Herr Bert

2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

17.8.2020 Herr Bert löysi ikioman kodin, jossa hän viettää kissanpäiviä ainoana kissana.

 

27.8.2020 kuulumisia kodista:

Alku on on ollut kaikin puolin mukava ja ”helppo” ja Herr Bert tuntuu itsekin olevan hyvin tyytyväinen uuteen kotiinsa. Ensimmäinen päivä ja yö meni pääasiassa asunnon tutkinnassa ja kaikkien mahdollisten hyllyjen päällysten reittivalikoinnissa.
Siitä eteenpäin ollaan kokeiltu millaiset leikit on mieluisimpia ja koitettu saada selkeäksi, että olisi kiva jos yöllä nukuttaisiin, eikä koitettaisi avata niitä vaatekaappien ovia. Parvekkeesta Herr Bert tuntuu tykkäävän yli kaiken, usein se makoilee ruohon seassa – vissiin savanninsa seeproja vaanien.

Kaiken kaikkiaan olemme todella iloisia Herr Bertin kanssa yhteiselosta ja rontti itsekin tuntuu nauttivan uusista palvelijoistaan.

****

 

Herr Bert on arvonsa tunteva herrasmies, joka nauttii huomion keskipisteenä olemisesta.

22.7.2020

Herr Bert on herättänyt runsaasti kiinnostusta, emmekä tällä hetkellä vastaanota uusia kyselyitä.

21.7.2020

Herr Bert rakastaa huomiota, ja löhöää mielellään ihmisen sylissä. Sijaiskotiin tullessaan se käveli pienen tutkimuskierroksen jälkeen suoraan hoitotädin syliin ja rupesi välittömästi kehräämään. Löytöeläintalossa ollessa herralle oli ilmeisesti iskenyt kamala halipula. Lähelläolo onkin Herr Bertille tärkeää, kunhan se saa toteuttaa hellyydenosoituksiaan omilla ehdoillaan. Välillä se aivan painautuu ihmistä vasten saadakseen maksimaalisen annoksen läheisyyttä.

Herr Bert myös tykkää pyydystää sulkalelua, mutta itsenäinen leikkiminen on tylsää. Siksi se onkin riippuvainen ihmisen keksimistä virikkeistä. Mikäli joku ei juuri sillä hetkellä ehdi leikittämään, Bert tyytyy myös köllöttelemään ikkunan edessä seuraten ohikulkevia ihmisiä.

Koska Herr Bert on ainakin omasta mielestään selkeästi ylhäistä syntyperää, myös ravintoon on syytä kiinnittää asiaankuuluvaa huomiota. Tällä hetkellä tiedossa on yksi ruokamerkki, joka kutkuttelee Bertin makunystyröitä juuri oikealla tavalla, toiset merkit menevät hätävarana ja paremman puutteessa. Ateriansa Bert syö tietenkin lautaselta, eikä mistään kupista niinkuin tavalliset tallaajat. Ruoka-ajoistaan herra on tarkka, sijaiskodissa aamiaisen myöhästyminen sai hänet pureskelemaan paremman puutteessa puhelimen laturin.

Herr Bert osaa kertoa hyvin selkeästi milloin joku asia miellyttää häntä, ja milloin ei ole niin kivaa. Esimerkiksi kynsien leikkaaminen kuuluu tähän jälkimmäiseen osa-alueeseen. Tassut ovat muutenkin Bertille arka paikka eikä se haluaisi niihin koskettavan. Mikäli ihminen ei lopeta epämiellyttävää asiaa heti kun Bert pyytää, palaute tulee kevyesti puraisemalla. Tämän takia Herr Bertiä ei mielellään luovuteta perheeseen jossa on kouluikäistä nuorempia lapsia. Bert on tutustunut sijaiskodin omiin kissoihin verkko-oven läpi. Se saattaisi tykätä toisesta kiltistä poikakissasta kaverina, mutta viihtyy hyvin myös ainoana kissana kunhan sitä aktivoidaan riittävästi.

Bertillä puhkesi hoitoon tullessaan niskaan märkä ihottuma, jonka saattoi olla kala-allergiaa. Tällä hetkellä ihottuma ei vaivaa kissaa. Bertillä huomattiin myös erikoinen kynsi yhdessä takavarpaassa, ja eläinlääkärin arvion mukaan varvas on luultavasti murtunut joskus. Mikäli varvas ei vaivaa, ei sille tarvitse tehdä mitään. Uuden kodin pitääkin seurata kissaa tarkasti ja viedä kissa lääkäriin mikäli varvas alkaa jossain vaiheessa vaikuttamaan sen elämänlaatuun. Tällä hetkellä varvas on oireeton.

Summary in English

Herr Bert is a gentleman cat, who loves being center of attention and being petted. He plays happily with a feather toy but is a bit lazy playing by himself so new home needs to ensure keeping him active. He is a bit choosy with food, there is one type of food he especially likes, others go if nothing better available. It’s important to maintain a healthy diet for Herr Bert.

Herr Bert is good at communicating when he likes something, and when not. If something is displeasing he will gently bite; this is why we do not recommend him to a home with young children. He might like another male cat as a friend but will happily be also the only cat in the house.

Herr Bert had a rash in his neck when he came to us, which is now been treated and does not bother him. One of his nails also looks different, he has probably broken a toe once. New home should keep an eye on any signs of the toe bothering him.