Haiku (nyk. Taneli)

02.11.2019

Alkuperä: Suomi

18.4.2020 Haiku muutti omaan kotiin veljensä Harmin kanssa.

2.5.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

“Tänään 2.5. tuli tasan kaksi viikkoa siitä, kun Haiku (nyk. Taneli) ja Harmi (nyk. Tahvo) saapuivat Rekku Rescuen kautta meille Tampereelle. Ensimmäinen vuorokausi meni paikkojen tutkimisessa ja hieman ujostellessa. Kuitenkin heti seuraavana päivänä pojat uskaltautuivat jo rapsutettaviksi ja molempien lempileikitkin löytyivät. Tahvo rakastaa hiiriä (ja niiden tuhoamista), siispä päivät on mennyt hiirtä noutaessa ja heitellessä. Taneli sen sijaan pitää enemmän naruleluista joista lemppari löytyi heti. Pojat ovat molemmat todella hyvin kotiutuneet ja rohkaistuneet. Molemmat ovat todella uteliaita ja energisiä mikä piristää myös meidän arkea.”

***

Haiku on ihmisiä rakastava, sylissä viihtyvä nuori kolli, jonka paras kaveri on sen veli Harmi.

6.4.2020

Emme toistaiseksi ota Haikusta enempää kyselyitä vastaan.

3.4.2020

Haiku ja sen veljet Harmi, Hiisi ja Hiili syntyivät marraskuun alussa ihanalle Tiuku-emolle. Koko porukka muutti marraskuun alussa Rekku Rescuen sijaiskotiin.

Mahdottoman suloinen Haiku on kovin rakastettava pentu. Se juoksee aina ensimmäisenä puskemaan ja tervehtimään, ja heti kun on mahdollista, se loikkaa syliin tai olkapäälle seurustelemaan. Silitykset ovat siitä aivan ihana juttu, ja niistä se jää mieluusti nauttimaan syliin. Siitä onkin kuoriutunut varsinainen sylikissa.

Vieraita ihmisiä Haiku voi hetken ihmetellä, mutta nopeasti se tutustumaan myös uusiin ihmisiin. Kaikkiaan Haiku on hyvin sosiaalinen ja utelias pentu, joka haluaa olla kaikessa mahdollisessa uteliaana mukana.

Hoitopaikassa Haikua on totutettu moniin hoitotoimenpiteisiin: kynsien leikkuu, harjaaminen, lääkitseminen, valjaiden pitäminen ja muu käsittely sujuvat Hiisin kanssa hyvin. Myös mm. kantoboksissa olemista on harjoiteltu mukavaksi. Sisäsiisteys on luonnollisesti täysin hallussa.

Haiku leikkii nätisti veljiensä kanssa, ja se sopii hyvin toisen kiltin ja sosiaalisen kissan kaveriksi. Haiku on muutenkin aktiivinen pentu, joten myös uuden omistajan tulee olla valmis aktivoimaan ja touhuamaan sen kanssa. Haiku muuttaa omaan kotiin veljensä Harmin kanssa, joka vielä ajoittan tarvitsee rohkeamman veljensä tukea arjen jännittävissä tilanteissa. Haiku ei sovellu pienten lasten perheeseen.

Haikulla ja sen sisaruksilla ilmeni sienitartunta joulukuussa 2019, jonka vuoksi kodinetsintä päästiin aloittamaan vasta nyt. Sienitartunta hoidettiin pois suun kautta annetulla lääkityksellä sekä shampoopesuilla. Kissoista otettiin uusintanäyte maaliskuussa, ja sen perusteella kissat olivat parantuneet tartunnasta.

Emme luovuta pentuja talouden ainoaksi kissaksi.