Heino

10.09.2019

Alkuperä: Suomi

Heino on hurmaava, sosiaalinen ja utelias nappisilmä, joka tykkää olla ihmisen lähellä ja viihtyy sylissä, kunhan saa sinne itse kavuta. Heino etsii kotia, jossa on tarjolla paljon silityksiä, rapsutuksia ja läheisyyttä. Heino voisi sopia kiltin poikakissan kaveriksi.

29.5.2023

Heino on perusterve ja leikattu 3,5v bengalin ja maatiaisen jälkeläinen. Heino on asunut pennusta asti omassa kodissa, jossa hänestä jouduttiin nyt luopumaan perheessä puhjenneen allergian vuoksi. Hän nauttii seurasta ja kulkee usein mukana kaikissa kodin puuhissa ja tykkää leikkiä etenkin huiskaleluilla, laserilla ja pienillä palloilla sekä pitää paljon kiipeilystä. Heinolle maistuu kaikenlainen kissanruoka ja hän suhtautuu vieraisiin uteliaasti ja haluaa tutustua. Heinolla on ollut kotihoitopaikassa öisin välillä omia touhuiluja, mutta hän on myös hyvin rauhoittunut lepäämään ja tykkää nukkua osan yötä ihmisen vieressä.

Heino piti kovasti entisessä kodissa parvekkeella olemisesta ja mm. lintujen seuraamisesta ja kotihoitajan luona hän on tarkkaillut pihan menoja leveältä ikkunalaudalta käsin, pitäen välillä hassua kurkkuääntä kun on oikein tohkeissaan jostain. Eli uudessa kodissa olisi erittäin mieluisaa esim. lasitettu parveke kiipeilytelineellä varustettuna tai ainakin mahdollisuuksien mukaan leveällä ikkunalaudalla varustettu katseluikkuna.

Heino tunnistaa hyvin entisen nimensä ja tulee kutsuttaessa tai viheltäessä useimmiten paikalle. Entisessä kodissa hän oli tullut aina ovelle vastaan perhettä, kotihoitajan luona on hetken syrjemmässä ihmettelemässä kuka tulee ennen kuin saapuu puskemaan jalkoja vasten ja on suuresti iloinen saamastaan seurasta. Heino on ollut kotihoitajan luona työpäivien ajan yksin kotona ja yksinolo on sujunut ilmeisen hyvin, vaikka nauttisi varmasti siitä jos tulevassa kodissa pitkiä yksinoloja ei tulisi niin paljon. Heino kun on kovin seurallinen.

Heino ei ole tottunut ulkoilemaan valjaissa vaan muutaman kerran kokeiluissa (entisessä kodissa) on tarrautunut kiinni syliin. Heinolla ei myöskään ole juurikaan kokemusta pienistä (alle 10v) lapsista eikä muista eläimistä. Kiltti kissakaveri voisi olla oikein mieluinen Heinolle.