Hehku

08/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Pikkuruinen Hehku on utelias ja leikkisä, mutta vielä hieman arka kissaneiti. Kesyn kissakaverin ja arkoja kissoja ymmärtävän ihmisen tuella Hehkusta tulee todennäköisesti vielä reipas kotikissa.

31.5.2022

Hehku saapui sijaiskotiin isosta kissapopulaatiosta tammikuussa 2022. Saapuessaan se oli likainen ja populaatiokissoille tyypilliseen tapaan erittäin arka. Hehkun lämpeneminen ihmisiin on ollut hidasta, mutta selvää edistystä on jo tapahtunut. Hehkua saa esimerkiksi välillä silitellä ja se on alkanut olla varovaisen innostunut yhteisleikeistä ihmisen kanssa.

Perustoimet sujuvat Hehkulta hyvin. Pieneksi 2,5 -kiloiseksi kissaksi Hehkulla on valtava ruokahalu, esimerkiksi märkäruuat maistuvat sille hyvin. Se ei kuitenkaan enää hotki ruokaa samaan tapaan kuin aluksi. Hiekkalaatikkoa Hehku käyttää moitteettomasti ja kantokoppaan se sujahtaa kuin itsestään. Mökit ja kopat ovatkin olleet Hehkulle alusta asti mieluisia turvapaikkoja. Hehku ei vielä viihdy sylissä, mutta antaa tutun ihmisen nostaa itseään.

Sijaiskotiin saapuessaan Hehku söi ja leikki vain katseilta piilossa. Öisin kissahuoneen oven takaa kuitenkin kuului, miten se antoi leluhiirille ja palloille kyytiä. Aamulla hiiret ja pallot löytyivät usein vesikupista. Ihmisen kanssa leikkimisestä Hehku ei oikein innostunut, mutta monien yritysten kautta kotihoitaja onnistui löytämään mieluisia yhteisiä leluja: ongen päässä olevan linnun ja hiusponnarit. Viikkojen saatossa Hehkulta on löytynyt myös temperamenttia: Se ilmoittaa kovaan ääneen maukumalla, jos sillä on tylsää tai nälkä. Tutulta ihmiseltä Hehku saattaa sopivan hetken sattuessa ottaa vastaan silityksiä. Hiljaista kehräystäkin on jo kuultu. 

Ihmisten kädet vielä vähän jännittävät ja ihmetyttävät Hehkua. Jos käsi tulee liian lähelle, Hehku saattaa varoittaa läpsäisemällä tassullaan tai näykkäämällä hampaillaan. Usein nämä varoitukset ovat kuitenkin helliä. Kotihoitaja on pyrkinyt siirtämään Hehkun huomion näissä tilanteissa toisaalle, esim. ponnarileikkeihin. Uudessa kodissa tätä treenaamista olisi hyvä vielä jatkaa. Vieraita ihmisiä tavatessaan Hehku jähmettyy ja antaa silittää, ilmeisesti siksi, ettei se uskalla tehdä muutakaan.

Hehku sopisi todennäköisesti rauhalliseen kotiin, jossa olisi arkaa kissaa ymmärtävä ihminen ja tyttökissa kaverina. Luultavasti sopivin kissakaveri olisi kesy, kiltti, tilaa antava ja mahdollisesti myös leikkisä. Leikkisyys ei ole välttämätöntä, koska Hehku osaa leikkiä itsekseenkin. Hehku on sijaiskodissa päässyt hieman tutustumaan toiseen tyttökissaan, ja tutustuminen sujui rauhallisissa merkeissä. Arkuutensa vuoksi Hehku ei sovi perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Summary in English

Hehku is a young cat who is curious and playful but still quite timid. She arrived at Rekku Rescue’s foster care in January out of a population of more than 100 cats at about five months of age. Hehku is looking for a cat-experienced peaceful home where she can get used to tolerating human contact and handling. It would be a good thing if there was an older female cat waiting for her in her new home. The older cat should be friendly and patient by nature as Hehku still needs some personal space. In her current foster home Hehku has met other cats and the encounters have been peaceful. Because of her timidness Hehku is not suitable for a home with children.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 300 €. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Emme ota tällä hetkellä eläimestä lisää kyselyitä. Seuraa sivuiltamme eläimen tilannetta.