Galle

06/2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.1.2023.

Galle muutti omaan kotiin yhdessä Maken kanssa.

***

 

Galle on nuori ja leikkisä kissapoika, joka etsii yhteistä kotia kaverinsa Maken kanssa.

2.12.2022.

Galle tuli sijaiskotiin elokuussa viiden muun saman populaation pennun kanssa (”rokkaripojat”) ilman emoaan. Pojat olivat alkuun arkoja ja suhtautuivat ihmisiin epäluuloisesti, mutta luottamus rakentui pikkuhiljaa ruoan ja leikin avulla. Galle luovutetaan uuteen kotiin Maken kanssa, jotta heillä on seuraa toisistaan ja kaveruus saa jatkua. Rokkaripojat valmistuivat kotikissakoulusta vähän eri tahdilla. Muut köllöttelevät jo tyytyväisinä uusissa kodeissaan ja nyt myös Makke ja Galle ovat valmiita kodinetsintään.

Galle viihtyy hyvin pitkiä aikoja joko Maken kanssa leikkimässä, ihmisen aktivoitavana tai itsekseen. Eniten Galle tykkää leikkiä rypistetyillä kuiteilla, pussin sulkijoilla ja sulkakepeillä. Myös tunnelit ja majat ovat kivoja. Galle on Makkea itsenäisempi leikkijä ja saattaa pitkään piilotella rypistettyjä kuitteja itseltään eri paikkoihin ja kaivaa niitä esiin. Myös sulkakeppien kuljetus ylpeänä kuuluu Gallen repertuaariin.

Galle on aavistuksen Makkea rohkeampi, tulee uusiin tilanteisiin uteliaana, samalla tavalla ulko-ovelle vastaan ja tykkää silityksistä sopivina annoksina. Makke ja Galle ovat parhaat kaverit ja välillä pesevät toisensa huolella ja nukkuvat lähekkäin. Sylissä Galle ei vielä viihdy pitkiä aikoja, mutta antaa jo nostaa lattialta syliin noin polven korkeudelle ja jää yleensä siihen hetkeksi siliteltäväksi. Sohvalle ihmisten viereen nukkumaan Galle ei vielä ole hakeutunut. Vaikka Galle onkin jo reipas kotikissa ja mukana kaikissa kodin touhuissa, vaatii hän uudelta kodilta vielä kärsivällisyyttä jatkaa luottamuksen rakentamista. Galle saattaa paeta raapimalla, mikäli tilanne on uhkaava.

Galle on palvelijoilleen helppo hoidettava. Niin märkä-, kuiva- kuin raakaruokakin maistuu hyvin, hiekkalaatikolla käynti sujuu moitteettomasti ja kynsien teroitus osuu pääsääntöisesti raapimapuuhun, joskus harvoin sohvaan. Kopituksessa pitää vielä huijata, mutta se onnistuu parhaiten joko mieleisillä leluilla tai herkkuruoalla. Galle on löytänyt jo oman äänensä ja huutelee joskus eksyessään talossa liian kauas muista. Ulkona Galle ei ole käynyt, eikä hänen kanssaan ole kokeiltu valjaita eikä kynsien leikkausta. Lasitettu parveke tai ulkotarha olisi varmasti mieleinen uudessa kodissa.

Koska Galle on vielä nuori ja kaipaa paljon leikkiseuraa ja aktivointia, hänet luovutetaan vain Maken kanssa uuteen kotiin. Gallen sopeutumisesta pieniin lapsiin tai koiriin ei ole kokemusta. Paras koti Gallelle olisi aikuiskoti, jossa toki voi olla isompia lapsiakin. Pääasia, että luottamusta ei rikota, Gallella on tarpeeksi rauhaa kasvaa omaksi itsekseen ja virikkeitä on tarjolla.