Gaia

Lisätty sivulle: 2009-09-22

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Gaia
5.4.2010 GAIA SAI KODIN VARKAUDESTA

****

KUULUMISIA omasta kodista:

11.4.2010 Tässäpä lisää kuulumisia Varkaudesta. Pontson ja Gaian yhteiselo ei olisi voinut paljoa paremmin alkaa. Pientä kinastelua pari kertaa päivään on ollut, mutta ei kertaakaan ole tarvinnut väliin mennä. Tuntuu että suurimmaksi osaksi tuokin on leikkiä. Gaia on täydellisesti hyljännyt sohvan/sängyn alusen ja ottanut makuupaikakseen joko meidän sängyn tai olohuoneen nojatuolin. Parasta aikaa makailevat tuolla sängyssä vierekkäin sulassa sovussa. Aluksi Gaia vähän ihmetteli Pontson halua olla kokoajan lähellä, mutta nyt ovat jo
lukemattomia kertoja nukkuneet päiväunia aivan toisissaan kiinni.

Olemme itsekkin ihmetelleet kuinka hyvin kisut ovat sopeutuneet, kun olimme
valmistautuneet jopa yli viikon erilläänpitoon ja porttien rakentamiseen,
mutta näköjään aivan turhaan. Olemme pitäneet kisut erillään kun emme itse
ole kotona, mutta tiistaina olisi tarkoitus jättää kisut keskenään kun
molemmilla meillä on työpäivä. En usko että tulee olemaan mitään ongelmia.

Kumpikaan kisu ei ole merkkaillut eikä muutenkaan tehnyt tarpeitaan
minnekkään muualle kuin omiin laatikoihinsa ja Gaiankin alkupäivien
pidättely on mennyttä. Nyt käy aivan normaalisti tekemässä tarpeensa omaan
laatikkoonsa kylpyhuoneessa.

Terveisin Miko

7.4.2010 Tähän mennessä kaikki on mennyt jopa paljon paremmin kuin olisimme osanneet toivoa. Automatka sujui todella hyvin. Gaia nukkui koko matkan. Ensimmäisen yön nukuimme Gaian kanssa makuuhuoneessa ja Pontso piti hallussaan muuta asuntoa. Emme tutustuttaneet kisuja vielä maanantaina ollenkaan toisiinsa, vaan veimme Gaian suoraan makuuhuoneeseen. Eilen päivällä vaihdoimme Gaian olohuoneeseen ja Pontson makkariin. Gaia oli alussa piilossa sohvan alla ja pontso huomattuaan uuden kisun tuoksut raapi makkarin ovea kuin mieletön.

Kävimme iltapäivällä kaupassa sekä Miran vanhempien luona jolloin Gaia sai
rauhassa tutustua asuntoon. Olikin jo kaatanut tekokukan ja ruukussa olleet
kivet lattialle :)Iltapäivällä kokeilimme miten kisut reagoisivat toisiinsa. Pidin Pontsoa sylissä sekä annoin kisujen katsella toisiaan ja koska mitään ongelmaa ei tuntunut olevan, laskimme Pontson vapaaksi. Mitään sähinää kummempaa ei seurannut ja helposti pystyivät olemaan samassa huoneessa vaikka Pontso hieman turhankin innokkaasti yrittää välillä hieroa tuttavuutta.
Gaia ei eilen vielä syönyt mitään, eikä käynyt hiekkalaatikollakaan kuin
vasta illalla pissillä ja yöllä tuli kakkakin. Kumpikaan ei ole merkkaillut
reviiriään.

Viime yön Pontso oli makuuhuoneessa ja Gaia sai tutustua rauhassa asuntoon.
Minä nukuin aluksi sohvalla ja Mira makuuhuoneessa Pontson kanssa. Pontsolla
oli kuitenkin niin kova hinku päästä makuuhuoneesta, että vaihdoimme
sohvalla nukkujaa yöllä, koska Miralla oli tänään töihin meno. Aamulla Gaia
tuli Miralta ensimmäistä kertaa jo kerjäämään rapsutuksia ja puskemaan.
Yöllä tyttö nukkui jo nojatuolilla. Laskimme Pontson aamulla vapaasti tutustumaan, eikä tänäänkään ole mitään ongelmia ilmennyt. Välillä makailevat molemmat keittiön pöydän alla, välillä pesuhuneessa ja välillä sohvan alla. Aamuruuan söivät molemmat ja muutenkin yhteiselo on lähtenyt jo nyt käyntiin todella mallikkaasti. Suihkepullo on kokoajan pöydällä varalla, mutta ei siihen ole tarvinnut tarttua. Täytyy kauppareissulle lähdettäessä laittaa Pontso makuuhuoneeseen, kun ei noita joka tapauksessa uskalla vielä keskenään jättää, mutta kyllä siltä näyttää että helpolla tuntuu tutustuminen sujuvan.

Hieman alussa arvelutti Gaian sohvan alla piilottelu, mutta selkeästi
kokoajan uskaltaa enemmän ja enemmän liikkua ympäri asuntoa. Myös leikkihiiret ovat jo löytyneet ja ruokakupin kolina on sellainen ääni joka tuo kyllä kisun keittiöön. Peilit ja illalla ikkunasta heijastuva oma kuva ovat Gaialle aika
pelottavia. Niille sähistään paljon enemmän kuin Pontsolle.
Terveisin Miko

****

2.11.2009 Gaia on Virumaalla oleva 5-6-kuukauden ikäinen tyttökissanpentu.
Kleio, Iris, Gaia ja Diana ovat samasta pentueesta. Gaia on pienikokoinen, ystävällinen ja kehrääväinen pentu. Kaipaa ihmisen läheisyyttä ja silittämistä. Istuu mielellään olkapäällä. Aristelee vähän vierasta ihmistä ensin, mutta hetken tutkailtuaan tulee tekemään tuttavuutta ja kaipaa hellittelyä ja leikittämistä. Gaialla on hyvä ruokahalu, joten ruoka-aikana ollaan paikalla valmiina.

Gaia matkaa kotiinsa suoraan Virumaan tarhalta, jossa se on viettänyt karanteenissa ensimmäiset kuukaudet, jossa varmistetaan, että kissalla ei ole sairauksia. Nyt Gaia asustaa terveiden kissojen osastolla, jossa kissat odottavat kotiinpääsyä. Gaia on hyvä pitää erillään muista eläimistä pari viikkoa kotiutumisen jälkeen.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 115€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.