Hertta

2010 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

30.5.2020 Hertta sai kodin, missä se saa nauttia ihmistensä täydestä huomiosta ainoana lemmikkinä. 

***

Hertta on noin 10-vuotias tyttökissa. Se on kiltti ja ihmisrakas, suorastaan hellyydenkipeä rouvakissa, joka nauttii oman ihmisensä seurasta täysin rinnoin.

25.4.2020

Rekku Rescuen kotihoitopaikkaan tullessaan Hertta oli ujo, mutta kun tutustui perheeseen, niin se tuli piiloistaan ihmisten ilmoille. Se seuraa etenkin sijaisperheen aikuista aika paljon, ja nukkuu kaikki yöt hänen vieressään. Toisinaan Hertta kyllästyy perheen tokaluokkalaisen energisyyteen, ja meneekin johonkin huoneeseen itsekseen nukkumaan. Hertta on alkuun myös pelännyt esim. kun tullaan kotiin ulkovaatteissa, mutta nykyään se saattaa tulla eteiseen vastaan katsomaan kuka tuli.

Jos Herttaa pelottaa, se menee piiloon. Kun se näkee että kaikki onkin kunnossa, se tulee pian piilostaan pois. Se leikkii ihmisten kanssa, mutta ehkä eniten se juoksee yksinään lelun perässä. Lempipaikkoja sillä on sohva, sauna, majat ja perheen aikuisen päiväpeiton alla oleilu. Hertta tykkää katsella ikkunoista sekä tietokoneelta lintuja.

Päivittäin jostain kuuluu maukaisu, tai oikeastaan kunnon määkäisy, ja sen on Hertan tapa kysellä missä muu perhe on, kun se itse kaipaa seuraa. Hertta viihtyy perheen aikuisen sylissä hyvin usein. Hertta rakastaa rapsutuksia ja sillä on tapana kerjätä niitä selällään kellien.

Hertalta on Rekku Rescuella hoidossa ollessaan jouduttu poistamaan yksi huonokuntoinen hammas. Uuden kodin on oltava valmis huolehtimaan Hertan hampaiden hoidosta ja kunnon tarkkailusta jatkossa. Hertalta on hampaan lisäksi hoidettu myös korvan hiiva. Korvan hoitamisesta Hertta ei tykännyt ollenkaan. Korva tarkastetaan vielä eläinlääkärillä ennen kuin Hertta luovutetaan uuteen kotiin.

Hertta kaipaa rauhallista ja hiljaisuudesta nauttivaa kotia. Ihan pienten ja räiskyväluonteisten lasten kanssa Hertta ei siis oikein sovi yhteen. Hertta pärjäisi ainoanakin kissana, jos sen ihmisillä on mahdollisuus viettää sen kanssa paljon aikaa kotona. Hertta voisi nauttia myös kiltin ja rauhallisen tyttökissan seurasta.