Hiisi

02.11.2019

Alkuperä: Suomi

11.4.2020 Hiisi sai oman kodin toisen kissan kaverina.

25.4.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

“Hiisin meidän kotiin tulosta on vierähtänyt nyt kaksi viikkoa, eli lauantaina pääsiäispyhien aikaan kävimme hänet sijaiskodista hakemassa. Ensimmäiset päivät Hiisi oli tyttären huoneessa, kehräsi paljon ja tutki huoneen joka kolkan. Vessakäynnit sujui heti ja ruokakin maistui. Hiisi nukkui tyttären tyynyllä ensimmäisen yön läpi. Nova oli kovasti kiinnostunut uudesta hajusta jonka aisti ovenraosta. Parin päivän päästä Hiisi pääsi tutustumaan muuhun osaan asuntoa kun Nova oli parvekkeella. Siitä alkoi sitten kiinnostus päästä pois tyttären huoneesta pois, eivätkä portit tai esteet estäneet.

Ruoaksi olemme antaneet eläintarvikekaupan myymiä pennun märkäruokia, jotka maistuvat hyvin. Kun Novan kuivaruoka alkoi houkutella, hankin myös pentukuivaruokaa, jota olemme antaneet pikkuhiljaa. Nyt annetaan 2 pussia märkäruokaa ja 1 ateria kuivaruokaa. Mikä on hauskaa, niin Nova, joka ei koskaan suostunut syömään märkäruokaa, on aivan innoissaan kala-märkäruoasta. Hiisi on myös löytänyt kodissa olevat vesikupit. Hiisin vessa siirrettiin noin viikon kuluttua samaan tilaan Novan vessan kanssa. Tarpeiden teko on onnistunut hyvin eikä ole ollut vatsan löysyyttä. Laitamme vielä kolmannen vessan ensi viikolla.

Novaan tutustuminen oli ensimmäisinä päivinä melko hurjaa kun Nova vahti reviiriään. Novan reviiri on nyt minun makuuhuoneessa ja Hiisin tyttären makuuhuoneessa. Yhteinen alue on löytynyt olohuoneesta, Nova nukkuu sohvalla ja Hiisi kiipeilypuussa, josta on tullut hänelle mieluisa leikkipaikka. Viime päivinä kissat ovat nukkuneet jopa vierekkäin ja käpertyneet parvekkeen hyllylle sylikkäin nukkumaan. Parvekkeen lasien läpi näkee kauas ja siellä riittää leikkiviä lapsia, koiria, lintuja ja ohikulkijoita. Hiisi ja Nova keskustelevat myös paljon keskenään, Nova huolehtii Hiisin syömään, seuraa Hiisin leikkejä, välillä unohtaen itse leikkiä ja näyttääpä pesevän Hiisin korvatkin. Vaikka poikien leikit on välillä vähän rajujakin, aistin Novassa suurta kiintymystä joka on antanut aktiivisuutta kissaelämään. He ovat aivan suloinen parivaljakko joka opettaa toisilleen uutta ja luo mielestäni mieluisampaa elämää kuin jos joutuisivat olemaan yksin. Hiisi tykkää kaikista leluista ja on hyvin utelias. Siksi lisäsimme kodin turvallisuutta ja pidämme keittiönpöydät tyhjinä ja pesukoneiden luukut kiinni :).

Meillä jatkuu etätyöt ja olen kiitollinen että olen saanut seurata niin läheltä näiden kahden suloisen kasvamista. Nova tuli yksi ilta vuoteeseeni ja halasi kättäni ja tulkitsin sen kiitollisuuden merkiksi. Hän on saanut ystävän ja Hiisi on rakastavan kodin. Tästä alkaa tutustuminen Hiisiin. Ja ensi viikolla mennään ottamaan rokotustehoste.

Kiitos vielä kun saimme Hiisin osaksi perhettämme!”

***

Hiisi on sisaruskatraansa rämäpää, joka rakastaa vauhdikkaita leikkejä ja painimittelöitä veljiensä kanssa.

7.4.2020

Emme toistaiseksi ota Hiisistä enempää kyselyitä vastaan.

3.4.2020

Hiisi muutti emonsa Tiukun ja veljiensä Harmin, Hiilin ja Haikun kanssa Rekkujen sijaiskotiin viikon ikäisenä pallerona. Hiisi on vauhdikas seikkailija, jolla ei koskaan ole tylsää.

Myös ihmiset ovat Hiisistä mahtava juttu. Tuttujen ihmisten jalkoihin Hiisi kipittää heti puskemaan ja kehräämään. Vieraita ihmisiä Hiisi katselee hetken pienen matkan päästä, mutta nopeasti se tulee tekemään tuttavuutta myös uusien ihmisten kanssa.

Hoitopaikassa Hiisiä on totutettu moniin hoitotoimenpiteisiin: kynsien leikkuu, harjaaminen, lääkitseminen, valjaiden pitäminen ja muu käsittely sujuvat Hiisin kanssa hyvin. Myös mm. kantoboksissa olemista on harjoiteltu mukavaksi. Sisäsiisteys on luonnollisesti täysin hallussa.

Hiisi on niin leikkisä ja sosiaalinen pentu, että se etsii kotia, jossa sillä olisi toinen nuori kissa leikkikaverina. Hiisi on porukassa enemmän järjestyksen pitäjä kuin seinäruusu, joten kissakaverin tulisi olla sellainen, joka pitää reippaammistakin leikeistä.

Hiisi on todella kaunis harmaaraidallinen pentu, joka valloittaa hetkessä kenet tahansa kissojen ystävän eloisalla ja ystävällisellä luonteellaan. Se rakastaa ihmisiä ja on takuulla erinomaista seuraa ihmisystävälleen. Aktiivisena pentuna Hiisi kaipaa paitsi kissakaveria, myös sellaista omistajaa, joka jaksaa aktivoida ja touhuta kissojensa kanssa. Hiisi ei sovellu pienten lasten perheeseen.

Hiisillä ja sen sisaruksilla ilmeni sienitartunta joulukuussa 2019, jonka takia kodinetsintä viivästyi ja omia koteja päästiin etsimään vasta nyt. Sienitartunta hoidettiin pois suun kautta annetulla lääkityksellä sekä shampoopesuilla. Kissoista otettiin uusintanäyte maaliskuussa, ja sen perusteella kissat olivat parantuneet tartunnasta.

Emme luovuta pentuja talouden ainoaksi kissaksi.