Hampus

01.10.2017

Alkuperä: Suomi

Hampus sai kodin Inkoosta, Selma-kissan jengistä.

 

06.06.2018 Kuulumisia kodista:

“Moi! Hampus on asunut meillä nyt neljä kuukautta. Meidän toisen kissan Selman kanssa Hampus tuli heti toimeen. Heillä on suloisia halihetkiä ja vauhdikkaita leikkihetkiä, mutta Selma opettaa myös Hampukselle kaikki hauskat jutut. Hampus on vähän kun Selman varjo – aina mukana ja tekemässä perässä.

Aluksi Hampus ei hirveästi viihtynyt sylissä, mutta nyt hän on oikea sylikissa joka rakastaa rapsutuksia ja paijauksia. Hän on aina mukana siellä missä tapahtuu. Hampus on myös todella puhelias tyyppi ja osaa olla aika kovaääninen vaatiessaan ruokaa. Kun Hampukselle puhuu tai jos koskee häneen saa aina “hurr” tai “purr” vastaukseksi.

Yksi Hampuksen lempileikeistä on pallon noutaminen. Ihan kuin koira hän odottaa innolla että palloa heitetään, spurttailee pallon perään ja tuo sen takaisin. Harjoitellaan myös temppuja, kuten tassun antamista.”

 

***

Hampus on suuresta kissapopulaatiosta peräisin oleva reipas ja leijonankokoisella kehruuäänellä varustettu kissapoika.

 

Halvar, Hampus, Hauke, Hildy, Hafsan, Harley, Hilbert ja Havoc tulivat rekkujen hoitoon suuresta sisäkissalaumasta. Kyseessä ei ole jättipentue, vaan pikkuisia on kolmea ikäluokkaa. Ikäeroa on kuitenkin niin vähän että kaikki kahdeksan tulevat mainiosti toimeen keskenään ja voisivat mielellään muuttaa joko täysi- tai puolisisaruksen kanssa uuteen kotiin, ellei kodista kissakaveria löydy jo ennestään.

 

Vaikka pennut ovat peräisin isosta kissalaumasta, ne ovat tottuneet ihmisiin ja käsittelyyn. Pennut ovat alun varovaisuuden jälkeen reippaita ja iloisia tyyppejä, jotka rakastavat keskenään painimista ja jahtaamista, syövät hyvällä ruokahalulla ja käpertyvät melkein kaikki myös hoitomamman kainaloon helliteltäväksi. Vieraiden ihmisten kanssa saattaa aluksi hieman ujostuttaa, mutta ei niin paljon että pitäisi piiloon asti livahtaa.

 

Hampus on oikea mammanpoika joka pyytää itselleen huomiota tomerasti maukuen ja sitä saadessaan kehrää erittäin äänekkäästi. Hampus pitää toki muiden pentujenkin kanssa leikkimisestä, mutta silloin kun ei ole ihan hurja leikkivaihde päällä niin poika haluaa syliin, kasvoja puskemaan ja vähän hiuksia pesemään.