Helmari (nyk. Käpy)

6/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

4.11.2021 Helmari, uudelta nimeltään Käpy, sai oman kodin Helsingistä yhdessä siskonsa Kuuran kanssa.

***

Reipas tyttö Helmari etsii kotia yhdessä jommankumman siskonsa (Kuura tai Mutru) kanssa. Parhaiten Helmari voisi sopia samaan kotiin Kuuran kanssa.

26.10.2021

Helmari (Helmis, Helmi) tuli sijaiskotiin elokuussa kahden siskonsa kanssa (Kuura & Mutru) noin 10-12 viikon ikäisenä ilman äitiään. Tytöt olivat alkuun arkoja ja suhtautuivat ihmisiin epäluuloisesti, mutta luottamus ihmisiin rakentui nopeasti ruoan ja leikin avulla.

Helmari on edennyt siskokolmikosta luottamuksen suhteen nopeimmin ja on jo oikein reipas ja aktiivinen nuori kotikissa. Päivät ja yöt kuluvat nuorelle kissalle tyypillisesti pääosin nukkuen ja leikkien. Siskokset juoksevat ympäri taloa ja leikkivät yhdessä, mutta kaipaavat myös ihmisiä leikittämään ja aktivoimaan, ettei tylsyys iske. Helmari on nimensä mukaisesti innokas leikkimään palloilla ja myös sulkakepit ja ei-kissalelut kiinnostavat, kuten rypistetyt karkkipaperit, maton alle piilotetut esineet ja majat (ohut kangas sohvapöydän tai raapimapuun päällä). Helmari on leikkiessään nokkela, nopea ja sitkeä.

Helmari hemmottelee omia ihmisiä pyytämällä silityksiä säännöllisesti puskemalla. Hän tulee itse myös syliin paijattavaksi, kun oma lepohetki osuu sopivasti ihmisen rauhalliseen hetkeen. Parhaita hetkiä tähän ovat portailla istuskelu tai läppärin äärellä työskentely keittiön pöydän ääressä. Helmarin aamurituaaleihin kuuluu kiipeäminen oman ihmisen syliin ja siinä makailu paijattavana. Pienet nostot lattialta istumakorkeudelle onnistuvat, mutta korkeammalle nostelu tai sylissä kanniskelu seisaaltaan on vielä liian jännää. Tästä on uuden kodin hyvä jatkaa harjoituksia.

Helmari nukkuu yleensä raapimapuun ylimmällä tasolla, mieluiten siskojen kanssa ja välillä myös sohvalla tai keittiön matolla, mutta mikään sohvaperunaseuralainen hän ei vielä ole. Muutoin Helmari on kiinnostunut ihmisten touhuista ja tulee paikalle aina kun jotain uutta ja mielenkiintoista tapahtuu. Omiin ihmisiin Helmari luottaa jo niin paljon, ettei tarvitse piiloutua enää omien kanssa, mutta uusia ihmisiä hän vielä pelkää. Etenkin ovikellon soiminen, vieraiden ihmisten äänet ja imurointi saa sinkoamaan talon syvimpään piiloon, mutta sieltä tullaan esiin heti kun vaaratilanne on ohi.

Helmari on hurmaava nuori neiti ja palvelijoilleen helppo hoidettava. Niin märkä-, kuiva- kuin raakaruokakin maistuu hyvin, hiekkalaatikolla käynti sujuu moitteettomasti ja kynsien teroitus osuu pääsääntöisesti raapimapuuhun, joskus harvoin sohvaan. Toistaiseksi ei myöskään ole merkkejä tavaroiden tiputtelusta hyllyiltä, mutta ainakin yhdet verhot ja pari tyynynpäällistä on sijaiskodissa kiipeilty ja leikitty pilalle. Yöt Helmari touhuaa siskojensa kanssa, eikä herättele isäntäväkeä keskellä yötä (makkarin ovi on kiinni), paitsi toki leikkiääniin on välillä herätty. Helmari on vielä ollut hiljainen – vain muutamia vienoja kurnauksia ja maukaisuja on kuultu, mutta sen suuremmin oma ääni ei ihan vielä ole löytynyt. Kehräysmoottori on sitäkin äänekkäämpi. Ulkona Helmari ei ole käynyt, eikä hänen kanssaan ole kokeiltu valjaita eikä kynsien leikkausta. Helmari on steriloitu, rokotettu ja madotettu. Eläinlääkärin lausunto tyttökolmikosta viimeisellä käynnillä oli ”terveitä tyttöjä”.

Koska Helmari on vielä nuori ja kaipaa paljon leikkiseuraa ja aktivointia, hänet luovutetaan vain joko toisen siskonsa kanssa (Kuura tai Mutru) tai kotiin, jossa on jo valmiiksi nuori tyttökissa. Helmarin sopeutumisesta pieniin lapsiin, muihin kissoihin tai koiriin ei ole kokemusta.

Summary in English

Helmari is a sweet female cat who is looking for her forever home with one of her sisters (Kuura or Mutru). The best match could possibly be Helmari and Kuura.

26.10.2021

Helmari and her sisters were 10-12 weeks old when they came to foster care. In the beginning they were all shy but now Helmari loves to get attention from people. She loves to play with her sisters but also her humans need to be active and play with her. Otherwise she will be bored. Helmari comes to people for pets and attention but she doesn’t necessarily like to be held by people. In her forever home people need to be committed and keep practicing that with her. She does not have experience on small children or dogs.