Helmiina

3-6 -vuotias (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

24.4.2021 Helmiina, joka tunnetaan nykyään nimellä Monou, nauttii nyt elämästä loppuelämän kodissaan ystävänsä Rauhan (nyk. Mipha) kanssa.

***

Helmiina on rauhallinen ja aluksi ihmistä arasteleva kissa, joka etsii stressitöntä kotia yhdessä kissakaverinsa Rauhan kanssa.

7.4.2021

Helmiina saapui Rekku Rescuen sijaiskotiin yhdessä kissakaverinsa Rauhan kanssa. Aiemmassa elämässään kaltoinkohdeltu Helmiina oli alkuun kovin varovainen sijaiskodin ihmisten kanssa ja vietti päivänsä piileksien. Hyvin pian kuitenkin kävi ilmi, että arkuudestaan huolimatta Helmiina rakastaa rapsutuksia ja ihmisen kyljessä kyhjöttämistä. Rapsutuksia Helmiina on ottanut vastaan mielellään jopa piileksiessään, kunhan ihmiskäsi osaa lähestyä tarpeeksi rauhallisesti.

Sijaiskodissa Helmiina saattaa edelleen säikähtää äkkinäisiä liikkeitä ja uusia ääniä, joten Helmiina ei sovi kotiin, jossa on pieniä lapsia. Helmiinan unelmien kodissa olisi paljon tutkittavaa ja ikkuna, josta katsella maailman menoa. Uudessa kodissa tulee myös varautua siihen, että Helmiinan sopeutuminen voi vaatia aikaa, rakkautta ja paljon kärsivällisyyttä.

Alettuaan luottamaan sijaiskodin ihmisiin Helmiinasta on kuoriutunut rapsutuksia ja läheisyyttä rakastava kissaneiti, joka asettuu mielellään ihmisen viereen köllöttelemään ja kehräämään sohvalle. Helmiina tykkää myös leikkimisestä kovasti ja sen lempipuuhiin kuuluu kissakaverinsa Rauhan jahtaaminen, kiipeilypuussa kiipeily sekä pallojen ja heitettävien lelujen ilmasta nappaaminen. Huiskalelut ja ihmisen keppiä heilutteleva käsi ovat Helmiinasta vielä liian hurjia.

Helmiinan kanssa on sijaiskodissa myös harjoiteltu hoitotoimenpiteitä, mutta niihin tottuminen vaatii vielä aikaa, sillä Helmiina ei mielellään tule syliin pideltäväksi. Herkuilla lahjomalla hoitotoimenpiteet on kuitenkin yleensä mahdollista saada hoidettua suhteellisen sutjakkaasti.