Frieda

2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

9.9.2020 Klaus ja Frieda pääsivät yhteiseen kotiin, mistä heille löytyy monta rakastavaa ihmiskättä silittelijöiksi

17.9.2020 kuulumisia kodista:

Nyt on viikko katseltu yhteistä elämää, ja hyvin meillä menee! Pari ensimmäistä päivää Klaus ja Frieda olivat yhdessä huoneessa, mutta sitten alkoi jo kiinnostus olla niin kova oven toiselle puolelle, että avattiin pääsy muualle kotiimme. Ja aika pian K & F kyllä ottivat kodin haltuun, heti seuraavana yönä oli jo aikamoista ravia ja elämöintiä :) Kova kujerrus käy, kun nämä kyyhkyläiset lähtee liikkeelle. Välillä F käy ensin, ja hetken päästä tulee hakemaan K:n mukaan, ja välillä toisin päin. F on ollut kyllä ehdottomasti rohkeampi ja uteliaampi tutkimaan uusia paikkoja. Kovat äänet ja äkilliset liikkeet edelleen saavat molemmat vähän varuilleen, mutta eivät esim. juurikaan enää ole sängyn alla piilossa. Tässäkin F on jo vähän rennompi, K saattaa vielä äkillisiä liikkeitä säikähtää enempi.

On kyllä mielenkiintoista nähdä, miten tämä yhteiselo tästä etenee, kun viikossa jo yllättävänkin tutuksi on tultu.

***

Frieda on pieni ja pippurinen kaunotar, jolle tärkein asia tässä maailmassa on sydänystävä Klaus. Hyvänä kakkosena tulee ruoka. Ihmisiin Frieda suhtautuu vielä hiukan epäillen, mutta tytössä on potentiaalia ellei sylikissaksi niin ainakin kylkikissaksi.

24.8.2020

Frieda saapui Rekku Rescuen sijaiskotiin toisen yhdistyksen eläintalolta suunnilleen samanikäisen kollin, Klausin kanssa. Kaksikko saattaa olla sisaruksia, varmasti sukulaisia joka tapauksessa. Sillä ei oikeastaan ole väliä. Tärkeintä on, että iso, rauhallinen kolli ja lähes puolet pienempi, sähäkkä tyttö ovat parhaat ystävät.

Frieda ja Klaus ovat lähtöisin kissapopulaatiosta, joten yhteiselämään ihmislajin kanssa on totuteltu vasta muutama kuukausi. Taustaansa nähden molemmat ovat sopeutuneet hämmästyttävän hyvin kotikissan rooliin suhteellisen lyhyessä ajassa.

Frieda seuraa sosiaalistumisessa Klausin tassunjälkiä. Klaus oli nauttinut rapsutuksista ja puskenut silittävää kättä jo useamman viikon, kun Frieda päätti, että ”olkoon menneeksi”. Nyt ihmisen pitää varata aina molemmat kädet rapsuttamiseen, koska Frieda ja Klaus tekevät kaiken yhdessä, myös ottavat vastaan hellyydenosoitukset.

Frieda on leikkisä ja kaveriaan nopealiikkeisempi. Ehkä arkuutensa vuoksi Frieda on myös sähäkämpi, mutta kertaakaan hän ei ole purrut tai raapinut kotihoitajaansa. Eläinlääkäri sai kerran hiukkasen hampaasta.

Klausilla on herttainen tapa käyttäytyä välillä suojelevasti Friedaa kohtaan, ja Frieda piiloutuukin mielellään kollin taakse. Joskin tunkee sieltä heti eturiviin, jos tarjolla on herkkuja.

Se lienee tullut jo selväksi, että Klaus ja Frieda kuuluvat samaan pakettiin. Kaksikko etsii kissakokemusta omaavaa aikuiskotia, jossa on resursseja jatkaa kissojen sosiaalistamista ja käsittelyyn totuttamista. Klaus ja Frieda tulisivat todennäköisesti hyvin toimeen myös muiden kissojen kanssa, jos uudessa kodissa sellaisia olisi, mutta heille riittää toisensa.