Helli

3v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

1.7.2019 Helli muutti kesäkuussa omaan kotiin Riihimäelle.
 
***
 
Helli on 100% mussukka. Se kaipaa syliä ja ihmisiä ympärilleen ja haluaa tulla huomioiduksi.  Helli voisi pitää elämästä kodin ainoana kissana, kunhan tarpeeksi huomiota on tarjolla kaksijalkaisilta. Kaveriksi voisi myös kelvata kiltti kissatyttö. Sopii myös kissaksi lapsiperheeseen, jossa lapset jo vähän isompia ja osaavat antaa kissalle omaa tilaa. Koiria Helli kuitenkin pelkää, joten tyttöä ei luovuteta koirakotiin.
 
13.5.2019
 
Helli nauttii parvekkeella lämmössä makoilemisesta ja tulee välillä sisälle hakemaan rapsutuksia ja ilmoittamaan itsestään maukumalla. Tykkää myös tarkkailla makoilemalla jossain keskeisellä paikalla esim sohvalla tai keittiön pöydällä. Saa rapsutella masusta ja joka puolelta, kiehnää ja kyhnyttää suullaan käsiä ja pusuttelee kasvoja. On kova leipomaan tassuillaan ja rakastaa upottaa kynsiään sijaiskodin palvelijoiden nahkoihin leipomisen ohessa. Kynsiä siis kannattaisi uudessa kodissakin leikata, mikäli ei siis nauti kissan hellästä kynsimisrakkaudesta.  
 
Helli ei oikein osaa leikkiä, mutta on näyttänyt merkkejä siitä, että oikeiden lelujen kohdalla tämä voisi omassa kodissa vielä muuttua. Ruoka taas kiinnostaa sitäkin enemmän, erityisesti ihmisten lautasilta löytyvä sapuska. Märkäruoka ei meinaa upota tyttöön, mutta sen syömistä harjoitellaan sijaiskodissa ahkerasti. Seitiä on tarjottu Hellille ja se on herkkua!
 
Hellin turkki vaatii säännöllistä harjausta takkuuntumisen välttämiseksi. Tyttö kuitenkin pitää harjauksesta, ja se onkin helppo tapa seurustella neidin kanssa ja antaa tälle huomiota. 
 
Sijaiskodissa on pistetty merkille hassu piirre: Helli ei osaa avata ovia, siis sillä tavalla, että jos ovi on raollaan, niin ei osaa työntää päällä tai käyttää tassua. Tätä on sitten yritetty opettaa mallia näyttämällä, mutta ei ainakaan vielä ole oppi mennyt perille. Sijaismamman kommentti tästä: “Mut hän on tommonen prinsessa ni ei hänen kuulukkaan niitä itse avata.”