Fluffy

29.01.2012

Alkuperä: Suomi

11.10.2021 Fluffy muutti omaan loppuelämän kotiinsa.

***

Fluffy on jo kypsemmän iän saavuttanut, oman arvonsa tunteva mutta hauska ja utelias kissarouva. Fluffy vaatii erityistä hoivaa muun muassa upean, pumpulisen turkkinsa ja vuotavien silmiensä vuoksi.

26.8.2021

Fluffy odottelee edelleen omaa kotiaan Rekkujen sijaiskodissa. Rouva voi hyvin säännöllisen silmien putsauksen kanssa, ja nyt, kun turkki on ajeltu lyhyemmäksi, on harjaustreenit ollut helpompi aloittaa. Harjauksessa riittää kuitenkin vielä paljon opeteltavaa uudessakin kodissa. Persoonallinen rouva jatkaa hoitajiensa avustamista kotiaskareissa, ja muistaa myös pitää itsensä ja ihmisensä virkeänä päivittäisillä ralliajeluilla ympäri asuntoa.

28.7.2021

Fluffy saapui Rekkujen kotihoitoon, kun sen iäkäs omistaja ei pystynyt siitä enää huolehtimaan. Fluffy on rakenteeltaan hyvin siro, ja lisäksi sillä on rotuperimänsä tähden ollut vaivoja liittyen silmien rähmääntymiseen ja turkin takkuuntumiseen. Fluffyn silmiä on puhdistettu 1-2 kertaa päivässä, ja tämä sujuu jo hyvin, kunhan tämä tehdään kissan ehdoilla ja positiivisen vahvistamisen keinoin. Turkin harjaaminen on Fluffylle vielä inhottavaa, ja se ärsyyntyy helposti ihmisen kammatessa sitä. Fluffy varoittaa ensin tuimalla katseella, ja sen jälkeen napakalla tassun heilautuksella. Turkkia on jouduttu tämän takia ajelemaan, ja harjaamista tulisi treenata Fluffyn kanssa sitkeästi ja usein, pienissä erissä kerrallaan, ja tehdä siitä mukava kissan ja omistajan välinen hetki.

Lisäksi Fluffy on ainakin lähes kuuro, mutta tämä ei ole haitannut sen elämää rauhallisessa ympäristössä. Kuuroutensa takia Fluffy ei sovellu pienten tai riehakkaiden lasten perheeseen, sillä vaikka se ei itse lapsia pelkääkään, voi se jäädä helposti vikkelien lasten jalkoihin.

Vaikka Fluffy ei enää kuulekaan ja ikääkin rupeaa olemaan, se seurailee mielellään ihmisten touhuja ympäri asuntoa, ja saa päiväunien jälkeen hurjia leikkikohtauksia, joissa se haluaa ihmisen olevan mukana. Fluffyn uusien ihmisten olisikin tärkeää viettää paljon aikaa kotosalla ja omistautua sekä kissan hoitoon että sen virikkeistämiseen. Fluffyn lempipuuhiin kuuluu myös naapureiden ja lintujen tarkkailu lasitetulta parvekkeelta. Tulevassa kodissa olisi siis oltava paljon tähystyspaikkoja ja mielellään lasitettu tai verkotettu parveke. Sijaiskodissa Fluffyn kanssa on kokeiltu myös valjasulkoilua rauhallisella pihalla. Tätä harrastusta voisi uudessa kodissa jatkaa luottamuksen synnyttyä.

Fluffy tulee toimeen toisten, rauhallisten kissojen kanssa, mikäli toiset kissat osaavat antaa sille omaa rauhaa ja riittävästi tilaa. Parhaiten Fluffy viihtyisi kuitenkin kodin ainoana kuningattarena.

Fluffyn pään ja kuonon rakenne aiheuttaa sille toisinaan jonkin verran tukkoisuutta ja runsasta silmien rähmimistä. Silmät tuleekin puhdistaa 1-2 kertaa päivittäin. Fluffyn on ollut helpompi ruokailla, kun ruokakuppi on nostettu lattian tasosta hieman ylöspäin.

Fluffyn turkki vaatii säännöllistä harjausta, ja se takkuuntuu hyvin helposti. Fluffy ei pidä harjauksesta, joten uudessa kodissa turkinhoitoa on harjoiteltava useita kertoja päivässä pienissä erissä, esimerkiksi herkuilla vahvistaen ja palkiten.

Rouva ei ole varsinainen sylikissa, mutta on kuitenkin hyvin kiltti ja helposti käsiteltävissä. Tämä valloittava persoona viihtyy ihmisen vieressä sohvan selkänojalla ja nauttii huomiosta sekä rapsutuksista. Kissamaiseen tapaan se tarvitsee kuitenkin myös omaa rauhaa, ja vetäytyy tällöin vaikkapa sängyn alle lepäämään. Fluffy jättää hienosti viherkasvit rauhaan, mutta haluaisi toisinaan käyttää sohvaa ja muita huonekaluja raapimispuina. Mummulle tulisi siis olla sallittuja raapimispaikkoja ja omistajalla kärsivällisyyttä opettaa Fluffy oikean kynsienteroituspaikan pariin.