Harri

1.1.2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

 

13.5.2021 Harri löysi oman kodin toisen ystävällisen poikakissan kaverina. 

 

Harri on arviolta 1-vuotias, vauhdikas sydämet sulattava pikkukolli joka etsii kotia jossa ymmärretään aran kissan sielunelämää ja jossa olisi yksi tai useampi kissakaveri. 

3.5.2021

Harri löytyi marraskuussa ensimmäisten pakkasten aikaan pohjanmaalaisen löytöeläinsuojan pihasta, josta sen matka jatkui tammikuussa Rekkujen sijaiskotiin. Harri oli tullessaan hyvin arka ja uudet asiat pelottivat mahdottomasti. Vaikka ensimmäisinä viikkoina hoitaja sai osakseen sähinät, murinat, pörhistelyt ja mulkoilut, alkoi Harrin kuori leikkien ja namien avulla pikkuhiljaa sulaa. Kun Harri viimein rohkaistui ja antoi hoitajan varovasti silittää, kuului varovainen mutta niin kauan pidätelty ensimmäinen kehräys. Lopullisesti poika ymmärsi olevansa hyvässä paikassa, kun se tutustui kodin omiin kissoihin ja pääsi ikään kuin osaksi laumaa.  

Harri on 3 kuukaudessa muuttunut arasta ja pelokkaasta reppanasta vauhdikkaaksi, reippaaksi ja ennakkoluulottomaksi kollipojaksi. Harrin päivään kuuluu paini- ja hippaleikit kissakaverien kanssa, pallojen ja sulkalelujen jahtaaminen, auringonvalossa köllöttely ja useat päiväunet kiipeilypuussa tai kissaystävän kyljessä. Välillä käydään hakemassa rapsutuksia ja nameja hoitajalta, joka palkitaan puskuin ja kehräyksin. Harri juttelee kovasti, toisinaan myös öisin. Alkuaikojeyöriehumiset on sijaiskodissa saatu kuriin, mutta se edellyttää, että päivisin Harrilla on paljon leikitystä ja virikkeitä. 

Uudessa kodissa tulee ehdottomasti olla yksi tai mielellään useampi lempeä mutta leikkisä kissakaverijoka ei rajujakaan painiotteita kavahda ja jaksaa ottaa vastaan Harrin loppumattomat hellyydenosoitukset. Harrille on tärkeää kuulua laumaan. Se on todella energinen, kuten nuoren kollin kuuluukin, ja se saattaa käydä rauhallisempien kissojen hermoille, mm. jahtaamalla häntiä, yllyttämällä painiin ja osoittamalla rakkautta rasittavuuteen saakka. Sillä on tapana parkkeerata kissakaverin päälle ihan vain puskeakseen ja pestäkseen ystäväänsä väsymättä.  

Harri ei sovi arkuutensa vuoksi perheeseen jossa on pieniä lapsia tai koira, mutta yläkouluikäiset rauhalliset lapset olisivat varmasti Harrille ihan ok. 

Harrin käsittely on vielä hieman haastavaa, esim. kynsienleikkuu ja muut hoitotoimenpiteet vaativat uudelta kodilta johdonmukaista ja kärsivällistä harjoittelua. Uudessa kodissa tuleekin tiedostaa ja olla kokemusta aremman kissaystävän sielunelämästä ja käsittelystä, sekä osata rakentaa luottamus maltilla ja rauhassa. Harri kyllä palkitsee kärsivällisyyden, jos sille antaa aikaa ja rauhallisen elinympäristön. Siitä saa mitä hellyyttävimmän kissaystävän ja laumanjäsenen. 

Summary in English

Harri is a 1-year old, very active and heart-melting little boy looking for a home that has experience of shy cats and where there would be one or more nice cat friend.

3.5.2021

In November, Harri was found in the yard of an animal shelter from where he transferred to Rekku foster home in January. Harri was very timid and every new things was scaring him. First weeks he was hissing at the carer who patiently approached Harri with toys and treats. Finally Harri decided to trust the carer and after the first petting, he also started purring. When he got to know the other cats in the foster home, he knew he was in a good place.

In three months Harri has changed from a timid fearful cat into a brave, playful and very energetic boy. Harri’s days include wrestling and chasing games with cat friends, playing with toys, taking a nap in the sun, preferable next to the cat friend. He also comes to seek attention from the carer but the cat friend is the most important for Harri. He talks a lot, also during nighttime. Activities during daytime are important to slow down the energy for the night.

There should definitely be one or more playful cat buddies in Harri’s new home, who love wrestling and accept Harri’s endless display of affection. Harri is very energetic, as a young boy should be, and could get into nerves of a calmer cat. Due to his shyness with people, he does not suit to a family with small children or dogs.

It’s still a bit challenging to handle Harri. All handling requires patient training and new home should have experience of a shy cat and how to build trust. Harri will reward the patience if he is given time and peaceful environment and will be the most affectionate cat friend and family member.