Helmi

Lisätty sivulle: 2006-12-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Helmi
5.1.2006 HELMI KISSA MUUTTI OMAAN KOTIIN MALMILLE

****

LEIKATTU Naaras, noin 1v (syksyllä 2006)

Mummot ruokkivat katukissoja ja huomasivat edempänä uusikkoa. Se lähestyi vaivallisesti, melkein ryömi- taasko yksi liikennen uhri tai sairas? Onneksi- ei. Noin 1 v. naaras oli niin uskomaton laiha että ei jaksanut enää kävelläkin. Ties mitä raukalle tapahtui mutta se oli kuolemassa nälkään. Mistä se osasi tulla luoksemme- ei muuta kuin “kissanradio” kuulutti- viimeisillä voimilla se pääsi perille, jaksoi syödä muutaman herneen kuivaruokaa ja ryömi auton alle lepämään-siihen se jäikiin elämään. Muutaman päivän kuluttua se jopa jaksoi kävellä. Viikon kuluttua se pääsi hoitokodiin missä selvisi että se painoi vain 1,4 kiloa!!! Nyt kolmen viikon kuluttua se painaa jopa 2,6 kiloa. Kyllä siitä terve ja kaunis kisu tulee. Tämä kissaneidi on taistelija ja se voitti oman elämän takaisin!!!

KUULUMISIA TALLINNAN KOTIHOIDOSTA: Paino nousi 2 kuukaudessa 1,4 kilosta 3,2 kiloon, ja se on aivan normaalipainoinen naaras. Nyt on täysin selvä, miksi tämä kissa oli niin hengenvaarallisesti laiha – se syö vain kuivaruokaa ja sitäkin vain tiettyä lajia NUTRA GOLD KITTEN (pentujen) kuivaruokaa. Sitä pitää olla tarjolla vuorokauden ympäri. Harvoin se syö pienen palasen keitettyä turskaa tai heikkiä tai kinkkua. Voi olla, että ruokavaliota saa laajentaa. Vettä se juo vain juuri hanasta laskettuna, toista kertaa samasta ei enää juo, vaan pitää taas kaataa tuoretta. En tiedä, missä ”palatsissa” tämä kissa varttui mutta sellainen ”siniverinen” aatelisrouva se on. Helmi ei halua olla yksin vaan pyrkii kissayhteisöön mutta ei seurustele. Se ei tykkää kenestäkään vaan tarkkailee vierestä. Kaksi kuukautta se oli hiljainen ja kiltti kissa, nyt se täysissä voimissaan ja pyrkii ykköseksi. Pentuja se ei uhkaa mutta itsensä kokoisia naaraita se ei siedä ollenkaan. Se ei urise eikä näytä aikomusta hyökätä mutta voi silti huomaamatta hypätä selkään. Eli tämä kissa kaipaa kotia, jossa se saisi mahdollisesti olla ainoana kissana. Ihmistä se rakastaa ja ymmärtää, ei ole aggressiivinen ja alistuu heti.

KUULUMISIA HELSINGIN KOTIHOIDOSTA 12.11.2006: Laivamatka taisi olla Helmille painajainen – ensimmäisenä iltana uudessa paikassa se vain sähisi ja murisi. Mutta parissa päivässä se rauhoittui, uteliaisuus voitti ja se alkoi kurkkia huoneesta eteiseen ja liittyi sitten vähitellen muiden seuraan. Unilleen Helmi vetäytyy mieluiten jonnekin rauhalliseen koloon huonekalujen taakse ja tulee sieltä aika ajoin tervehtimään ihmisiä reippaasti häntä pystyssä. Vaikka sen ikä on arvioitu noin vuodeksi, se näyttää hentoudessaan aivan pentumaiselta. Turkissa on kaunis kuvio ja häntä pitkine karvoineen on erikoinen. Helmi innostuu leikittämisestä ja tulee seuraamaan ihmisten puuhia. Kaikesta muusta tarjotusta ruuasta paitsi kuivaruuasta se on kieltäytynyt ihan kuin ihmetellen, että ihanko totta haluaisit minun tuota syövän. Helmin kanssa tarvitaan alkuun rauhallisia otteita ja aikaa luottamuksen saavuttamiseksi.

KUULUMISIA KOTIHOIDOSTA 4.12.2006 Kuukaudessa Helmistä on tullut kuin toinen kissa. Se sopeutui hyvin ison kollin seuraan mutta sen lähdettyä omaan kotiinsa Helmi on alkanut ainoana lemmikkinä seurustella todella paljon ihmisten kanssa. Se vastaa mitä erilaisimmilla kurlutuksilla, kun siltä jotain kysyy ja tietysti seuraan perheen kaikkia tapahtumia. Se viihtyy samassa huoneessa, missä muutkin ovat. Aamulla se jo osaa tulla herättelemään, ennen kuin herätyskello tavallisesti soisi. Se tulee makoilemaan lehtien päälle, kun näkee niitä luettavan ja kaivautuu sänkyyn peittojen väliin. Sillä on vielä monta leikkiä leikkimättä ja valot ja varjot houkuttavat sitä erityisesti. Taskulampun liikkuva valo saa sen aina peräänsä. Myös muu kuivaruoka ja joskus kala on alkanut maistua eikä se ole vedenkään suhteen niin nirso. Toki vesi on sen mielestä maukkainta, kun sen saa latkia suoraan hanasta! Sylissäkin Helmi viihtyy hetken, painaa nenänsä ihmisen nenään ja kehrää – tuskin kuultavalla pienellä, hennolla äänellä. Helmin olemus on hellyttävä: suuret silmät ja korvat pienessä päässä, siro ruumiinrakenne, silkkinen turkki ja kaiken kruununa pitkäkarvainen, komea häntä, joka pysyy topakasti pystyssä.