Finka (nyk. Fiona)

9/2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Arviolta 2-vuotias, hellyyttävä nuori Finka etsii kotia, jossa Hänen Kissuutensa saisi olla kodin ainoa kissaprinsessa.

 

1.11.2019

Finka (nyk Fiona) sai kodin Helsingistä

 

21.10.2019

Finka saapui Rekuille löytöeläinsuojasta, josta kukaan ei ollut sitä kaivannut kotiin. Se on nuori ja leikkisä kissatyttö, joka nauttii ihmisten seurasta. Päivät kuluvatkin usein ihmisalamaisten arkisia askareita seuraillen ja heidän vieressään köllötellen. Finka ei ole sylikissa, mutta rapsutukset ja suosionosoitukset maistuvat, samoin kaikenlaiset herkut ja namit.

Finkalla oli saapuessaan kipeä hammas, mutta se on nyt hoidettu kuntoon ja ruokahalu on sen jälkeen parantunut. Finkalla on syliin nostaessa todettu pientä aristusta toisessa lonkassa, mutta tutkimuksissa ei ole havaittu tälle mitään selvää syytä. Uuden kodin on kuitenkin oltava tietoisia, että Finka voi välillä sähähtää jos sen lonkkaa kosketaan väärällä tavalla ja asian kehittymistä on syytä tarkkailla jatkossa.

Finkan suosikkeja ovat kaikenlaiset pallot ja leluhiiret, joiden kanssa se viihtyy myös  itsekseen leikkien. Toki ihmispalvelija kelpaa hiiren heittäjäksi. Lääkitseminen, kynsienleikkuu, harjaaminen ja korvien putsaaminen ovat sujuneet mallikkaasti, samoin kuin muutkin kotiprinsessan perustaidot mm. hiekkalaatikolla käyminen. Reviiritietoinen Finka luovutetaan vain ainoaksi kissaksi, mutta rohkean luonteensa johdosta se voisi olla myös lapsiperheen lemmikki, jossa lapset ovat kouluikäisiä.-