Hauska (nyk. Katti Matikainen)

Lisätty sivulle: 2006-12-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Hauska (nyk. Katti Matikainen)
3/2006 Hauska muutti omaan kotiin.

***

Kuulumisia kodista:

21.3.2006 Heippa. Ajattelin pikaisesti kirjoitella Hauska kisun kuulumisia uudesta kodistaan. Rakkaalla lemmikillä on monta nimeä. Hauskasta Ainon ja Tikrun ja ties munkä kautta vakiintuneeksi nimeksi kehrääjälle on tullut Katti-Matikainen ;D Onneksi karvapallo ei kuitenkaan paljoa nimestä välitä.

Kun kävimme lasten kanssa katsomassa kissoja niin “hauska” oli ainoa joka uskalsi meidän termiittilauman eli lasten läsnäollessa liikkua ja leikkiä muiden kissojen kurkkiessa kauhusta jäykkinä piiloistaan lapsilauman elämöidessä. Valinta oli tehty. ;)

Kotihoitopaikassaan Hauska käyttäytyi oman arvonsa tietäen, liikkeet ja katse kertoi että tämä tyttö pitää emännän paikasta :) juuri siksi oli huvittavaa kuulla kotimatkalla pieni surkea naukaisu kuljetuskopin uumenista, taisi sittenkin hieman pelottaa.. Matka oli lyhyt ja eteisessä päästimme tytön irti. Neiti livahti samantien kylpyhuoneen kaapin alle piiloon jossa vietti sen illan. Koiralle murisi ja sähisi äänensä käheäksi.. Montaa päivää ei ihmetelty ja katti oli jo kuin kotonaan.

Ensimmäinen viikko kierrettiin koiraa kaukaa ja jos kissa uskalsi mennä koiran lähelle niin koiraa alkoi arveluttamaan ja sai murinallaan katin perääntymään. Tutustuminen pelotti kumpaakin.. Nyt kun muutama viikko on mennyt nukkuvat kaverukset jo vierekkäin sohvalla, syövät samasta kupista ja ovat käyneet ulkonakin jo kerran yhdessä. Katti kyllä kulki valjaissa sylissä kantokassissa. Talon ympäri ja kotiin ja kyllä oli karmivan pelottava ja hrr kylmä lenkki vaikka aurinko paistoi eikä pakkasta ollut mutta verrattuna siihen saunan koriin jossa lämmin villapeitto. Sen jälkeen katti naukaisi aina surkeasti kun nostin syliin päivän/kahden ajan kun luuli raukka että taas mennään ulos. Niin vaikka parvekkeelle mieli tekisi kovin. Ulos ei kuitenkaan uskallettaisi vielä mennä.

Katilla on oma paikka saunan ylimmällä lauteella. Saunan oven takana on kaikki tarpeellinen, lämmin peti, ruokaa ja hiekkalaatikko ja pääasia, sinne pääsee karkuun perheen tehotermiittiä (2v) jolla on vielä PALJON opittavaa eläinten kanssa olemisesta.. Katti-Matikainen on sopeutunut hienosti meille. Aivan ihana kehrääjä ja rapsutusten kerjääjä. Hieman tuo sosiaalinen puoli epäilytti aluksi kun vaikutti niin oman tien kulkijalta mutta on kyllä täysin mukana menossa mikäli sitä on ja meillähän sitä ON :)

Pieniä muutoksia nukkumisjärjestelyihin katin tulo toi koska Kisu olisi välttämättä halunnut nukkua nuorimman pinnasängyssä yöllä ja koira taas ei hyväksynyt sitä että makuuhuoneen ovi suljettiin yöksi ja se jäi ulkopuolelle.. Nyt minulla on siis unikaverina Katti ja Koira :) Lapset siirtyivät sulassa sovussa yhteiseen huoneeseen jonne Katilla ei yöllä ole asiaa ja ovi pysyy kiinni. Katti tietenkin halusi teroittaa kyntensä nahkasohvaamme heti ensimmäisestä päivästä alkaen..Onneksi tämäkin ongelma ratkesi kun ostin kunnon luonnonköyttä jota punoisin ruokapöytämme jalan ympäri :D ilmeisesti kelpasi koska siinä olen tytön tavoittanut kynsineen en enää sohvamme kimpussa…. T:Terhi,lapset,Sissi-koira ja Katti-Matikainen :)

***

NAARAS, ikä noin 4 kk.

Hauska on löytynyt Lasnamäeltä kadulta. Väriltään ruskeatiikerivalkoinen Nyt tämä nuori neiti on reipas ja sosiaalinen. Ollut kotikissana,sen verran tykkää ihmisistä. Heti valmis uuteen kotiin.

28.2.2006 Heips, ja tässä on nyt uusi, päivitetty kuva Hauskasta (ollaan kutsuttu Ainoksi..) Ja kuulumisia. Aino tuli meille tammikuun lopulla. Aino on ollut alusta asti pesueen emäntä, on varmaan kadulla joutunut tappelemaan ruoasta, joten piti kyllä puolensa ruokakupilla. Mutta nykyään se alkaa jo ymmärtää että ruokaa riittää kaikille eikä tarvitse tapella. Aino ei ole kuitenkaan mikään jääräpää, antaa koskea ja tykkää hellyydenosoituksista joihin itse vastaa puskemalla. Tykkää myös leikkiä ja painia muiden kissojen kanssa, madotettu on ja muutenkin kunnossa. Ainoa voi tulla katsomaan Keravalle.