Fredy

Lisätty sivulle: 2010-07-31

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Fredy
26.3.2011 Fredy sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia omasta kodista:

12/2014 Fredy voi hyvin ja minä viihdyn sen kanssa hyvin. Vähän tuhma se on vieläkin, voi näykkäistä varpaista jos ruoka viipyy, mutta on oppinut herättämään minut aamuisin pehmeällä tassulla. Fredy tykkää kävellä ja nukkua tietokoneen näppiksen päällä, eikä oikein tykkää sanomalehden lukemisesta. Telkkarin katsomisesta se pitää enemmän. Fredy oikeasti pelkää koiria, ihan pieniäkin, sen olen huomannut kun on joskus käyty ulkona. Muuten se on voinut hyvin, pärjäillyt hoitopaikassakin kun olen ollut matkoilla. Kahdestaan ollaan hyvin viihdytty ja minun melko tilava parvekkeellinen asuntoni tuntuu olevan riittävä elintila Fredille, se ei enää ole juurikaan kiinnostunut ulkoilusta.

9/2011 Fredy on ihan mainio kissa ja yrittää kouluttaa minua nousemaan aikaisemmin aamulla. Jo ensimmäisenä aamuna se haki keittiön pöydältä kissanruokapussin ja toi sen miulle sänkyyn, jotta tarjoile tuosta. Fredy pitää kunnon liharuoasta ( esim. paistijauheliha) muttei erityisesti kalasta. Se saa myös osansa mustikkajugurtista. Makkarat kelpaavat lähinnä leikkimiseen.

Minulla on aika tilava asunto ja lasitettu parveke, jossa Fredy viihtyy. Se pyydystää siellä höntiäisiä illalla. Muutaman kerran olen vienyt Fredyn valjaissa ulos, mutta siinä se on vähän arka, näyttää pelkäävän vieraita. Meillä kotona se sen sijaan menee ihan luontevasti uusienki ihmisten syliin, jos he miellyttävät.

Alussa Fredy puri ja raapikin jonkin verran. Nyt se on oppinut herättämään minut pehmeällä tassulla, mutta paljaita varpaita se voi vieläki haukata kevyesti. Lapsenlastani se ei ole koskaan purrut, vaan on osannut leikkiä nätisti. Fredy on muutenkin aika lapsellinen ja pentumaisen oloien isosta koostaan huolimatta. Se pudottelee mielellään tavaroita lattialle. Se on tehnyt uusia jännittäviä säätöjä tietokoneelleni ja repinyt shift-nappulan irti. Tarpeeksi viehättävät henkilöt saavat kaiken anteeksi. Naapurini, joka huolehti Fredystä poissaollessani oli myös hyvin ihasunut tähän seuralliseen kissaan.

4/2011 Nyt on siis Fredy ollut täällä 7 päivää. Aluksi oli vähän varautunut, mutta nyt on jo aika rento. On myös vielä ihan leikkisä poika, on löytänyt pääsiäismunan puolikkaan, jugurttipurkin ja nauharullan välineiksi. Kaunis se on kuin mikä ja paljon isompi kuin odotin. Vähän voi näykkästä, ellei pidä varaansa, mutta siltä osin luulen, että opimme tpoistemme tavoille. Varoitus tästä oli kyllä paikallaan, en taida pyytää lapsenlastani käymään vähään aikaan. Tyhmä kissa se ei ole: jo sunnuntaina toi minulle puoliksi käytetyn kissanruokapussin keittiöstä, niinkuin että tarjoile nyt tuosta. Pussiruoka on kelvannut, mutta edelliseltä kissalta jääneet Bilanx-papanat ei, ei myöskään Latzy-kuivamuona.. Se syö paljon ja vaatii ruokaa päättävästi, ihan kuin olisi
ollut nälässä. Vessassa Fredy osaa käydä ja tekeekin aika tomerat pökäleet aiempiin kisuihin verrattuna. Mutta: minun parisänkyyni, siihen miehen puolelle ( olen leski) on tullut myös tehtyä melko mielenosoituksellinen lätäkkö. Olen pannut vuodevaatteet pyykkiin ja toivon vain ettei tule tavaksi. Yritän nyt pitää silmällä. Vika ei ole entisen kissan hajussa: sama lempituoli kelpaa Fredylle kuin sille entiselle. Eiköhän tässä opita. Fredy tulee syliin ja on siinä sosiaalinen, mutta ei varsinaisesti kehrää,ihan kuin sillä ei olisi kehräysääntä, vaan jotain tasaista tuhinaa. Se tuntuu olevan sosiaalisempi kun me olemme kahden ja hosuvampi kun sisareni ( myös kokenut kissaihminen) on täällä. Kaikkiaan siis: kyllä täällä hyvin sujuu, yhteistyö kehittyy.
Hyvää jatkoa teidän työllenne!

***

31.7.2010 Fredy, nuorehko uros odottaa kotia Valgan tarhalla.

Fredy on löydetty kesäkuun alussa. Fredy löydettiin haavoittuneena ja epäillään että koira on hyökännyt Fredyn kimppuun. Fredylle järjestettiin keräys Virossa,jonka varoilla Fredyn lonkka on hoidettu kuntoon. Fredy on iloinen kissapoika, joka tulee katsomaan ihmistä ja nauttii ihmisseurasta. Fredy etsii taustansa takia kotia perheestä, jossa ei ole koiria. Fredyllä on tapana ottaa kiinni ihmisen ranteesta, mutta poika ei pure.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.