Harmi (nyk. Tahvo)

02.11.2019

Alkuperä: Suomi

18.4.2020 Harmi sai yhteisen kodin veljensä Haikun kanssa.

2.5.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

“Tänään 2.5. tuli tasan kaksi viikkoa siitä, kun Haiku (nyk. Taneli) ja Harmi (nyk. Tahvo) saapuivat Rekku Rescuen kautta meille Tampereelle. Ensimmäinen vuorokausi meni paikkojen tutkimisessa ja hieman ujostellessa. Kuitenkin heti seuraavana päivänä pojat uskaltautuivat jo rapsutettaviksi ja molempien lempileikitkin löytyivät. Tahvo rakastaa hiiriä (ja niiden tuhoamista), siispä päivät on mennyt hiirtä noutaessa ja heitellessä. Taneli sen sijaan pitää enemmän naruleluista joista lemppari löytyi heti. Pojat ovat molemmat todella hyvin kotiutuneet ja rohkaistuneet. Molemmat ovat todella uteliaita ja energisiä mikä piristää myös meidän arkea.”

***

Harmi on ujommanpuoleinen mutta utelias nuori kissapoika.

6.4.2020

Emme toistaiseksi ota Harmista enempää kyselyitä vastaan.

3.4.2020

Harmi ja sen veljet Haiku, Hiisi ja Hiili syntyivät marraskuun alussa ihanalle Tiuku-emolle. Koko porukka muutti Rekku Rescuen sijaiskotiin pentujen ollessa viikon ikäisiä.

Harmi on kovin liikuttava poika. Se on alusta asti ollut veljiään ujompi, mutta kuitenkin samaan aikaan utelias ja ihmisistä kiinnostunut. Harmi luottamuksen voittamiseen meneekin aikaa tovi enemmän kuin sen veljien, mutta kun sen luottamuksen on saanut, on Harmi samanlainen puskeva, kehräävä ja silityksiä rakastava pentu kuin muutkin. Harmi tulee myös mielellään syliin kiehnäämään.

Vieraita ihmisiä Harmi vähän ujostelee, mutta ei kuitenkaan piiloudu tai pakene kokonaan. Harmi tarvitsee vain vähän enemmän aikaa uusien asioiden kanssa kuin veljensä.

Hoitopaikassa Harmia on totutettu moniin hoitotoimenpiteisiin: kynsien leikkuu, harjaaminen, lääkitseminen, ja muu käsittely sujuvat Harmin kanssa, kunhan ne tehdään rauhallisesti. Myös mm. kantoboksissa olemista on harjoiteltu mukavaksi. Sisäsiisteys on luonnollisesti täysin hallussa.

Harmi on leikkisä ja sosiaalinen pentu. Ajoittain se tarvitsee vielä veljeltään tukea arjen jännittävissä tilanteissa, joten se muuttaa omaan kotiin yhdessä Haikun kanssa. Harmi on normaali, aktiivinen pentu, joten myös uuden omistajan tulee olla valmis aktivoimaan ja touhuamaan sen kanssa. Harmi ei sovellu pienten lasten perheeseen.

Harmilla ja sen sisaruksilla ilmeni sienitartunta joulukuussa 2019, joka viivästytti oman kodin etsintää. Sienitartunta hoidettiin pois suun kautta annetulla lääkityksellä sekä shampoopesuilla. Kissoista otettiin uusintanäyte maaliskuussa, ja sen perusteella kissat olivat parantuneet tartunnasta.

Emme luovuta pentuja talouden ainoaksi kissaksi.