Fructuoso (nyk. Fiti)

Lisätty sivulle: 2008-07-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Fructuoso (nyk. Fiti)
2.9.2008 Frctuoso sai kodin Pirkkalasta.

****

Kuulumisia kodista:

20.7.2009 Hei, ajattelimme lähettää pari kuvaa Fitistä täältä Pirkkalasta. Fiti on voinut hyvin ja se on leikattu toukokuussa, mitään tauteja ei ole ollut. Paino on n. 4,5 kg. Ruoka maistuu, niin oikeat lihat kuin raksutkin. Fiti on päässyt reissaamaan kanssamme Rukalle, Visulahteen, mökille sekä Lahteen useaan kertaan. Pihalla on ollut valjaissa ihan mukavasti tutkien paikkoja.
Terveisin; Toni, Minna, Ville sekä Fiti

****

UROS, noin 3kk (syyskuun alussa 2008)/Turussa

23.8.2008: Sisarukset Fructuoso ja Africa matkustivat Turkuun kotihoitoon 17. elokuuta. Niiden elämän alkutaival ei ollut helppo, osa kissapopulaatiosta oli liian huonossa kunnossa ja apu saapui niille liian myöhään. Nämä kaksi, Fructu ja Afri, kuuluvat selviytyneisiin ja ovat nyt kasvaneet vahvoiksi ja päättäväisiksi kissalapsiksi. Näille pennuille elämä on tällä hetkellä loputonta leikkiä, painia, kiipeilyä, kehräystä, saalistusta sekä tutustumista uusiin asioihin. Yhdessä ne viihtyvät kuin paita ja peppu. :)

Fructu on uteliaisuutensa ansiosta varsin rohkea ja oma-aloitteinen pikku kissa. Kaikenmoiset leluhiiret, huiskut ja pallot sekä ihka oikeat kärpäset saavat kyytiä, mikäli eksyvät Suuren Saalistajan näköpiiriin. Leikin väsyttämänä Fructu hakeutuu ihmisen luo paijattavaksi eikä kehräämisestä ja sylissä pörräämisestä ole tulla loppua. Sillä on myös erittäin hyvä ruokahalu ja se on sisäsiisti. Fructun kiiltävä turkki ei ole pikimusta vaan päivänvalossa se taittuu ruskeaan ja seasta erottuu selkeitä tummia raitoja. Kaulassaan sillä on valkoinen laikku. Rakenteeltaan se on vielä pentumaisen solakka ja jäntevä, vanhempana komistunee entisestään.

Seuramies Fructuoso odotteleekin nyt sen ikioman leikittäjänsä soittoa. Toista lajitoveria ihminen ei koskaan täysin korvaa, siksi mahdollinen kissakaveri uudessa kodissa olisi huippu juttu! Sisarukset ovat luovutusikäisiä ja valmiita lähtemään omaan kotiin syyskuun alussa, viikolla 36. Kumpikin luovutetaan rokotettuna, madotettuna ja loishäädettynä.

2.7.2008: Fructuoso, Santiago ja Africa ovat pienet suomalaiset, no, eivät oikeastaan löytökissojakaan, vaan erään talon pihapiirissä vapaasti lisääntyneen kissapopulaation uusimmat tulokkaat. Kaikki kissat ovat puolivillejä, eivätkä juuri anna itseensä koskea, nämä pienimmät sain kiinni koska ovat jonkin verran sairaita, konttasin suulinvintillä tuntien lievää ahtaan paikan kammoa :), tila oli alle metrin korkea, pimeä ja muutenkin ahdas. Sieltä sitten käsiini tarttui nämä kolme pienokaista, jotka äitini ja anopin avustuksella laskin vintiltä kuljetuslaatikkoon.

Lievää sähinää ja syljentää, mutta suht hyvin nämä rääpäleet matkassa kotiin kulkivat. Nyt on edessä lääkärintarkastus ja jonkinlaista lääkitystä nämä pienet tarvitsevat, koska silmät ovat pahasti tulehtuneet. 2 poikaa ja yksi tyttö, siinä päivän saldo. Mahdollisesti vielä pari pentusta voi tulla, kunhan ne vain saataisiin kiinni, ne ovat ilmeisesti muutaman viikon vanhempia koska olivat jo paljon villimpiä.

Pennut luovutetaan 12 viikon iässä eli syyskuun alun tietämillä, kun ikäarvio on varmistettu eläinlääkäriltä.