Fridolf (nyk. Rokki)

12.08.2021

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Varattu

7.5.2024

Rokki palasi Rekku Rescuelle uutta kotia etsimään.

Rokki on kolmivuotias ystävällinen poika, joka saapui sijaiskotiin yhdessä siskonsa Minin kanssa. Rokki on saapunut Rekuille alunperin pentuna ja nyt palautunut yhdistykselle itsestään riippumattomista syistä. Vaikka mikään sylissä löhöäjä Rokki ei ole, se pyörii paljon jaloissa seurana ja on aina ovella vastassa kotiin tullessa. Rokin lempiasioita ovat kissaturvalliselta parvekkeelta ulos katselu sekä tietysti ruoka. Rokki onkin hieman ylipainoinen, ja siksi uudelta kodilta odotetaan tarkkuutta ruokavalion ja ruoka-aikojen suhteen.

Rokki on leikattu ja rokotettu. Se etsii kotia joko yhdessä siskonsa Minin kanssa, tai vaihtoehtoisesti kotia, jossa olisi energinen, kissasosiaalinen poikakissa sille kaveriksi. Mikäli Rokki muuttaa sisarensa kanssa yhteiseen kotiin, tulee kodissa olla riittävästi tilaa (esimerkiksi useampi kerros), jotta rauhallisempi sisko pääsee tarvittaessa myös omaan rauhaan energisemmän Rokin tieltä. Mahdollisen uuden kissakaverin tapauksessa omistajalla tulee olla valmiudet totuttaa kissat toisiinsa rauhallisesti ja ajan kanssa.

 

12.01.2022 Fridolf muutti loppuelämän kotiinsa yhdessä siskonsa Fridolinin kanssa. Fridolf tunnetaan nykyisin nimellä Rokki.

***

Fridolf on hauska ja päättäväinen pieni kissapoika. Se on asunut hoitoperheessä kolmen sisaruksensa, emonsa ja isänsä kanssa.

Fridolf on aina ensimmäisenä kokeilemassa kaikkea uutta: se hyppäsi ensimmäisenä ulos pentujen aitauksesta, opetteli vessassa käymistä ja kiipesi keittiön kaappien päälle. Kaikki mikä liikkuu kiinnostaa ja kaikkea tekee mieli maistaa! Fridolf painii pelottomasti niin sisarustensa kuin kolme kertaa isomman isänsä kanssa ja hakee usein innokkaasti muita pentuja leikkimään.

Pennun lempileluja ovat narut ja pallot, joissa on jotain rapisevaa tai helisevää sisällä, mutta pienelle riiviölle kelpaa kyllä ihan mikä tahansa leluksi. Tärkeät paperit ja arvoesineet kannattaa nostaa piiloon. Kannattaa myös varautua ajoittaiseen varpaiden ja johtojen järsimiseen.

Viherkasveissa kiipeily ja lehtien maistelu ovat myös Fridolfin lempipuuhaa, joten myrkyllisiä kasveja ei kannata pennun ulottuville jättää.

Kaikki pennut ovat opetelleet syömään erilaisia märkäruokia, eikä vielä ole tullut vastaan ruokaa joka ei kelpaisi. Kantokoppaan menemistä ja automatkailua on treenattu ja ne sujuvat ongelmitta, ja pennut ovat tottuneet käsittelyyn kuten nostamiseen ja kynsien leikkaamiseen. Myös matolääke ja antibiootit ovat menneet alas mainiosti.

Fridolf tulee hyvin toimeen siskonsa Fridolinin kanssa, ja lähteekin hänen kanssaan uuteen kotiin.