Hibana (nyk. Pipana)

Lisätty sivulle: 2016-09-09

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Hibana (nyk. Pipana)
20.9.2016 Hibana sai kodin Tuusulasta toisen kissan kaverina.

***

Leikattu naaraspentu, synt. 5/2016, kotihoidossa Helsingissä.

9.9.2016 Hibana (japaniksi Kipinä) tuli kolmen sisarensa, Hibikin, Hikarun ja Hitomin kanssa Kiikoisten löytöeläintalolta ja ne ovat löytyneet ulkoota. Hibana, Hikaru ja Hibiki asustavat yhdessä samassa kotihoitopaikassa. Tullessaan pennut olivat jo lähemmäs 12-viikkoisia, mutta täysin ihmisiin tottumattomia. Pennut ovat olleet löytökissoiksi yllättävän terveitä alusta asti. Matoja oli kuten aina löytökissoilla, mutta silmät ja korvat olivat alusta asti puhtaat eikä ripulikaan ole vaivannut. Hiekkalaatikon kanssa ei ole koskaan ollut ongelmia. Sterilointikin meni mallikkaasti.

Kaikki pennut pelkäsivät ihmisiä yhtä lailla ja heitä pakkosylitettiin. Hibana suhtautui pitkään ihmisten lähestymiseen sähinällä, mutta ei koskaan fyysisesti laittanut vastaan. Kesyyntyessään Hibana saattoi ensin sähistä muodon vuoksi ja sitten antautua paijattavaksi. Ja nyt Hibana alkaa olla niin kesy, että tilanteen pitää olla erityisen pelottava jotta kuultaisiin jälleen sähähdys.

Nykyään siro ja pörröinen Hibana hengaa usein kiipeilytelineen ylimmillä tasoilla suorastaan poseeraten. Paijaukset otetaan mielellään vastaan ja Hibana tykkää nenäpusuista. Sylissä viihdytään myös hyvin eteenkin kun saa käpertyä kerälle.

Hibana voi olla oudossa tilanteessa arka, mutta ajan kanssa hänestä tulee vielä enemmän ja enemmän koko perheen hurmuri eteenkin puolipitkän turkkinsa ja pullonharjahäntänsä kera. Luonteelta on ollut suht kiltti ja rauhallinen eikä juuri koskaan mau’u. Uudessa kodissa olisi hyvä olla reipas tyttökissa näyttämässä mallia ja leikkiseurana.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, toimi näin.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.