoltajille ei kuitenkaan näytetä missään hoitotoimissakaan. Boksiinkin Hildukka on hyvin tottunut – siellä syödään innolla kolme kertaa päivässä, omassa rauhassa omat märkäruoka-annokset virikekupeista.

Kaikenlainen märkäruoka maistuu hyvin, mutta keitetty silakka ei sovi vatsalle. Kutittavatko vain ruodot vai onko kala ylipäänsä huono valinta, sitä ei tiedetä.

Hildukka painaa 3,9 kiloa ja häneltä on poistettu yksi murtunut kulmahammas. Muuten Hildukka on hyvässä kunnossa, eikä perinnöllisen sairauden varalta tehdyssä sydänultrassakaan löytynyt mitään huolen aiheita. Hildukalla on pehmeä turkki, josta omistajan täytyy pitää hyvää huolta harjaamalla.

Hildukka on tullut Rekku Rescuelle suoraan kodista yhdessä Tuttelin ja Pipsan kanssa. Tuttelia ja Hildukkaa ei sijoiteta samaan kotiin, sillä Hildukka toisinaan hermostuu herkkään Tutteliin. Pipsan kanssa jääräpäisempi Hildukka tulee hyvin toimeen ja Hildukka on myös kiinnostunut ja rauhassa nuuhkinut hoitoperheen omien kissojen ja koirien kuonot. Hildukka tulee toimeen myös 7-vuotiaan lapsen kanssa ja on leikkisä kaveri. Hän rakastaa kiivetä korkealle kiipeilypuuhun ja nukkua korkealla katon rajassa omassa rauhassaan. Hän ei viihdy kauaa sylissä, mutta tykkää lyhyistä silityksistä poskeen ja päälakeen. Eläinlääkärissäkin hän oli hyvin utelias ja antoi upeasti tutkia itsensä ja pötkötteli rauhassa kyljellään sydänultrauksessa.