Freddie Mentula

2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

3.4.2021 Freddie muutti omaan kotiinsa perheensä ainoaksi kissaksi. 

21.4.2021 Kuulumisia kodista:

“Meillä ja Freddiellä on lähtenyt menemään tosi hyvin. Aluksi meinasin öisin olla vähän jännää ja seuran tarve oli kova, mutta ensimmäisen parin päivän jälkeen yöt on rauhoittuneet huomattavasti. Nyt herra odottelee sängyn reunalla aamuisin oikein nätisti siihen asti, että ihmiset alkavat puhua toisilleen tai kissalle – vasta sitten alkaa aamiaisen vaatiminen!

Suosikkilelut ovat selvät: pitkänaruinen onkilelu, josta sulka ehti lähteä kovassa kulutuksessa irti ja tilalle solmittiin ponnari, sekä kaikki pallot. Erityisesti superpalloa muistuttava, vähän pomppiva koripallo tuottaa tällä hetkellä iloa, ja sen perässä jaksaisi juosta monta tuntia. Läheisyyttä Freddie uskaltaa myös hakea jo hyvinkin aktiivisesti, erityisesti jos on ollut muutaman tunnin yksin kotona (sitä pidempää yksinoloa ei olla vielä harjoiteltu). Maharapsutuksiin asti ollaan päästy, vaikka niissä täytyy edetä vielä aika rauhallisesti…

Parvekkeelta autojen, koirien ja lintujen tiirailu on myös erittäin kiinnostavaa hommaa. Uusin päiväunipaikka on löytynyt vaatekaapista, johon kissa maastoutuu niin hyvin, että sitä on välillä mustien t-paitojen ja housujen seasta vaikea erottaa. Jossain vaiheessa löytyy kuitenkin kaksi vihertävänkeltaista silmää killittämästä ja aika monesti ilmeestä näkee, että onko paras vaihtoehto häippästä ja jättää kissa jatkamaan uniaan vai olisiko pallon perässä juokseminen mieleen :)”

***

Freddie Mentula on kovia kokenut katujen kasvatti, joka ei ole antanut rankan elämänsä kovettaa itseään. Freddie on ystävällinen ja läheisyydenkipeä kissa, joka rakastaa saada rapsutuksia omilta ihmisiltään. Freddie on kuitenkin kaduilta saanut mukaansa FIV-tartunnan. Kissan FIV eli immuunikatovirus ei tartu ihmiseen.

22.3.2021

Freddie saapui Rekku Rescuen hoiviin marraskuussa. Freddie on nuori, noin 1-3-vuotias kollikissa, joka on aiemmasta ulkoiluelämästään saanut muistoksi pienen viillon korvaansa, sekä kissojen immuunikatoviruksen, eli FIV-tartunnan. FIV on Freddiellä aiheuttanut flunssan oireita, jotka kuitenkin kotihoidossa ovat pysyneet suhteellisen lievinä. Tulevaisuudessa FIV saattaa aiheuttaa enemmän oireita.

Rankasta elämästään huolimatta Freddie on ihmisrakas ja pitää myös läheisyydestä sekä rapsutuksista. Jopa eläinlääkärissä Freddie on saanut osakseen kiitosta reippaasta ja ystävällisestä käytöksestään. Kotihoidossa ei Freddien suusta olla kuultu sähinää ollenkaan, edes kynsien leikkauksen aikana – vaikkei tämä kolli siitä varsinaisesti nautikaan… Hiekkalaatikossa käynti onnistuu Freddieltä hyvin, joskin välillä siellä kaivelu on turhankin paljon sen mieleen. Tästä syystä hiekkalaatikkoa ei kannata sijoittaa makuuhuoneen lähelle, jos yölliset kaivaukset saattavat häiritä nukkuvia ihmisiä.

Freddie rakastaa lintujen tarkastelua niin ikkunaruudun kuin televisioruudunkin takaa. Suosikkileikkejä hänelle ovat metsästysleikit sekä lipputankonarun jahtaaminen. Freddien mieleen voisi uudessa kodissa olla myös toisen kissan seura – joskin FIV-tartunnan takia tämän toisen kissan tulisi samoin olla FIV-positiivinen.