Helle

21.12.2021

Alkuperä: Suomi

Helle saapui yhdistykselle kissalaumasta, jossa on Scottish fold -geeniperimää, ja tämän takia Helteellä on luppakorvat. Luppakorvaisuus on seurausta ruston kehitykseen vaikuttavasta geenimutaatiosta, joka myös samalla aiheuttaa osteokondrodysplasia-nimistä, koko kehon luustoa, rustoa ja niveliä rappeuttavaa sairautta. Jokainen tätä geenimuunnosta kantava kissa tulee kärsimään kroonisista kivuista jossain vaiheessa elämäänsä. On yksilöllistä, minkä asteisena sairaus ilmenee ja kuinka nuorena oireilu alkaa, joten tilanne vaatii jatkuvaa seurantaa kotona sekä säännöllisiä eläinlääkärin tarkistuksia ja röntgenkuvia. Kissan tulevan omistajan tulee ymmärtää taudinkuva ja sen mahdollinen vaikutus kissan elinikään, sekä olla tietoinen kivun ilmenemismuodoista kissoilla. Kissaa tulee kotona totuttaa jo ennakoiden erilaisiin stressittömiin lääkkeenantotapoihin, sillä lääkitseminen tulee ennemmin tai myöhemmin olemaan osa kissan arkea.

15.3.2024

Jos etsii kilttiä ihmisiä rakastavaa sylikissaa, Helle on tähän täydellinen vaihtoehto. Helle rakastaa rapsutuksia ja ihmisen läheisyyttä. Usein se tervehtiikin ihmistä heittäytymällä maahan ja näyttämällä mahaa. Helle on kova leikkimään ja se tykkääkin jahdata erilaisia keppileluja. Toisaalta myös rauhallinen oleilu ja sivusta seuraaminen sopii Helteelle. Helle on ollut aina hyvä syömään ja minkään ruuan kohdalla ei ole näkynyt nirsoilua. Hellettä onkin ollut helppo aktivoida ruuan avulla ja tätä olisi hyvä jatkaa myös uudessa kodissa. Helle on tarkka ruoka-ajoista ja etenkin aamulla se saattaa maukua ruuan perään.

Hoitotoimenpiteet on sijaiskodissa sujuneet hyvin ja Helle on tottunut niin kynsien leikkaukseen kun kuljetuskoppaankin. Helle etsii rauhallista kotia, missä se saa tarvitsemaansa huomiota ja aktivointia. Helle on kasvattanut onnistuneesti 4 villiä pentua, joten nyt se kaipaakin omaa rauhaa tai rauhallisen kissakaverin seuraa.

Helteen kissalaumassa todettiin yhdistykselle saapuessa sieni-infektio, joka hoidettiin asianmukaisesti (kaksi negatiivista testitulosta saatu).