Fisu (nyk. Fiina)

08/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

31.3.2022 Fisu muutti velipoika BätKisin kanssa yhteiseen loppuelämän kotiin.

19.4.2022

Kuulumisia omasta kodista:

“Tässä tulisi nyt kotiutumiskuulumiset meiltä :) Fisu sai uudeksi nimekseen Fiina ja BätKis on edelleen BätKis, koska mitäs sitä hyvää muuttamaan.

Fiina ja BätKis muuttivat meille siis 31.3. ja aloitettiin elo alkuun kylppärissä, jossa molemmat tietysti kipittivät heti piiloon. Eivät pariin ekaan päivään syöneet kuin vähän raksuja, mikä herätti huolta ja Fiinaa ei edes näkynyt kiukaan takaa (paitsi hännänpää). BätKis kävi reippaasti tutustumassa takkahuoneeseen jo seuraavana päivänä ja samana yönä alkoikin ruoka maistua onneksi molemmille. Fiinakin pääsi lauantaina pois kiukaan takaa ja tuli tutkailemaan varovasti takkahuonetta. Muutin takkahuoneen sohvalle väliaikaisesti kissojen kanssa nukkumaan, mutta eipä ole paljoa tullut nukuttua kun yö on parasta riehumisaikaa tietysti. Öisin ovat kuitenkin myös rohkeampia ja erityisesti BätKis on monena yönä ja aamuna hakenut rapsutuksia ja läheisyyttä tulemalla kainaloon tai viereen köllimään. Fiina on pari kertaa innostunut puskemaan ja sallinut rapsut, mutta on vielä tosi arka.

Fiina säikkyy myös BätKistä enemmän liikkeitä ja tarkkaileekin tosi paljon ja lähtee helposti sohvan alle turvaan (ja siellä viettää muutenkin aikaa). Myös BätKis hakee turvaa sohvan alta jos jotain säikähtää. Molemmilla on nyt ollut vähän flunssaa, mutta se mennee pian ohi. Ruoka on maistunut alun jälkeen oikein hyvin ja raksuilla saa kyllä kummankin houkuteltua esiin, ja kun herkkupussi avataan niin Fiinan nenä ilmestyy melkein joka kerta sohvan alta. Leikkiä tykkäävät kovasti ja jos BätKis on muualla ja koitan leikittää vain Fiinaa, niin syöksyy kyllä paikalle aika äkkiä. BätKis on sellainen pikkunen härvääjä.

Tulipa nyt pitkästi, mutta siis tiivistettynä: menee ihan hyvin ja edistystä tulee hiljalleen. Kissojen tahtiin edetään. Odotan kyllä sitä päivää, kun tulevat syliin, Fiina-neiti erityisesti. On Fiina kuitenkin niin reipas että uskaltaa ottaa raksuja kädestä tai jalan päältä tai välillä jopa tulla samalle sohvalle, turvallisen etäisyyden päähän tietysti.”

***

Fisu on Liiterikissojen hellyydenkipeä ja railakas leikkijäneiti, joka vielä hiukan oudoksuu uusia asioita. Fisu on muodostanut tiiviin ystävyyssuhteen BätKisin kanssa ja yhteisiä leikkejä jatkettaisiin mielellään myös tästä eteenpäin.

21.2.2022

Tullessaan sijaiskotiin hyljätystä piharakennuksesta löydetty, Liiterikissoiksi ristitty arka pesue, oli aliravittu, kärsi loisista ja erilaisista tulehduksista. Nyt Fisu on uteliaana ensimmäisenä vastassa, kun uusia ihmisiä saapuu paikalle – vaikka pitääkin etäisyyttä. Leikkimään uteliaan Fisun saa kyllä usein vieraampikin tulija nopeasti houkuteltua. Kissaneiti on viime viikkojen aikana rohkaistunut sijaiskodissa nauttimaan suunnattomasti silityksestä – toki itselleen sopivina hetkinä – ja saattaa palkita silittäjän vienolla kehräyksellä. Fisu saattaa vielä toisinaan näykkäistä kevyesti silittäessä, mutta tämä hellyysaggressio on jo vähenemään päin. Iltaisin kisu tulee kovin mielellään nukuttamaan luottoihmisen viereen.

Touhukas Fisu rakastaa paini- ja metsästysleikkejä, ja hakeutuu yleensä nukkumaan, pesemään ja puuhailemaan pesueen ainoan kollin, BätKisin, kanssa. Tämän vuoksi kaverukset etsivätkin nyt yhteistä loppuelämän kotia.

Vaikka Fisun kesyyntyminen on muutamassa kuukaudessa hyvin edistynyt, on uuden kodin varauduttava kärsivällisesti totuttamaan pikkukissaa uusiin ihmisiin ja ympäristöön, kuten myös veljeään BätKisiä. Tämän vuoksi kaksikko ei sovi lapsiperheeseen eikä ensimmäiseksi kissaksi. Koirat ovat Liiterikissoille kauhistus.